ΚΑΡΙΕΡΑ

Μια χρονιά γεμάτη σοφές κουβέντες από γυναίκες στη θέση τους

Οι "γυναίκες στη θέση τους" είναι μια στήλη που όπως και πολλές άλλες, μετακόμισε από τo Cosmo.gr στο Ladylike.gr. Όπως είχε αρχίσει, έτσι συνέχισε να φιλοξενεί γυναίκες που με τη δουλειά και την ενασχόληση τους, αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση.

Θα θέλαμε να τις έχουμε φίλες μας, να τις βλέπουμε συχνότερα, να τους λέμε μπράβο, να χαμογελάμε μαζί τους, να παίρνουμε δύναμη. Επειδή όμως δε γίνεται, τουλάχιστον θυμόμαστε μερικές από τις κουβέντες που μοιράστηκαν μαζί μας.

Χριστίνα Ευσταθίου, πυροσβέστης

Δεν είμαστε μόνο νύχι και μαλλί. Μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ίδιες καταστάσεις.

Η ομορφιά είναι ένα μελανό κομμάτι. Οι παλιές νοοτροπίες αλλοιώνουν τους ανθρώπους και σε αντιμετωπίζουν ως κατώτερη.

Κατερίνα Γερασίμου, νοσηλεύτρια

Μαθαίνεις ότι πρέπει να εκτιμάς αυτό που έχεις τώρα. Το λέω και τα παιδιά μου. Τους λέω “ξέρετε πόσα παιδιά υποφέρουν και είναι στα νοσοκομεία άρρωστα;”.

Σήλια Κριθαριώτη, σχεδιάστρια

Έμπνευση αποτελεί κάθε γυναίκα που σέβεται κι αγαπά το σώμα και τη θηλυκότητα της.

Πέγκυ Κυρίτση, αστυνομικός

Αν τελικά κλείνεις τη μέρα σου και λες “έκανα κάτι καλό σήμερα”, αυτό θα επισκιάσει όλα τα υπόλοιπα. Αν το πιστεύεις αυτό και για τη δική σου μέρα, είσαι σε πολύ καλό δρόμο.

Χάρις Τσόπελα, χορεύτρια

 

Χάνεις τον εαυτό σου όταν κάνεις κάτι άλλο πέρα από αυτό που σε καθορίζει.

Αν δεν μάθεις την αλφάβητο δεν μπορείς να γράψεις έκθεση. Πρέπει να πάρεις τη σωστή βάση για να συνεχίσεις, ακόμη κι αν στην αρχή σου κακοφαίνεται.

Λένα Γεώργα, γυμνάστρια

Είναι εύκολο η γυμναστική να γίνει τρόπος ζωής αν η παρακίνηση είναι εσωτερική και συνειδητή, αν αυτό που ο καθένας έχει επιλέξει και ορίσει για εκείνον ως “γυμναστική” τον κάνει να χαμογελάει στο τέλος μιας κοπιαστικής μέρας.

Αντιγόνη Κουλουκάκου, ηθοποιός

Οι λέξεις δεν έχουν το ίδιο βάρος όταν δεν είναι στη μητρική σου γλώσσα, όσο καλά κι αν μιλάς. Το σ’ αγαπώ, το σε μισώ εκφράζονται διαφορετικά.

Και τα δύο φύλα έχουν ανδρική και γυναικεία πλευρά.

Δεν υπάρχει μονοπώλιο στην επιτυχία και την αποτυχία. Κάποια στιγμή με σκληρή δουλειά σε όλους μας χαμογελάει.

Ιωάννα Ρέτσου, Μαραθωνοδρόμος

Το τρέξιμο είναι ο τρόπος μου να σταματάω το θόρυβο μέσα στο μυαλό μου, να έρχομαι σε επαφή με τον εαυτό μου και κάποια στιγμή, σε ένα υπέρτατο επίπεδο, να σταματάει ο διάλογος με τον εαυτό μου και να είμαι παρούσα στη στιγμή. Για μένα αυτό είναι το ζητούμενο. Να σταματήσουν όλα τα γύρω και απλά να είμαι παρούσα.

Πένυ Ποιμενίδου, ιδιοκτήτρια γραφείου τελετών

Έχω μάθει να ξεχωρίζω την προσωπική μου ζωή από τη δουλειά. Μπορεί να είναι στενάχωρο να βλέπω ανθρώπους να κλαίνε, αλλά αυτό γίνεται εδώ, στο γραφείο και στις τελετές. Μόλις φεύγω από όλα αυτά βάζω τα πολύχρωμά μου και είμαι έξω με τους φίλους και γελάμε. Έχω δει πολύ θετικά τη ζωή. Δεν αφήνω μικροπράγματα να με στενοχωρούν.

Ζέτα Φούντα, αθλήτρια ιππασίας

Προσπαθώ να είμαι ο μεγάλος θαυμαστής μου. Αν δεν θαυμάζεις ο ίδιος τον εαυτό σου πιστεύω πως δεν θα το κάνει κανένας άλλος.

Κατερίνα Τσώτσου, κομμώτρια

Το κλασικό ψέμα των κομμωτών είναι η φράση: ”Είσαι πολύ ωραία, σου πηγαίνει”.

Μαρία Κακαλή, δήμαρχος

Η αποχή δεν είναι λύση ειδικά την εποχή που ζούμε.

Αθηνά Μπαρμπαγιάννη, Make up artist

 

Οι γυναίκες συνήθως ζητούν το μακιγιάζ που είδαν σε μια celebrity χωρίς να ξέρουν αν όντως τους πάει.

Ναταλί Σαϊτάκη, δικηγόρος

Το κλισέ που έχω βαρεθεί να ακούω είναι ότι όλοι οι δικηγόροι είναι ψεύτες και απατεώνες. Οι δυο αυτές ιδιότητες υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα.

Μόνη της η νομική γνώση συνεπάγεται συχνά έπαρση

Γιολάντα Βλάχου, πρόεδρος Ανοιχτής Αγκαλιάς

Ο εθελοντισμός είναι θέμα επιλογής και στάση ζωής του κάθε ανθρώπου. Όλοι έχουμε λίγο χρόνο να προσφέρουμε.

Μια οικογένεια δε μπορεί να λειτουργήσει, αν το ένας μέλος της στέκεται εμπόδιο στην εξέλιξη του άλλου

Ειρήνη Χαραλαμπάκη, ξεναγός

Σίγουρα η ιστορία δεν είναι μια. Είναι ανάλογα με το ποιός την γράφει, ποιός την διαβάζει και τα βιώματα που έχει.

Γιώτα Χουλιάρα, Managing Director

Είναι σαφέστατο πως σε όλα τα επαγγέλματα πρέπει να δουλέψεις πολύ. Ξεκινώντας, να μάθεις το οτιδήποτε έχει να κάνει με τον τομέα σου και το αντικείμενό σου. Δεν υπάρχει ότι αυτό δεν θα σου χρειαστεί. Είναι σίγουρο ότι τα πάντα θα σου χρειαστούν στην πορεία σου. Να συνεχίζεις να διαβάζεις και να μην κρατάς ποτέ τα αυτιά σου και τα μάτια σου κλειστά. Και να ρωτάς. Να ρωτάς τους πάντες.

Αν ζεις στην Ελλάδα, είσαι γυναίκα και έχεις δική σου επιχείρηση τότε στην προσωπική σου ζωή ίσως να τα βρεις λίγο σκούρα.

Παρασκευή Μπέλλου, πρόεδρος Αμυμώνης

Θυμώνω που στην Ελλάδα παλεύουμε για τα αυτονόητα. Σε άλλες χώρες υπάρχουν προβλέψεις για τα παιδιά με προβλήματα όραση και αναπηρίες, πριν καν γεννηθούν.

Οι γυναίκες μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα, διατηρώντας παράλληλα την αγάπη τους για τη μόδα. Η αισθητική είναι παντού.

Μάρα Καλογήρου, αθλήτρια ορεινού τρεξίματος

Στο βουνό φτάνεις στην ”ουσία” που έχει να κάνει με το τι τελικά χρειάζεσαι για να είσαι ευτυχισμένος. Η επαφή αυτή με τη φύση είναι πολύ αναζωογονητική και τόσο γνήσια, που σε αφήνει να είσαι ο εαυτός σου, κάνοντας σε καλύτερο άνθρωπο, πιο δυνατό και με μία γλυκιά χαρούμενη διάθεση.

Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, πρόεδρος Άλμα Ζωής

 

Μια εκπαιδευμένη εθελόντρια, ξέρει να μεταδώσει το μήνυμα ότι ο καρκίνος του μαστού δεν είναι πάντα θάνατος αλλά είναι και ζωή. Ζωή με διαφορετικό νόημα.

Όταν γιορτάζουμε τα πόσα χρόνια είμαστε με τη νόσο, θεωρούμε ότι είναι τα άλλα μας γενέθλια. Αισθάνεσαι  ότι έφευγες αλλά ξαναγύρισες. Άρα είναι μια δεύτερη ευκαιρία ζωής.

Έφη Κασούρα, creative director

Για πολύ λίγα πράγματα είμαι βέβαιη ως άνθρωπος. Αυτή είναι μια από τις βεβαιότητές μου. H καλλιτεχνική δημιουργία μπορεί να αποτελέσει διέξοδο σε δύσκολες εποχές.

Joan Benoit Samuelson, Ολυμπιονίκης μαραθωνοδρόμος

Στον νεότερο εαυτό μου θα έλεγα να έχει πάθος με οτιδήποτε και αν καταπιαστεί. Αν είσαι παθιασμένη με κάτι, θα κάνεις τα πάντα για το βγάλεις εις πέρας.

Όλγα Εξαρχοπούλου, δασκάλα νέων τεχνολογιών

Το να αφήνεις ανεξέλεγκτο ένα μικρό παιδί να πλοηγείται στο διαδίκτυο είναι σα να το αφήνεις μόνο του στην εθνική οδό χωρίς να ξέρει που βρίσκεται και προς ποια κατεύθυνση  πρέπει να κινηθεί!

Αθηνά Κρητικού, πρόεδρος ΣΚΕΠ

Υπάρχει απόλυτη ανάγκη για υπερβατικές αντιλήψεις και σύγχρονες νοοτροπίες, με στόχο να βοηθήσουν την κοινωνία να γνωρίσει το διαφορετικό και να καταρρίψουν τις προκαταλήψεις.

Τα ουσιαστικά πράγματα τα βλέπει μόνο η καρδιά!

 

Διάβασε περισσότερες συνεντεύξεις στο Ladylike

Η Κανέλλα Αράπογλου μας δείχνει τα Προικιά της

Η Μαίρη Ρετσίνα είναι η πιο αισιόδοξη φωνή της πόλης