CELEBRITIES

Sienna Miller: “Σχεδόν καθημερινά με κυνηγούσαν 10 με 15 άντρες που με προκαλούσαν λεκτικά ή με έφτυναν”

Chris Pizzello/Invision/AP

«Άνδρες οπλισμένοι με κάμερες». Σεξισμός, σεξουαλική παρενόχληση. Στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης του ΟΗΕ για την ισότητα των φύλων, η Sienna Miller έδωσε μια συγκλονιστική ομιλία, σε πρώτο πρόσωπο, με εξομολογητική και καταγγελτική διάθεση.

Η 36χρονη ηθοποιός μοιράστηκε τις προσωπικές της εμπειρίες σε μία συζήτηση της Επιτροπής για το Καθεστώς των Γυναικών,  με τίτλο #MeToo-Now What’s. Η Miller έχει βιώσει το επίμονο, εξωφρενικό κυνηγητό των paparazzi, ειδικά στο παρελθόν και κυρίως την εποχή που διατηρούσε σχέση με τον Jude Law. Το να είσαι το αγαπημένο «θέαμα» του κοινού έχει τεράστιο τίμημα.

«Διασύρθηκα με τρόπο που δεν θα είχε συμβεί ποτέ αν ήμουν άντρας», υποστήριξε η Miller, περιγράφοντας μία κατάσταση στα όρια της παράνοιας, όπου καθημερινά 10 με 15 άντρες την προκαλούσαν λεκτικά ή με έφτυναν». Υποθέτουμε πως αυτά της συνέβησαν την εποχή μετά τις αποκαλύψεις ότι είχε απατήσει τον Jude Law (ο οποίος την είχε απατήσει με την νταντά των παιδιών του, αν θυμάσαι). «Ένιωθα ότι με υπονομεύουν και με υποτιμούν», είπε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενη σε μία προσωπική της εμπειρία μισθολογικής ανισότητας, είπε: «Πριν από μερικά χρόνια μου δόθηκε ένας δυνατός ρόλος σε ένα έργο που μου άρεσε. Ήταν ένα δίπρακτο έργο στο Μπρόντγουεϊ. Μου προσφέρθηκαν λιγότερα από τα μισά χρήματα που έπαιρνε ο άνδρας ηθοποιός. Η απόφαση να απορρίψω αυτό τον συγκεκριμένο ρόλο ήταν δύσκολη και πολύ μοναχική, αναγκάστηκα να επιλέξω μεταξύ της παραχώρησης της αυτοεκτίμησής μου και της αξιοπρέπειας μου και ενός ρόλου τον οποίο αγαπούσα. Αποδείχθηκε ότι ήταν μια κρίσιμη στιγμή στη ζωή μου. Όχι επειδή το έκανα, αλλά επειδή δεν το έκανα».

Η Sienna Miller είχε κάνει μάχη κατά της «δικτατορίας» των paparazzi. Δέκα χρόνια πριν είχε καταθέσει αγωγή εναντίον ενός φωτογραφικού πρακτορείου, επικαλούμενη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Αντεπιτέθηκα. Επικαλέστηκα μία βρετανική απόφαση και άλλαξα το νόμο περί απορρήτου». Το 2011, η ηθοποιός είχε καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή κατά των ΜΜΕ και της καταδίωξης των φωτορεπόρτερ.

«Το μέλλον θα είναι ίσο», είπε με βεβαιότητα.

 

 

Κεντρική φωτογραφία: AP Images