CELEBRITIES

Πωλείται η Neverland του Michael Jackson

Πέρασαν πέντε χρόνια από το θάνατο του βασιλιά της ποπ, Michael Jackson και η θρυλική Neverland βγαίνει στο σφυρί. Ο υπεύθυνος της εταιρείας Colony Capital που διαχειρίζεται το ακίνητο δήλωσε: ''Είμαστε απογοητευμένοι και λυπημένοι αλλά ήρθε η ώρα να συμβεί''.

Η εταιρία Colony Capital αγόρασε την υποθήκη της Neverland το 2008 ώστε να αποσβεστεί το χρέος της. Κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο ιδιοκτησίας της επομένως μπορεί να προβεί στην πώλησή της.

Η ”χώρα του ποτέ” ήταν το καταφύγιό του και εκεί μπορούσε να ζει σαν παιδί μακριά από τα αδιάκριτα φώτα. Η περίφημη Neverland αγοράστηκε το 1988 και μετά από λίγα χρόνια μεταμορφώθηκε στο ράντσο που όλοι μάθαμε μετά την κατηγορία παιδεραστίας εις βάρος του.

 

Στις 18 Νοεμβρίου 2003 περίπου 70 αστυνομικοί εισβάλλουν στην Neverland. Ο Jackson κατηγορείται πως παρενόχλησε τον Gavin Arvizo, το νεαρό αγόρι που είχε επιβιώσει απ καρκίνο και του οποίου το χέρι ο τραγουδιστής είχε εμφανιστεί να κρατά στο ντοκιμαντέρ του Martin Bashir, “Living With Michael Jackson”.

Το γεγονός γίνεται πρώτη είδηση και μεγάλα δίκτυα όπως το CBS, το ΝBC και το ABC καλύπτουν σε 24ωρη βάση και δημοσιεύουν τις εξελίξεις.

 

Η Daily Variety περιγράφει την ιστορία ως ”ένα θεόσταλτο καλό για τα μέσα ενημέρωσης, ειδικά για τα καλωδιακά κανάλια και τους τοπικούς σταθμούς, που προσπαθούσαν να ανεβάσουν τα νούμερα τους την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου.”

Ο Michael Jackson δεν πηγαίνει ποτέ ξανά στο αγαπημένο του μέρος καθώς πιστεύει πως βεβηλώθηκε. Το όνειρο σταματά κάπου εκεί και η ”κατηφόρα” ξεκινά.

 

Αναγκάζεται να πουλήσει πάνω από 2000 αντικείμενα της Neverland για να ξεχρεώσει και το 2008 την πουλά στην εταιρεία Colony Capital για περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes.

Το ράντσο διαθέτει πολυάριθμα αγάλματα παιδιών, ζωολογικό κήπο, λούνα παρκ με δύο σιδηροδρόμους, Carousel, πειρατικό πλοίο, συγκρουόμενα και τεράστια δωμάτια γεμάτα παιχνίδια.

 

Η αξία της Neverland υπολογίζεται στα 27 εκατομμύρια δολάρια ωστόσο οι ειδικοί εκτιμούν πως θα πωληθεί πάνω 60 εκατομμύρια δολάρια, επιβεβαιώνοντας την επιρροή του Jackson, ακόμη και μετά θάνατον.

Φωτογραφίες από το εσωτερικό της Neverland

Το εσωτερικό της Neverland 

 

Πηγή: Daily Mail, Forbes, Rolling Stone