CELEBRITIES

O Macaulay Culkin μίλησε για το “Μόνος στο σπίτι” και αποκάλυψε το λόγο που μισεί τα Χριστούγεννα

Associated Press

Από το 1990, που κυκλοφόρησε η ταινία Μόνος στο Σπίτι, ο Μacaulay Culkin περνάει κάθε χρόνο (τουλάχιστον) μια βόλτα από τα νοικοκυριά του πλανήτη και ειδικά όταν διανύουμε την περίοδο των Χριστουγέννων που όλοι, λίγο πολύ, θα (ξανα)δούμε το Home Alone και θα (ξανα)γελάσουμε με τις ίδιες σκηνές και ατάκες.

Η ταινία που τον έκανε διάσημο, 28 χρόνια μετά, συνεχίζει να σημειώνει επιτυχία κάθε φορά που προβάλλεται από κάποιο μέσο και να διανέμει την παιδική του φάτσα σε όλο τον κόσμο.  

Πώς αισθάνεται εκείνος για όλα αυτά; Μάλλον όχι τόσο ωραία όσο μπορεί να φαντάζεσαι. Η επιτυχία που σημείωσε η ταινία συνεχίζει να επιδρά στην προσωπική ζωή του, 37χρονου σήμερα, Macaulay, και όχι με θετικό τρόπο.

 

Πρόσφατα ο Μacaulay Culkin έκανε μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του στην εκπομπή της Ellen De Generes όπου εμφανίστηκε ανανεωμένος, πολύ πιο «καθαρός» και υγιής σε σχέση με την παραδομένη στις καταχρήσεις εκδοχή του. Εκεί λοιπόν αποκάλυψε ότι τα Χριστούγεννα είναι αδύνατον να κυκλοφορήσει έξω αφού τον αναγνωρίζουν παντού. 

«Σίγουρα δεν βγαίνω έξω τότε. Είναι η εποχή μου. Είναι η περίοδος Macaulay. Προσπαθώ να βγαίνω έξω ολοένα και λιγότερο εκείνη την περίοδο του χρόνου», εξήγησε.

Associated Press

Associated Press

Εν τω μεταξύ και η εμφάνισή του δεν βοηθάει αφού είναι ίδιος όπως ήταν και παιδί. «Είσαι ακόμα σαν να είσαι 4 χρονών!», του είπε η Ellen.  «Ναι, αυτό είναι ευχή και κατάρα. Μπορώ να μπω σε οποιοδήποτε εστιατόριο θέλω χωρίς κράτηση, αλλά όσο βρίσκομαι εκεί όλοι με κοιτάζουν έντονα».

Το χειρότερό του; Να του ζητούν να αναπαραστήσει τον εαυτό του στην αφίσα της ταινίας (δηλαδή να βάλει τα χέρια του στο πρόσωπό του και να προσποιηθεί πως ουρλιάζει). Γενικά πάντως είπε ότι πλέον δεν βλέπει την ταινία. 

«Νομίζω ότι ο κόσμος θα ήθελε να κάτσει μαζί μου και να δούμε την ταινία το οποίο είναι τόσο κολακευτικό, όσο και τρομακτικό. Κάναμε ένα επετειακό DVD και τότε συνειδητοποίησα πως είχα να τη δω 15 χρόνια. Όταν βλέπω την ταινία θυμάμαι τι έκανα στα γυρίσματα και με θυμάμαι να κρύβω ας πούμε την Pepsi μου πίσω από τον καναπέ. Δεν μπορώ όμως να δω την ταινία όπως την βλέπει όλος ο κόσμος», είπε.

Επιπλέον είπε ότι όταν ήταν μικρός ήταν επαγγελματίας χορευτής μπαλέτου, κάτι που δεν συνέχισε αργότερα «Τα κοστούμια δεν μου κάνουν πια», δήλωσε με χιούμορ.

Επίσης, κάτι που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος είναι πως έχει άλλα έξι αδέρφια. «Μεγαλώσαμε σε ένα διαμέρισμα με μια κρεβατοκάμαρα στο Μανχάταν. Ήμασταν κολλημένοι ο ένας πάνω στον άλλον. Σαν τις σαρδέλες. Ήταν όμως ωραία. Ήμασταν πολύ δεμένοι σαν οικογένεια».

Κι ενώ από τη στιγμή που μπήκε στη βιομηχανία του κινηματογράφου η μια επιτυχία ακολουθούσε την άλλη, στα 13-14 του σταμάτησε, κάτι που όπως είπε ήταν το πιο έξυπνο πράγμα που έκανε.

«Για να είμαι ειλικρινής είχα κουραστεί, είχα κάνει κάπου 14 ταινίες μέσα σε έξι χρόνια. Ήμουν μακριά από όλα. Δούλευα συνεχώς με ενήλικες. Έλειπα πολύ από το σχολείο. Ήθελα να είμαι ξανά με συνομήλικούς μου», είπε δηλώνοντας πως πήγε κανονικά στο Λύκειο.

Τέλος μίλησε για τα χρήματα που κέρδισε εκείνα τα χρόνια και τα οποία του επέτρεψαν να μην χρειαστεί να ξαναδουλέψει μέχρι σήμερα. «Τα χρήματα που δούλεψα δεν τα πήρα παρά μόνο όταν έγινα 18. Ήταν σαν να δούλεψα  πολύ σκληρά και ύστερα να κληρονόμησα όλα μου χρήματα. Αυτό μου επέτρεψε να χρησιμοποιώ τα χρήματα για να αντιμετωπίζω τα πάντα σαν να ήταν χόμπι».

 

Κεντρική φωτογραφία: Associated Press