ΚΑΡΙΕΡΑ

Μια τεχνικός πεδίου αφηγείται…

Στερεώνει τη σκάλα στην κολόνα, προσαρμόζει τους ιμάντες στο σώμα της, κλειδώνει τους κρίκους ασφαλείας, παίρνει τα εργαλεία της, ανεβαίνει τα σκαλιά και... "Τι κάνεις κορίτσι μου εκεί πάνω; Κατέβα κάτω να μην πέσεις!"

Κανείς δεν δίνει σημασία σε έναν άντρα που, σκαρφαλωμένος σε μια κολόνα, παλεύει για την αποκατάσταση κάποιας βλάβης, όμως αν πρόκειται για γυναίκα το πράγμα αλλάζει. Η Κωνσταντία Μποϊκλή, τεχνικός πεδίου της Cosmote στην περιοχή της Επανομής, περιγράφει την αρχική αντίδραση των ανθρώπων όταν την είδαν για πρώτη φορά εν ώρα εργασίας. Για την ίδια, φυσικά, το να ανέβει στην κολώνα είναι υπόθεση ρουτίνας. Μια εργασία που την κάνει με επαγγελματισμό και ευσυνειδησία, όπως όλα τα καθήκοντα που σχετίζονται με τη δουλειά της.

Το mini video που παρουσιάζει τη δουλειά της έγινε αφορμή να την αναζητήσουμε για να μας μιλήσει για την καθημερινότητά της και τη σχέση που τη δένει με τους ανθρώπους της περιοχής. “Μου αρέσει να διορθώνω τα πράγματα”, μας λέει. “Και κάθε φορά που δίνω λύση σε ένα πρόβλημα αισθάνομαι κι εγώ χαρούμενη.”

 

Τη ρωτούμε αν αισθάνεται πίεση όταν υπάρχει μια δυσλειτουργία σε κάποιο σημείο του δικτύου και οι συνδρομητές περιμένουν από εκείνη να ανταποκριθεί άμεσα. “Το βλέπω σαν πρόκληση”, απαντά. “Παράλληλα νιώθω ευθύνη γιατί αντιλαμβάνομαι ότι η επικοινωνία είναι πολύ ζωτικό κομμάτι της καθημερινότητας και συχνά έχει σχέση με τη δουλειά των συνδρομητών και τον πολύτιμο χρόνο τους. Όμως, όχι, δεν το βιώνω με άγχος. Γνωρίζω καλά τη δουλειά μου και ξέρω ότι θα κάνω αυτό που πρέπει για να λυθεί το όποιο πρόβλημα”.

Οι κάτοικοι της Επανομής γνωρίζουν καλά ότι μπορούν να βασίζονται πάνω της. Και κανείς πλέον δεν τη ρωτά “πού είναι ο τεχνικός”, όταν την υποδέχεται στο σπίτι του για να διορθώσει κάποια βλάβη. Ξέρουν ότι “ο τεχνικός” είναι η Κωνσταντία και ότι θα βρεθεί κοντά τους όποτε την έχουν ανάγκη για να δώσει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

“Προτιμάς να χειρίζεσαι μεμονωμένα προβλήματα που παρουσιάζονται στον πελάτη ή να δουλεύεις στο δίκτυο;”, της βάζουμε ένα δίλημμα… “Το να βοηθήσεις ένα συγκεκριμένο άνθρωπο είναι όμορφο κι ‘εξαργυρώνεται’ με το χαμόγελό του επιτόπου. Από την άλλη πλευρά, οι εργασίες στο δίκτυο αφορούν περισσότερο κόσμο. Πάντως, όχι, δεν έχει κάποια έξτρα αδρεναλίνη η δουλειά πάνω στην κολόνα”, λέει γελώντας. “Είναι όπως οποιαδήποτε άλλη εργασία”.

“Αγγελική, όλα καλά με το ίντερνετ;”, ρωτά στο video η Κωνσταντία μια νεαρή μητέρα που συναντά στο δρόμο. “Όλα τέλεια”, απαντά εκείνη. Ανταλλάσσουν χαμόγελα και το λευκό van συνεχίζει μέχρι την επόμενη αποστολή του.