CELEBRITIES

Kevin Spacey: Απολογείται για σεξουαλική παρενόχληση 14χρονου αγοριού και εξομολογείται ότι είναι gay

O Kevin Spacey ή Frank Underwood, όπως έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, βρέθηκε στο επίκεντρο μιας κατάστασης που μας προκαλεί ιδιαίτερα ανάμεικτα συναισθήματα.

Συγκεκριμένα, ο Spacey ζήτησε συγγνώμη από τον ηθοποιό Anthony Rapp, ο οποίος τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση, όταν ο δεύτερος ήταν 14 ετών. Ο Spacey τότε ήταν 26, και το περιστατικό συνέβη το 1986.

Ο Rapp, ο οποίος πρωταγωνιστεί στο “Star Trek: Discovery”, είπε πως το συμβάν έλαβε χώρα όταν ο Stacey τον είχε καλέσει στο διαμέρισμά του για ένα πάρτι. Ο Rapp κάποια στιγμή βαρέθηκε και πήγε σε ένα δωμάτιο για να δει τηλεόραση. Ο Spacey εμφανίστηκε αργότερα, αφού το πάρτι είχε τελειώσει. “Όταν μπήκε στο δωμάτιο, η εντύπωσή μου ήταν ότι είναι μεθυσμένος“, λέει ο Rapp περιγράφοντας στη συνέχεια ότι ο Spacey τον σήκωσε, τον έβαλε στο κρεβάτι του και ανέβηκε πάνω του. “Προσπαθούσε να με αποπλανήσει. Δεν ξέρω αν θα χρησιμοποιούσα ακριβώς αυτή τη λέξη, αλλά ήξερα ότι προσπαθούσε να κάνει κάτι σεξουαλικό μαζί μου“, λέει ο Rapp στο Buzzfeed. Στη συνέχεια έσπρωξε τον Spacey, πήγε στο μπάνιο και στη συνέχεια έφυγε.

(Photo by Chris Pizzello/Invision/AP, File)

Ο Spacey με τη σειρά του δήλωσε για το συμβάν και τις κατηγορίες: “Ειλικρινά δεν θυμάμαι αυτό το γεγονός, έχουν περάσει και πάνω από 30 χρόνια, αλλά αν όντως φέρθηκα όπως τα περιγράφει, του χρωστάω την πιο ειλικρινή μου συγγνώμη για αυτή την πολύ ανάρμοστη και μεθυσμένη συμπεριφορά μου. Λυπάμαι πολύ για τα συναισθήματα που περιγράφει εκείνος (ο Rapp), ότι κουβαλούσε τόσα χρόνια“.

Η συνέχεια της δήλωσής του ήταν μία από τις σπάνιες φορές που ο Spacey μιλάει για την προσωπική του ζωή: “Αυτή η ιστορία με ενθάρρυνε να μιλήσω και για άλλα πράγματα γύρω από τη ζωή μου. Ξέρω ότι κυκλοφορούν ιστορίες για μένα και ορισμένες έχουν τροφοδοτηθεί από το γεγονός ότι έχω υπάρξει τόσο προστατευτικός με την ιδιωτική μου ζωή. Όπως ξέρουν οι κοντινοί μου άνθρωποι, στη ζωή μου είχα σχέσεις και με άντρες και με γυναίκες. Αγάπησα και ερωτεύτηκα άντρες όλα αυτά τα χρόνια και έχω επιλέξει τώρα να ζω ως gay άντρας“.

Τη στιγμή που το να εξομολογείται ένας άνθρωπος που χαίρει διεθνούς φήμης και σεβασμού ότι είναι ομοφυλόφιλος, είναι κάτι που επικροτούμε, το γεγονός ότι επέλεξε να το κάνει επειδή το όνομά του συνδέθηκε με ένα περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκου, είναι κάτι που παγώνει το χαμόγελο στα χείλη μας. Το να χρησιμοποιείς τη σεξουαλικότητά σου για να τραβήξεις τα φώτα από τις κατηγορίες που σε θέλουν να παρενοχλείς ένα παιδί, μάλλον δεν είναι και κάτι που θα μας σηκώσει από τις καρέκλες να σε χειροκροτήσουμε.

 

Κεντρική φωτογραφία: Chris Pizzello/Invision/AP