CELEBRITIES

Η Scarlett Johansson έκλαψε όταν έμαθε πώς πέθαναν οι πρόγονοί της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η Scarlett Johansson ήταν καλεσμένη της εκπομπής ''Finding your roots'' του PBS, στην οποία ο παρουσιαστής είναι ο καθηγητής του Harvard, Henry Louis Gates Jr., ο οποίος προσπαθεί να ανακαλύψει την ιστορία της Αμερικής μέσα από τους ανθρώπους της. Καλεσμένοι του Gates Jr. είναι κυρίως διάσημοι, οι οποίοι μαθαίνουν την ιστορία των προγόνων τους, ανακαλύπτουν μυστικά του γενεαλογικού δέντρου τους αλλά και με ποιους άλλους διάσημους, πιθανώς έχουν σχέση.

Στο τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής είδαμε την Scarlett, η οποία ανακάλυψε την τραγική κατάληξη των προγόνων της κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός έμαθε ότι ο αδερφός του προπάππου της και τα παιδιά του, πέθαναν στο Γκέτο της Βαρσοβίας- το μεγαλύτερο Εβραϊκό Γκέτο που είχε δημιουργηθεί από τους Ναζί, στο οποίο ήταν φυλακισμένοι πάνω από 400.000 Εβραίοι, ενώ ο παππούς της εκείνη την περίοδο ήταν στη Νέα Υόρκη και δούλευε σε παντοπωλείο.

”Υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην κλάψω, αλλά είναι δύσκολο” είπε όταν διάβασε τα ονόματα των παιδιών στη λίστα με τους νεκρούς. ”Θέλω να πω ότι πραγματικά δεν μπορείς να αντιληφθείς τη φρίκη. Είναι τόσο τρελό να σκεφτείς πόσο διαφορετική ήταν η κατάσταση στην Αμερική και ότι ο Saul (ο παππούς της) ζούσε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, πουλώντας μπανάνες. Η μοίρα ενός αδερφού σε αντίθεση με του άλλου” σχολίασε η Scarlett, σκουπίζοντας τα δάκρυά της.

 

Κεντρική φωτογραφία: Evan Agostini/Invision/AP