OPINIONS

Survivor 2: 20 πράγματα που με έμαθε (μέχρι στιγμής)

Σε άλλους αρέσει, άλλοι το βρίσκουν ψιλο-βαρετό, οι περισσότεροι δηλώνουν αμήχανοι,  ψάχνοντας (και μη βρίσκοντας) στα πρόσωπα των νέων, γυμνασμένων παικτών -υπεραθλητών, την «κανονικότητα» του μέσου ανθρώπου. Και βέβαια, υπάρχει και το «αίνιγμα» Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Παρά τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, (με φανερές πτωτικές τάσεις, πάντως, ιδίως στο γενικό κοινό), το Survivor 2, αποδεικνύεται ένα δύσκολο «στοίχημα» για τον Τούρκο παραγωγό, ο οποίος καλείται να επαναλάβει το «φαινόμενο» της πρώτης σεζόν. Και μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να το καταφέρνει.

Ιδού τα 20 πράγματα μάθαμε τις πρώτες 20 μέρες του παιχνιδιού.

1. Υπάρχουν περισσότεροι μύες στην ανδρική κοιλιά, απ’όσους, γενικά, μπορεί να φανταστεί κανείς. (Ειδικά εγώ, με τίποτα)

2. Once a hostess, always a hostess. Όλοι οι παίκτες πάνε στην αφετηρία, μόνο η Σπυροπούλου προσπαθεί να πάρει συνέντευξη από την αντίπαλό της.

3. Αυτά τα «σαλόνια του Μπέβερλι Χιλς», όπου μεγάλωσε ο Νάσος Παπαργυρόπουλος, πάτωμα δεν είχαν; Μόνο καναπέδες, χαλιά και χρυσά πόμολα; 

4. Δεν υπάρχει οροφή στα κάφρικα αστεία που μπορεί να κάνει κανείς με το όνομα «Δαλάκα».

5. Δεν πα να ‘χεις λιώσει στα γυμναστήρια, να ‘χεις περάσει από Ειδικές Δυνάμεις και να βρυχάσαι μετά από κάθε αγώνισμα σαν το λιοντάρι στους τίτλους της MGM; Αρκεί μια λάθος στιγμή, και μετά, για όλους θα είσαι «ο φραουλίτσας».

6. Ο φανταστικός συνδυασμός «νηπιαγωγός – kick boxer», στην πραγματικότητα δίνει πάρα πολλά νεύρα.

7. Κατά βάθος, όλοι περίμεναν τη στιγμή που η Αγγελική Κοκκαλίτσα, φεύγοντας, θα μπουρλότιαζε την καλύβα των Μαχητών.

8. Το να μπαίνεις σ’ ένα reality επιβίωσης, μετά από 3 μέτριες/αποτυχημένες σεζόν στην τηλεόραση είναι το καλύτερο «rebranding ονόματος» που μπορείς να κάνεις.

9. Αν το φετινό Survivor ήταν επιτυχημένο, κανείς δε θα περίμενε να δει την Σπυροπούλου να τρώει αυγά για να διασκεδάσει το πληκτικό του βράδυ.

10.  Κάποια κορίτσια, φέτος, δεν ήταν πολύ προσεκτικά με το φαρμακείο τους κι αυτό βγαίνει στη φωνή.  

11. Ντάνο, λείπεις.

12. Προφανώς τα 44, ως ηλικία, θεωρούνται «προχωρημένο γήρας». Δεν εξηγείται αλλιώς, το πώς οι νίκες του Στέλιου Κρητικού, αντιμετωπίζονται με τέτοιο δέος.

13. Δεν είσαι ο εαυτός σου όταν πεινάς. (Ε, Ελένη;)

14. Τα ονόματα συγκροτημάτων, χρησιμεύουν πλέον και ως επίθετα – μετά τον Μιχάλη Σταβέντο, ανάμεσά μας ζει και η Ξένια Τωνρεκ.

15.  Οnce a gossip-girl, always a gossip-girl. Και στον Άγιο Δομίνικο να πας, και στο βοδιού το κέρατο να κρυφτείς πάλι θα προσπαθείς να βγάλεις «θέμα» για τα γκομενιλίκια του Ντάνου.

16. Κανείς δεν ξέρει αν το χαμένο παπούτσι της Κωνσταντίνας πήγε να συναντήσει το χαμένο βρακί του Χρανιώτη.

17. Η Ελλάδα παράγει πλέον περισσότερους Ολυμπιονίκες, απ’όσους μπορούν να απορροφήσουν τα realities.

18.  Γενικά, το ότι υπάρχει πρόβλημα επαγγελματικού προσανατολισμού στη χώρα φαίνεται κι από την εξαφάνιση των παραδοσιακών επαγγελμάτων: πάρα πολλοί personal trainers, κανένας μάνατζερ ράγκμπι.

19. Το αθλητικό ήθος – όταν το έχεις- φαίνεται. Δεν είναι τυχαίο πως ο πρωταθλητής κολύμβησης Γιάννης Δρυμωνάκος, όταν κερδίζει, πρώτα συγχαίρει τον αντίπαλό του και μετά πανηγυρίζει.

20. Kάθε φορά που η fashion blogger (αλλά ψυχάρα) Όλγα Φαρμάκη κερδίζει μια πρωταθλήτρια/προπονήτρια/απόφοιτη ΤΕΦΑΑ, κάποιο κλισέ στο βάθος του μυαλού μας καταρρέει με πάταγο.