CELEBRITIES

Το βιογραφικό της Meghan Markle ανέβηκε στο επίσημο site του παλατιού και μιλάει για φεμινισμό

Ian Vogler/Pool via AP

Μετά την πολύμηνη αναμονή, ο Harry και η Meghan, η Meghan και ο Harry, παντρεύτηκαν τελικά στις 19 Μαΐου σε μια τελετή που παρακολούθησε όλος ο πλανήτης. Τώρα που οι εορτασμοί τελείωσαν και η Δούκισσα του Sussex απολαμβάνει πλέον τη νέα της ζωή, έχει και τη δική της ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας.

Συγκεκριμένα, στο «σχετικά με τη Δούκισσα του Sussex», διαβάζουμε αναλυτικά το βιογραφικό της Meghan Markle, το οποίο περιέχει πληροφορίες για τη φιλανθρωπική της δράση, τη στήριξή της σε θέματα ενδυνάμωσης των γυναικών και των δικαιωμάτων τους, αλλά και το ότι μάχεται πάντα υπέρ της ισότητας.

«Είμαι περήφανη που είμαι γυναίκα και φεμινίστρια», γράφει στο βιογραφικό της.

Σε ηλικία έντεκα ετών, η Meghan έκανε μια επιτυχημένη εκστρατεία ώστε να διαφοροποιηθεί μια τηλεοπτική διαφήμιση που χρησιμοποιούσε σεξιστική γλώσσα για να πουλήσει απορρυπαντικό. Έκτοτε έχει αφιερωθεί στο να στηρίζει την κοινωνική δικαιοσύνη και την χειραφέτηση των γυναικών.

Το 2016 έγινε πρέσβειρα του World Vision. Στο πλαίσιο αυτού του τίτλου της, επισκέφθηκε τη Rwanda για μια καμπάνια για το καθαρό νερό, ώστε να μπορέσουν τα μικρά παιδιά να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

Το 2017 επισκέφθηκε την Ινδία για να επικοινωνήσει ότι τα κορίτσια εκεί δεν έχουν πρόσβαση στη μόρφωση. Εκεί ενημερώθηκε για τη δουλειά του οργανισμού Myna Mahila, ο οποίος στηρίζει την πρόσβαση των γυναικών σε προϊόντα εμμηνορροϊκής υγιεινής και σε ευκαιρίες εργασίας.

Ένα τέτοιο κορίτσι θέλουμε να κυβερνήσει τον κόσμο.

 

Κεντρική φωτογραφία: Ian Vogler/Pool via AP