BELLA HADID

H Bella Hadid πήγε σε πορεία διαμαρτυρίας για την Παλαιστίνη αμέσως μετά το κόκκινο χαλί

Η Βella Hadid γνωρίζει πολύ καλά τη δύναμη και την επιρροή που έχει χάρη στον μεγάλο αριθμό ακολούθων της και φροντίζει να μιλάει πάντα ανοιχτά για ό,τι την απασχολεί, ειδικά όταν πρόκειται για τον Donald Trump.

Έτσι, η πρόσφατη απόφαση του Trump να αδιαφορήσει για τις χρόνιες διπλωματικές συζητήσεις και να ανακοινώσει ότι η Ιερουσαλήμ – και όχι το Τελ Αβίβ – θα είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ, συγκλόνισε τον κόσμο. Σήμερα, τόσο οι Ισραηλινοί όσο και οι Παλαιστίνιοι ισχυρίζονται ότι η πόλη είναι δική τους πρωτεύουσα και ιερός τόπος, αν και το Ισραήλ είναι αυτό που την ελέγχει. Όλοι πίστευαν ότι μελλοντικά θα λυνόταν το ζήτημα της Ιερουσαλήμ, σαν κομμάτι μιας ειρηνοποιού συνθήκης – συμφωνίας, αλλά η απόφαση του Trump μάλλον το κάνει κάπως απίθανο.

Οι Παλαιστίνιοι διαμαρτύρονται τις τελευταίες ημέρες και έχουν γίνει συλλήψεις καθώς οι πολίτες συγκρούονται με τις ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη και κατά μήκος των συνόρων της Γάζας. Οι αδερφές Hadid είναι κατά το ήμισυ Παλαιστίνιες και η Bella άρπαξε την ευκαιρία και έγραψε στο instagram ανοιχτά για τη δυσαρέσκειά της.

 

“[…] Το να βλέπω τη στεναχώρια του πατέρα, των ξαδερφών μου και της Παλαιστίνιας οικογένειάς μου για τους Παλαιστίνιους προγόνους μας, το κάνει ακόμα πιο δύσκολο να γράψω. Η Ιερουσαλήμ, είναι το σπίτι για όλες τις θρησκείες. Για να συμβεί αυτό, νιώθω ότι πάμε πέντε βήματα πίσω, γεγονός που το κάνει πιο δύσκολο να ζήσουμε σε έναν ειρηνικό κόσμο[…]”

Η Bella βρισκόταν στο Λονδίνο για τα εγκαίνια του νέου flagship καταστήματος Tag Heuer, και μόλις ξεμπέρδεψε από το event αυτό, συμμετείχε στην πορεία διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, φορώντας ακόμα τη μακριά, κόκκινη τουαλέτα που είχε βάλει στο κόκκινο χαλί. Τη συνόδευε ο σωματοφύλακάς της, τον οποίο και μπορείς να δεις στην ακόλουθη φωτογραφία, σοκαρισμένο.

‪#BellaHadid at a 'Free Palestine' protest in London today.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hadid News (@hadidnews) στις

 

Κεντρική φωτογραφία: Photo by Andy Kropa/Invision/AP