CELEBRITIES

Το post της Μαίρης Συνατσάκη, θα σε κάνει να κοιτάς τον καθρέφτη και να μη βλέπεις ατέλειες

Η Μαίρη Συνατσάκη, η δική μας Mairiboo, ανέβασε πριν λίγο το σκίτσο μιας παραμυθένιας γοργόνας σε υπέροχα μπλε μωβ χρώματα. Θα μου πεις, σιγά το νέο- τι είναι αυτό που κάνει ξεχωριστό αυτό το post; Το γεγονός ότι συνοδεύεται από ένα δυνατό μήνυμα που καλεί όλες τις γυναίκες να αγαπήσουμε το σώμα μας και να αποδεχτούμε το διαφορετικό.

Αφορμή για αυτό το post ήταν τα αρνητικά σχόλια που διάβασε κάτω από το συγκεκριμένο σκίτσο της γοργόνας, η οποία σε πολλούς φάνηκε χοντρή και χάλια.

Και αναρωτιέμαι γιατι; Τι σε νοιάζει το σώμα της γοργόνας; Ή ακόμη χειρότερα της διπλανής σου στην ξαπλώστρα; Γιατί κοροϊδεύουμε; Γιατί κρίνουμε; Γιατί έχουμε αποψούλα για το σώμα του άλλου; Μήπως τα φταίει που δεν αντέχουμε εμάς πρώτα; Που στα κρυφά έχουμε χιλιομαστιγωθεί για το πως είναι το δικό μας σώμα; Που μας έχουμε αφήσει να πεινάμε για να αδυνατίσουμε; Μήπως να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τους άλλους; Να προσπαθήσουμε να μας αγαπήσουμε παραπάνω; Να αποδεχτούμε πρώτα τα δικά μας κομμάτια ολόκληρα; Και μετά.. μετά νιώθω πως κάτι μαγικό θα συμβεί. Θα κοιτάμε γύρω μας και δεν θα βλέπουμε χοντρά, κοντά, ψηλά, αδύνατα κορμιά. Θα κοιτάμε τον καθρέφτη και δεν θα βλέπουμε ατέλειες. Θα είμαστε πλάσματα. Μυθικά!

Συγγνώμη! Μπορώ να σας πω λίγο; Βρήκα αυτό το σκίτσο τυχαία και μπήκα στην διαδικασία να διαβάσω τα σχόλια που είχαν γραφτεί απο κάτω. Ξέρετε πόσα "Γιατί ειναι έτσι αυτη;" "Κάποια πρέπει να ξεκινήσει δίαιτα!" και "Αυτή θα έπρεπε να λέγεται: Άριελ, η χοντρή γοργόνα!" βρήκα; Πολλα! Ξέρετε ποιοί τα έγραφαν; Κορίτσια. Γυναίκες. Έξαλλες για τον τρόπο που ένας καλλιτέχνης αποτύπωσε ενα μυθικό πλάσμα χωρίς να ακολουθήσει κανένα στερεότυπο του τι είναι ομορφιά στις μέρες μας. Έσπασε δηλαδή την βλακεία της εποχής. Ζωγράφισε την γοργόνα του όπως ήθελε και υπήρξαν άνθρωποι που αισθάνθηκαν την ανάγκη να σχολιάσουν το σώμα της ζωγραφιάς!! Έλα Παναγιά μου. Να κάνουν δίαιτες μέχρι και τα σκίτσα. Εκεί φτάσαμε. Και έχουμε και τόσες παραλίες να αντιμετωπίσουμε τους επόμενους μήνες.. Και αναρωτιέμαι γιατι; Τι σε νοιάζει το σώμα της γοργόνας; Ή ακόμη χειρότερα της διπλανής σου στην ξαπλώστρα; Γιατί κοροϊδεύουμε; Γιατί κρίνουμε; Γιατί έχουμε αποψούλα για το σώμα του άλλου; Μήπως τα φταίει που δεν αντέχουμε εμάς πρώτα; Που στα κρυφά έχουμε χιλιομαστιγωθεί για το πως είναι το δικό μας σώμα; Που μας έχουμε αφήσει να πεινάμε για να αδυνατίσουμε; Μήπως να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τους άλλους; Να προσπαθήσουμε να μας αγαπήσουμε παραπάνω; Να αποδεχτούμε πρώτα τα δικά μας κομμάτια ολόκληρα; Και μετά.. μετά νιώθω πως κάτι μαγικό θα συμβεί. Θα κοιτάμε γύρω μας και δεν θα βλέπουμε χοντρά, κοντά, ψηλά, αδύνατα κορμιά. Θα κοιτάμε τον καθρέφτη και δεν θα βλέπουμε ατέλειες. Θα είμαστε πλάσματα. Μυθικά!#LoveYourselfFirst #LetsDoThis #WeAreInThisTogether #Lactacyd #FoodForThought #MoodOfTheDay

A post shared by mairiboo(@mairiboo) on