CELEBRITIES

Η Reese Witherspoon καταγγέλει σεξουαλική παρενόχληση από σκηνοθέτη στα 16 της

Η Reese Witherspoon άρπαξε την ευκαιρία που της δόθηκε όταν πήρε τον λόγο στην βραδιά "Women in Hollywood", τη Δευτέρα το βράδυ, και αποκάλυψε ότι έχει υπάρξει και η ίδια θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και όχι μόνο μία φορά.

Η ηθοποιός είπε πως βρήκε το θάρρος να μιλήσει ανοιχτά γι’ αυτό, χάρη σε όλες τις γενναίες γυναίκες που ξεμπρόστιασαν τον Harvey Weinstein και το σκάνδαλο που ξέσπασε εναντίον του. Δες παρακάτω όλα όσα είπε.

Ήταν μια πολύ σκληρή εβδομάδα για τις γυναίκες στο Hollywood και σε όλο τον κόσμο, και χρειάστηκε να θυμηθούν και να ξαναζήσουν πολλές καταστάσεις σε διάφορους χώρους. Εγώ έχω τις δικές μου εμπειρίες τις οποίες θυμάμαι πολύ έντονα και μου είναι αρκετά δύσκολο να κοιμηθώ, να σκεφτώ, να επικοινωνήσω πολλά από τα συναισθήματα που έχω, εξαιτίας του άγχους, της ειλικρίνειας και της ενοχής που δε μίλησα νωρίτερα.

Νιώθω πραγματική απέχθεια για τον σκηνοθέτη που με παρενόχλησε όταν ήμουν 16 ετών και για τους παραγωγούς και τους εκπροσώπους που με έκαναν να νιώσω ότι η σιωπή ήταν μια από τις απαιτήσεις της δουλειάς μου.

Μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι αυτό ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό στην καριέρα μου, αλλά δυστυχώς δεν ήταν. Είχα πολλαπλές εμπειρίες παρενόχλησης και σεξουαλικής επίθεσης και δεν μιλάω γι’ αυτές πολύ συχνά. Αφού όμως άκουσα όλες αυτές τις ιστορίες των τελευταίων ημερών και τις γενναίες γυναίκες που μίλησαν απόψε για πράγματα που σχεδόν μας λένε να κρύψουμε κάτω από το χαλί, με έκανε να θέλω να μιλήσω δυνατά, επειδή βασικά ένιωσα λιγότερο μόνη αυτή την εβδομάδα, απ’ ό,τι έχω νιώσει ποτέ σε όλη την καριέρα μου. Μίλησα με τόσες ηθοποιούς και συγγραφείς που έχουν παρόμοιες εμπειρίες και ορισμένες τις μοιράστηκαν με σθένος, δημόσια. Αυτή η αλήθεια είναι πολύ ενθαρρυντική για μένα και για όλους στον κόσμο, επειδή μπορείς να γιατρευτείς μόνο λέγοντας την αλήθεια“.

 

Κεντρική φωτογραφία: (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)