FITNESS

Michelle Obama: Η playlist που την εμπνέει να γυμνάζεται

AP Photo Hau Dinh

Μπορεί να μην διαθέτεις στο σπίτι γυμναστήριο, αλλά η γυμναστική είναι ένα από τα πιο βασικά κίνητρα που έχουμε αυτήν την περίοδο, για να σηκωνόμαστε από τον καναπέ. Η Michelle Obama αναγνωρίζει ότι υπάρχουν μέρες που αδυνατείς να κουνήσεις ρούπι, αλλά σου αποκαλύπτει το μουσικό playlist που τη βοηθά να αποκτήσει ενέργεια. Και μερικούς ακόμα λόγους που την κάνουν ακόμα πιο αποφασιστική.

Έμπνευση από τη σχέση της

Μη σε ξεγελούν τα γυμνασμένα χέρια της. Δεν ανήκει στις γυναίκες που ανυπομονούν να γυμναστούν. Για την ακρίβεια, όταν οι κόρες της ήταν μικρές και ο Barack δεν έχανε προπόνηση, τον ρωτούσε: «Μα πώς το κάνεις αυτό κάθε μέρα»; «Απλά βρίσκω τον χρόνο για να το κάνω». Θα έλεγε κανείς ότι αυτό το γεγονός αποτέλεσε έμπνευση για εκείνη. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Obama, η Michelle έκανε μία τεράστια εκστρατεία για την υγεία των παιδιών αλλά και για τη σημασία του ευ ζην των γυναικών.

«Εμείς οι γυναίκες έχουμε την τάση να δίνουμε περισσότερα στην οικογένειά μας και να νιώθουμε και ενοχές όταν φροντίζουμε τους εαυτούς μας. Το κατάλαβα όταν έκανα παιδιά και έβλεπα ότι ο άντρας μου έκανε πράγματα για τον εαυτό του, ενώ εγώ όχι. Αυτό μου προκάλεσε θυμό. Κατάλαβα ότι δυσκολευόμουν να με κάνω προτεραιότητα στη ζωή μου», έχει δηλώσει η Michelle Obama.

Έμπνευση με τη σωστή playlist

Η Michelle ξέρει πολύ καλά ότι υπάρχουν εκείνες οι μέρες που πρέπει να συρθείς για να γυμναστείς και να βρεις αυτήν τη fun διάθεση που χρειάζεσαι για να ασκηθείς. Για να σε βοηθήσει και να σου δώσει λίγη παραπάνω έμπνευση, μοιράστηκε στο Instagram τη δική της playlist. Σου έχει τις μουσικές της άσκησης και εκείνες που τη χαλαρώνουν προς το τέλος. Οι επιλογές αρκετές. Και Jennifer Lopez, και Beyonce, και Destiny’s Child από τα παλιά και Cardi B και Lizzo. Ε μετά για τη χαλάρωση, ταιριάζει λίγη Alicia Keys με Sam Smith. Είναι ένα από τα δικά της resolutions, και αντικειμενικά, είναι η απόλυτη fitness playlist.

Ο στόχος της Michelle Obama είναι η μακροζωία

Όταν έκλεισε τα 50, το 2014, είχε δηλώσει ότι σκέφτηκε με πολύ μεγάλη προσοχή το πώς θέλει να γεράσει. «Κάνω πάντα τις ιατρικές εξετάσεις που πρέπει. Δεν έχω χάσει τεστ ΠΑΠ ή μαστογραφία. Δεν παθαίνω εμμονές με τη διατροφή μου, αλλά φροντίζω να τρώω φρούτα και λαχανικά». Όσο για τη γυμναστική της, τα πράγματα έχουν αλλάξει με το πέρασμα των χρόνων. «Έχω σταματήσει να κάνω βάρη και πολύ δυνατή αερόβια. Προτιμώ τη yoga και ασκήσεις που μου χαρίζουν ευλυγισία. Θέλω να νιώθω καλά και θέλω να είμαι υγιής για να χαρώ τα 70 και τα 80 μου».