VIRAL

Αυτή η γυναίκα θα σου δείξει πώς να νιώθεις (και να είσαι) όμορφη όταν έχεις ακμή

H ακμή μπορεί να σε κάνει να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και να βλέπεις ένα τέρας. Είναι παράλογο - αν το καλοσκεφτείς - λίγα ή περισσότερα κόκκινα σημαδάκια, να έχουν τέτοια δύναμη και επιρροή στο πώς βλέπεις τον εαυτό σου, αλλά η αλήθεια είναι πως η εικόνα μας μεταβάλλει αναπόφευκτα τη διάθεση και την ενέργεια με την οποία αντιμετωπίζουμε την κάθε μέρα.

Ανεξάρτητα με τους λόγους οι οποίοι μπορεί να ευθύνονται για το ξέσπασμα ακμής στο πρόσωπό μας, το γεγονός είναι ότι όλες μας πάντα προτιμάμε ένα δέρμα χωρίς σημάδια και σπυράκια. Παρόλ’ αυτά, η ζωή, οι ορμόνες, οι στενοχώριες, το άγχος, τα μικρόβια, οι ρύποι και άλλοι χίλιοι λόγοι που οδηγούν το πρόσωπό μας στο να μην είναι «τέλειο», κάνουν όλες μας να νιώθουμε λιγότερο όμορφες, να μη θέλουμε να βγούμε από το σπίτι, και να θέλουμε να κρύψουμε ό,τι μπορούμε με αρκετές στρώσεις make up.

Mία 17χρονη από το Colorado, έχει γίνει viral επειδή βρήκε τον τρόπο να αντιμετωπίσει όχι μόνο την πάλη με τον εαυτό της, αλλά και το bullying των άλλων, όταν στα 13 της ξέσπασε η εφηβική ακμή στο πρόσωπό της. “Μου έλεγαν μέχρι και ότι δε μου αξίζει να ζω με τόση ακμή”, λέει η Hailey Wait.

Το κορίτσι αυτό, χρησιμοποιεί το instagram της σαν ένα μέσο για να δείξει στον κόσμο ότι νιώθει και είναι όμορφη παρά την ακμή και τα σημάδια στο πρόσωπό της, αλλά και για να δημιουργήσει μια κοινότητα ανθρώπων με παρόμοια προβλήματα, όπου θα νιώθουν όλοι εξίσου ωραία με τον εαυτό τους, προσπερνώντας την εικόνα του “προβλήματος” που μπορείνα βλέπουν στον καθρέφτη ή τις φωτογραφίες.

 

“[…]Άκουσα τις ιστορίες σας και βλέπω όλο και περισσότερους από εσάς να αγαπάτε τους εαυτούς σας γι αυτό που είναι και για μένα αυτό είναι το ομορφότερο πράγμα στον κόσμο. Δεν είστε αψεγάδιαστοι, ούτε κι εγώ είμαι. Κανείς μας δεν είναι και δε χρειάζεται να είσαι αψεγάδιαστος για να σε αγαπήσουν και να σε αποδεχτούν σαν άνθρωπο. Έχουμε όλοι ατέλειες και μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα ανεξάρτητα από την εμφάνισή μας“.

Ξεκίνησε να ανεβάζει selfies με την ακμή της επειδή όπως λέει και η ίδια κουράστηκε να την κρύβει.

How did you find my account? x

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hailey Wait (@pigss) στις

“Είμαστε πολύ περισσότερα από την εμφάνισή μας και είναι πολύ ρηχό να κοροϊδεύεις κάποιον γι’ αυτό”, λέει η Wait, της οποίας την αυτοπεποίθηση θα ζήλευε και μια γυναίκα με πεντακάθαρο πρόσωπο. “Άρχισα να έχω γύρω μου ανθρώπους που με αγαπούσαν και με στήριζαν και η αυτοπεποίθησή μου άνθισε χάρη σ’ αυτούς”, εξηγεί η 17χρονη. Παλιότερα ένιωθε πως έπρεπε να κρύβει το πρόσωπό της προκειμένου να νιώθει όμορφη και αποδεκτή. Τώρα που μπορεί να φωτογραφίζεται και να βλέπει όλος ο κόσμος πώς είναι φυσικά, νιώθει υπέροχα, παρόλο που ακόμα δέχεται αρνητικά σχόλια.

Δεν γίνεται δυστυχώς ποτέ να μας αποδεχτούν όλοι ακριβώς γι’ αυτό που είμαστε. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μας αγαπήσουμε εμείς οι ίδιες και στη συνέχεια θα τα βρούμε και με τον έξω κόσμο.