CELEBRITIES

4 διάσημες γυναίκες που έχουν παραδεχτεί ότι κατέψυξαν τα ωάριά τους

Κάποτε τα πράγματα συνέβαιναν σύμφωνα με το basic πρόγραμμα: Η γυναίκα τελειώνοντας το σχολείο ή- στην καλύτερη- το πανεπιστήμιο, έμπαινε άμεσα στη διαδικασία να σκεφτεί γάμους και παιδιά. Η δουλειά ήταν για εκείνη κάτι δευτερεύον ή ανύπαρκτο στη λίστα με τις προτεραιότητες. 'Ολα άλλαξαν από τότε που η καριέρα έγινε βασικός άξονας που πρέπει να τεθεί σε κίνηση ώστε να νιώσει μια γυναίκα ολοκληρωμένη, χρήσιμη και ανεξάρτητη. Κάπως έτσι, το όραμα να γίνει μάνα έχει μετατεθεί χρονικά μετά τα 30 για πολλές, αν όχι για τις περισσότερες.

Το βιολογικό ρολόι- σε όποιες αυτό λειτουργεί- είναι εκείνο που ξυπνάει τα μητρικά φίλτρα, είτε από βαθιά ανάγκη, είτε από ανάγκη με λίγο από ψυχαναγκασμό. Και μέσα σ’ όλα αυτά, η επίτευξη της μητρότητας στηρίζεται πιο πολύ πάνω σε εναλλακτικές μεθόδους γονιμοποίησης, οι οποίες επιτρέπουν στη σύγχρονη γυναίκα να αναβάλλει το κεφάλαιο Εγκυμοσύνη για λίγο αργότερα.

Πριν 2μιση χρόνια το Facebook ανακοίνωσε την απόφασή του να καλύπτει το κόστος αφαίρεσης, κατάψυξης και συντήρησης των ωαρίων των γυναικών που εργάζονται για την πιο social εταιρία του πλανήτη. Το γεγονός αυτό στάθηκε αφορμή για να “απενοχοποιηθεί” η κατάψυξη ωαρίων ή κρυοσυντήρηση, μια μέθοδος η οποία ξεκίνησε πριν περίπου 20 χρόνια και αφορούσε αρχικά τις γυναίκες που περνούσαν το μαρτύριο ενός καρκίνου.

Σήμερα πλέον η κατάψυξη ωαρίων αποτελεί μια επιλογή τολμηρή- αν τη συγκρίνεις με τον παραδοσιακό τρόπο που γίνονται τα παιδιά ή ακόμα και με μία εξωσωματική- αλλά συνάμα σωτήρια για τις γυναίκες που δεν θέλουν να πάρουν το ρίσκο της αποτυχίας μετά τα 35 (με βάση τα επιστημονικά δεδομένα μέχρι τα 35 είναι η πιο αναπαραγωγική περίοδος ενός θηλυκού). Ανάμεσα σ’ εκείνες που έχουν παραδεχτεί ότι έχουν καταψύξει τα ωάριά τους είναι και μερικές πολύ διάσημες κυρίες.

Olivia Munn

Η όμορφη ηθοποιός παραδέχτηκε το 2016 πως έχει βάλει μερικά αυγά στο ψυγείο “εδώ κι αρκετό καιρό¨”. “Πήγα 35, είναι υψηλό το ρίσκο. Πιστεύω πως κάθε κοπέλα πρέπει να το κάνει. Αφενός γιατί έτσι σταματάει να σε αγχώνει το βιολογικό ρολόι κι αφετέρου δεν ανησυχείς. Είναι εκεί και σε περιμένουν, ό,τι κι αν γίνει” έχει δηλώσει σχετικά η Olivia, η οποία διατηρεί σταθερή σχέση εδώ και 3 χρόνια με τον Aaron Rogders.

Sofia Vergara

Η 45 χρονη ηθοποιός έχει ήδη έναν γιο 25 ετών και το 2013 κατέψυξε τα ωάριά της για να είναι σίγουρη πως αν κάποια στιγμή θελήσει να ξαναγίνει μητέρα, αυτό θα γίνει ανεμπόδιστα. “Ήθελα να αξιοποιήσω τη βοήθεια της επιστήμης. Μετά τα 40 είναι δύσκολα να γίνουν όλα με απόλυτα φυσικό τρόπο” είναι η άποψη της Λατίνας ηθοποιού.

Maria Menounos

H Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια του E! Entertainment είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή της το 2011 πως το να καταψύξει τα ωάριά της είναι για εκείνη κάτι σαν “συμβόλαιο ασφάλισης”. Το 2016 και σε ηλικία 38 ετών, η Μαρία έκανε τα λόγια της πράξη.

Whitney Cummings

Η Αμερικανίδα κωμικός και δημιουργός της σειράς Two Broke Girls πριν 2 χρόνια πόσταρε στο twitter μία φωτογραφία με την οποία ενημέρωνε τους θαυμαστές της για την απόφασή της να βάλει στον πάγο μερικά ωάρια. Το 2016 σε συνέντευξή της στο Vanity Fair δήλωσε πως το έκανε αφού ένιωσε ότι έβγαινε κι έκανε γνωριμίες γιατί ένιωθε ότι “έληγε το deadline”. Αποφάσισε λοιπόν να μην υπόβάλλει τον εαυτό της σ’ αυτή τη διαδικασία ψυχαναγκαστικά, με λίγη βοήθεια από την επιστήμη.