WOMEN TODAY

Αυτή η γυναίκα θα σου δείξει τον τρόπο να φοράς ό,τι θες, όσα κιλά κι αν είσαι

Το body-shaming είναι κάτι παραπάνω από απλά, κακόβουλα σχόλια που στρέφονται ενάντια σε έναν άνθρωπο. Το να κοροϊδέψεις κάποιον για το βάρος του μπορεί να του κοστίσει πολύ περισσότερο απ' όσο νομίζεις. Από την άλλη, μπορεί και να τον κάνει να πεισμώσει και να νιώσει καλύτερα με τον εαυτό του.

Το δεύτερο, συνέβη στην περίπτωση της Sara Petty, μιας γυναίκας που δε νοιάζεται για το τι λένε οι άλλοι για το σώμα της και τα ρούχα που επιλέγει να φορέσει. Αυτό από μόνο του, είναι ένας καλός λόγος για να γίνει viral.

 

Αφού συγκέντρωσε πολλά tweets τα οποία έχουν ως στόχο να υποδείξουν στις γυναίκες με παραπάνω κιλά τι πρέπει και τι δεν πρέπει να φορούν, η Sara “τόλμησε” να βάλει όλα όσα δεν της επιτρέπει το “αυστηρό και κακεντρεχές κοινωνικό μάτι”, να φωτογραφηθεί, και να δηλώσει κάτι που μοιάζει σχεδόν επαναστατικό, αφού διαβάσεις τα σχόλια των χρηστών του twitter: “Κορίτσια, φορέστε ό,τι στο καλό θέλετε”.

Πώς; Φυσικά, μη δίνοντας σημασία στα σχόλια των άλλων για σένα.

 

 

 

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι τα σχόλια προέρχονταν κυρίως από γυναίκες. Πράγμα που και η Sara θεωρεί απαράδεκτο, αφού δε βγαίνει τίποτα όταν η μία ζηλεύει και σαμποτάρει την άλλη, την στιγμή που θα έπρεπε να στηρίζουμε τις άλλες γυναίκες και να ενισχύουμε το Girl Power! Το βάρος είναι απλά ένα νούμερο, κορίτσια, ας μην το αφήνουμε να μας καθορίσει.