ΚΑΡΙΕΡΑ

Οι Αμαζόνες της Δράμας παίζουν μπάλα στην Ευρώπη

Στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, τα καλύτερα γυναικεία πόδια της Ελλάδας παίζουν μπάλα στην Ευρώπη. Ναι, οι πρωταθλήτριες Ελλάδας Αμαζόνες Δράμας με προπονητή τον Κώστα Τερζή, πάνε με φόρα στο UEFA Women's Champions League και απορούμε γιατί δεν έχει βουίξει ο τόπος.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, θα είχαμε κανονίσει κοριτσοπαρέες να δούμε κάπου τον αγώνα όμως δυστυχώς τα πράγματα δεν έχουν έτσι. Πολλές από εμάς (και σίγουρα πάααρα πολλοί άντρες) ασχολούμαστε με τα αντηλιακά μας και πραγματικά ακούγοντας για γυναικείο ποδόσφαιρο, γουρλώνουμε τα μάτια.

Τι κι αν έχει ξεκινήσει από το 1987, λίγα γνωρίζουμε ενώ οι προκαταλήψεις καλά κρατούν. Οι άντρες στην Ελλάδα κοντράρουν και πειράζουν τις γυναίκες που ξέρουν από τάκλιν ενώ οι γυναίκες σκεφτόμαστε πως είναι να έχεις μυώδη πόδια και αν γίνεται να περπατήσουν τακούνια.

Τέσσερις από τις Αμαζόνες της Δράμας, μιλούν στο LadyLike για όλα αυτά, με αισιοδοξία, λίγες ώρες πριν δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στην Ευρώπη.

“Έξω από το γήπεδο είμαστε γυναίκες”

Η Βάσω Μοσκοφίδου είναι 23 ετών και εντάχθηκε στην ομάδα μόλις πριν λίγες ημέρες, γεγονός που την κάνει να δηλώνει ενθουσιασμένη. Όταν τη ρωτάμε  εάν οι γυναίκες που παίζουν ποδόσφαιρο φοράνε… τακούνια και φουστάνια μας απαντάει αφοπλιστικά: “Το ποδοσφαιρικό το φοράμε μέσα στο γήπεδο. Έξω από το γήπεδο είμαστε γυναίκες και εννοείται πως φοράμε και τακούνια και φορέματα. Και μάλιστα τα υποστηρίζουμε και με μεγάλη επιτυχία προς το αντίθετο φύλο!”. Θαυμάζει τον Καραγκούνη, γιατί παίζει με πάθος και δίνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο. “Είναι μεγάλη προσωπικότητα” αναφέρει χαρακτηριστικά.

“Οι άντρες ξαφνιάζονται και μας σνομπάρουν”

Η Νάντια Παπαδοπούλου, έχοντας τρέξει στην ομάδα από 12 ετών, πλέον στα 21 της είναι μια από τις “παλιές”. Φέτος, μοιράζεται μαζί μας τη χαρά της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και δηλώνει έτοιμη να ζήσει με την ομάδα της μια ακόμα μοναδική εμπειρία στα προκριματικά του Champions League. Νιώθει επίσης την ανάγκη να ευχαριστήσει τη διοίκηση της ομάδας που όλα αυτά τα χρόνια την έχει στηρίξει.

Την ρωτάμε πως την αντιμετωπίζουν οι άντρες όταν μαθαίνουν ότι παίζει επαγγελματικά και μας λέει αυτό που φανταζόμαστε. “Ξαφνιάζονται και μας σνομπάρουν… μέχρι να μας δουν να παίζουμε”. Αγαπημένοι της ποδοσφαιριστές, Παπαθαστόπουλος και Μανιάτης.

“Σιγά μη ρισκάρω τα πόδια μου”

Η Ισιδώρα Γεωργίου στα 27 της χρόνια μετράει πολλά χιλιόμετρα με ομάδες της Α’ Κατηγορίας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και με την Εθνική Ομάδα. “Ο ανώτερος στόχος επετεύχθη πέρυσι με την μεταγραφή μου στη Δράμα και βέβαια με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος” λέει η Ισιδώρα τονίζοντας ότι οι Αμαζόνες της Δράμας, έχουν όνειρα και βλέψεις για ένα καλό αποτέλεσμα στην Ευρώπη. “Όλοι μαζί, παίκτριες, προπονητικό team και διοίκηση, πάμε να φέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και να ανεβάσουμε ένα επίπεδο πιο ψηλά το ελληνικό πρωτάθλημα που αντιπροσωπεύουμε” σημειώνει η Ισιδώρα.

Έχοντας ήδη συζητήσει με τις προηγούμενες Αμαζόνες και επιβεβαιώνοντας ότι οι άντρες τις καλούν για “κόντρες” ώστε να αποδείξουν ότι ξέρουν ποδόσφαιρο, ρωτάμε και την Ισιδώρα αν της έχει συμβεί. “Συνήθως φροντίζω να το γνωρίζουν από πριν ότι ξέρω μπάλα… στον πρωταθλητισμό δεν μπορώ να ρισκάρω τα πόδια μου στον καθένα για να του επιβεβαιώνω τι ξέρω και τι όχι. Όποιος ενδιαφέρεται βλέπει” λέει η Ισιδώρα (σκληρή η παίκτρια!) Θαυμάζει Αβραάμ Παπαδόπουλο και Παπαθασταθόπουλο.

“Οι φίλες μου με στηρίζουν”

Η μικρότερη της ομάδας (πρώτη από τα αριστερά) Δήμητρα Καραπέτσα, νιώθει πολύ χαρούμενη που συμμετέχει στην πρωταθλήτρια ομάδα Ελλάδος και παραδέχεται ότι λόγω της ηλικίας της κιόλας – μόλις 14- την προσέχουν όλοι, συμπαίκτριες και προπονητές, λίγο παραπάνω. Όταν την ρωτήσαμε για το τι λένε οι φίλες της σχετικά με την επιλογή της να παίζει ποδόσφαιρο, δε μας είπε ότι την κοιτούν περίεργα ή της λένε να “ξεκολλήσει”. Κάθε άλλο… “Οι φίλες μου είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζουν με κάθε τρόπο” αναφέρει η Δήμητρα. Αγαπημένοι της Έλληνες ποδοσφαιριστές, Σηφάκης και Κονέ.

Όλες οι Αμαζόνες, αναφέρουν ότι παρά το ότι δεν εξασφαλίζουν παχυλούς μισθούς από αυτή την επαγγελματική τους ενασχόληση, αντιμετωπίζουν σοβαρά το ποδόσφαιρο για την ομάδα, για το ίδιο το άθλημα που αγαπούν και γιατί σέβονται τον εαυτό τους.

amazones

Και εμείς κορίτσια το ελπίζουμε και σας ευχόμαστε πολύ καλή επιτυχία! Δείξτε τους!