CELEBRITIES

Οι 8 πιο διάσημες κόντρες στο Hollywood

"Οι έχθρες δεν αφορούν στο μίσος. Οι έχθρες γίνονται για τον πόνο". Έτσι ξεκινάει η νέα σειρά του FX, Feud, όπου η Catherine Zeta-Jones, υποδυόμενη την Olivia de Havilland, τοποθετείται σχετικά με την διάσημη έχθρα των Bette Davis και Joan Crawford. Η σειρά μεταφέρει στη μικρή οθόνη με τρόπο γλαφυρό την έχθρα ανάμεσα σε δυο από τις πιο σημαντικές ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου. Η κόντρα τους κράτησε πάνω από 40 χρόνια και τα αίτια αποδίδονται σε πολλούς παράγοντες πέρα από το γνήσιο "σταριλίκι" τους.

Οι έχθρες στο Χόλιγουντ είναι τόσο παλιές όσο η βιομηχανία του κινηματογράφου και πολλές από αυτές έχουν μείνει στην ιστορία, άλλοτε για τα αίτια, άλλοτε για τις συνέπειες κι άλλοτε γιατί ποτέ δεν μάθαμε την αλήθεια πίσω από αυτές. Στις περισσότερες δε περιπτώσεις, οι εμπλεκόμενοι υποστηρίζουν ότι δεν συμβαίνει τίποτα ανάμεσά τους και ότι τα λεγόμενά τους παρεξηγήθηκαν.

Debbie Reynolds και Elizabeth Taylor- Η έχθρα “κλασικό Χόλιγουντ”

Η Debbie Reynolds και ο σύζυγός της, πατέρας της Carrie Fisher, Eddie Fisher ήταν οικογενειακοί φίλοι με την Taylor. Όταν ο τρίτος σύζυγος της Taylor, Mike Todd, σκοτώθηκε σε αεροπορικό ατύχημα, ο Fisher με την Reynolds πύκνωσαν τις επισκέψεις στο σπίτι της Taylor και ο Eddie με την Liz ήρθαν πιο κοντά από όσο θα έπρεπε. Η κόντρα συνεχίστηκε και μετά τον γάμο της Taylor με τον Fisher, καθώς και μετά το διαζύγιό τους. Οι δυο γυναίκες τα ξαναβρήκαν λίγα χρόνια πριν τον θάνατο της Taylor, η οποία – μάλλον από τύψεις – άφησε με τη διαθήκη της ένα σετ κοσμήματα.

Madonna και Courtney Love- Η έχθρα της εποχής του MTV

22 χρόνια πριν, μετά την τελετή απονομής των Mουσικών Βραβείων του MTV το 1995, η Madonna έδινε συνέντευξη στον Kurt Loder, όταν η Courtney Love, την πλησίασε και άρχισε να της πετάει τα περιεχόμενα της τσάντας της. Η Courtney στη συνέχεια κάθισε απέναντι από τη Madonna με ύφος “Ενοχλώ; Δεν ενοχλώ” και ξεκίνησε να μιλάει με την ίδια, τον Loder, καθώς και τη φωτογράφο Tabitha Soren, η οποία βρισκόταν στο παρασκήνιο. Αυτό που ακολούθησε μπορείς να το πεις οτιδήποτε άλλο εκτός από “συζήτηση”, καθώς η Love “ήθελε απεγνωσμένα λίγη προσοχή”, όπως δήλωσε on camera η Madonna και, προφανώς, βρισκόταν υπό την επήρεια πολλών ναρκωτικών. Η 7λεπτη “φάση” έχει μείνει στην ποπ ιστορία ως μια από τις πιο άβολες on camera στιγμές ανάμεσα σε σταρς. Η αλήθεια είναι ότι, αν είσαι η βασίλισσα της ποπ, περιμένεις λίγο σεβασμό από τους άλλους, ακόμα κι αν αυτοί έχουν κάνει καριέρα πρωτίστως ως “χήρα του Cobain”.

Mariah Carey και Jennifer Lopez- Latinas μεγατόνων

Οι δυο Λατίνες σταρ βρίσκονται σε κόντρα πάνω από δέκα χρόνια. Στις αρχές των 00s, η Mariah έδινε μια συνέντευξη όταν την ρώτησαν τι άποψη έχει για διάφορες συναδέλφους της. Όταν την ρώτησαν για τη Lopez, κι εγώ είχε πει π.χ. ότι η Beyonce ήταν “καλή”, απάντησε πως δεν την ξέρει. “I don’t know her”. Έτσι απλά. Ίσως να εννοούσε ότι δεν την έχει γνωρίσει ποτέ – πράγμα δύσκολο – ή ότι δεν την γνωρίζει τόσο καλά όσο τις υπόλοιπες. Σε κάθε περίπτωση, η κόντρα συνεχίζεται ακόμα, με τις σταρ να ανταλλάζουν συχνά πικρόχολες δηλώσεις, η μία για την καριέρα της άλλης.

Bill Murray και Lucy Liu- Η κόντρα που δεν περίμενες ότι υπάρχει

Οι δυο ηθοποιοί βρισκόταν στα γυρίσματα της ταινίας Charlie’s Angels όταν, σύμφωνα με τις κακές γλώσσες που διέδωσαν την είδηση, ο Murray είπε στην Liu ότι δεν μπορεί να παίξει. Η Liu τότε άρχισε να τον χτυπάει και έπρεπε να μπουν στη μέση οι άνθρωποι της παραγωγής για να τους χωρίσουν. Ο Murray, χρόνια μετά, δήλωσε ότι υπήρχε μεταξύ τους μια απλή διαφωνία, η οποία επιλύθηκε σχετικά άμεσα. Βέβαια, ο Murray δεν συμμετείχε στο sequel της ταινίας.

Daniel Craig και Kris Jenner- Ακόμα μια κόντρα που δεν πίστευες ότι υπάρχει

H συγκεκριμένη ιστορία είναι λίγο περίεργη, καθώς η κόντρα ξέσπασε μετά τη δημοσίευση ενός σχολίου που αποδόθηκε στον Craig, ο οποίος όμως προέβη σε άμεση διάψευσή του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Craig δήλωσε ότι οι Kardashians “συμπεριφέρονται σαν ηλίθιες” στην εκπομπή τους και ότι με τον τρόπο αυτό έχουν καταφέρει να κερδίζουν εκατομμύρια. Η Kris Jenner απάντησε λέγοντας ότι ο Craig ξεπέρασε τα όρια και ότι έπρεπε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Η ιστορία σταμάτησε κάπου εκεί, με τον Πράκτορα 007 μάλλον να απορεί γιατί η πιο διάσημη “momager” ασχολήθηκε μαζί του.

Mary – Kate Olsen και Paris Hilton- Η καλύτερη φίλη και ο πρώην

Οι δυο κολλητές φίλες σταμάτησαν να μιλάνε όταν η Hilton έγινε ζευγάρι με τον Σταύρο Νιάρχο στα τέλη του 2005, λίγο μετά τον χωρισμό του από την Olsen. Η Mary – Kate, πάντως, ήταν κυρία, καθώς είχε δηλώσει πως μέχρι τότε είχε μόνο καλά λόγια να πει για τη φίλη της και ότι, φυσικά, σταμάτησαν να μιλάνε μετά από αυτό. Σήμερα η Mary – Kate είναι παντρεμένη με τον αδερφό του Nicholas Sarkozy, Olivier και εξακολουθεί να μην κάνει παρέα με την Hilton.

Kardashians και Amber Rose- Όλοι εναντίον ενός

Η συγκεκριμένη κόντρα ανάμεσα στην πρώην του Kanye West και όλο το σόι της γυναίκας αποτελεί μια από τις πιο χαριτωμένα μπερδεμένες ιστορίες της showbiz. Η Rose κατηγόρησε αρχικά τον ράπερ Tyga επειδή παράτησε την κολλητή της Blac Chyna για την Kylie Jenner. Μετά πέρασε στην επίθεση η Khloe, μεμφόμενη την Rose επειδή κάποτε ήταν stripper. H Rose απάντησε χαρακτηρίζοντας την Kim ως “πόρνη” που έχτισε την καριέρα της πάνω σε μια sex tape και μετά μπήκε στο παιχνίδι ο Kanye, λέγοντας ότι για να καθαρίσει από τις επαφές που είχε με την Rose, “έπρεπε να κάνει 30 φορές μπάνιο”. Το Twitter είχε πάρει φωτιά για λίγο καιρό, ωστόσο τα πράγματα ηρέμησαν όταν η Rose συγχώρησε δημόσια τον Kanye για το slut-shaming της και έδωσε συγχαρητήρια στην Kim για το γεγονός ότι κέρδισε τόσα χρήματα από τη sex tape της.

Nicki Minaj εναντίον όλων

Η 34χρονη ράπερ δήλωσε πέρυσι στην Ellen DeGeneres ότι έχει μετανιώσει για τις κόντρες στις οποίες έχει εμπλακεί κατά καιρούς, λέγοντας ότι δεν θέλει να είναι κακιά με τους ανθρώπους. Στον κατάλογο των “εχθρών” συγκαταλέγονται οι Miley Cyrus, Taylor Swift, Mariah Carey και Demi Lovato. Ποια είχε δίκιο και ποια άδικο; Γιατί συνέβησαν όλα αυτά; Αν λάβουμε υπόψη την φράση της Olivia de Havilland, μάλλον κανείς.