CELEBRITIES

Αναστάσιος Ράμμος: Η αποκάλυψη για τον εθισμό του σε ουσίες. «Έπινα και ανθρώπους και συναισθήματα»

Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου

Ο Αναστάσιος Ράμμος βρέθηκε καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στην εκπομπή The 2night show, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον εθισμό που είχε σε ουσίες, αλλά και την προσπάθεια του για απεξάρτηση.

Ο Αναστάσιος Ράμμος, ο οποίος έχει κάνει 8 χρόνια ψυχοθεραπείας, αποκάλυψε αρχικά: «Φυσικά πέρασα και τη φάση με ουσίες. Εάν δεν έμπαινα δεν θα ήμουν εδώ. Όπου υπάρχει φωτιά, υπάρχει και καπνός. Είχα χρόνια εθισμό στις ουσίες. Το θέμα δεν είναι μόνο οι ουσίες, “έπινα” και ανθρώπους και συναισθήματα».

 

Για τη δύσκολη περίοδο και τους εθισμούς του, εξήγησε ότι ήταν ο τρόπος διαφυγής του από τα συναισθήματα του και κυρίως από τον ίδιο του τον εαυτό. «Ήθελα να αλλάξω εμένα από το παρελθόν. Να μην έχω ενοχές, φόβους, συνεξαρτήσεις με ανθρώπους και κυρίως να ξεκινήσω να νιώθω, να μη φοβάμαι τα συναισθήματά μου. Το θέμα της εξάρτησης και του εθισμού έχει να κάνει καθαρά με τα συναισθήματα του ανθρώπου. Μπορεί να ξυπνούσα το βράδυ και αντί να φάω 2 κομμάτια τούρτα, θα την έτρωγα ολόκληρη και μετά να έκανα εμετό. Αντί να έπινα ένα ποτήρι κρασί, έπινα ένα ολόκληρο μπουκάλι. Δεν είχα κανένα μέτρο, ήμουν στα “κόκκινα”». 

Στη συνέχεια εξήγησε από πού προέκυψε αυτή η μη οριοθέτηση του εαυτού του. «Ήταν τα συναισθήματα που δεν μπορούσα να διαχειριστώ. Όταν έβρισκα γαλήνη στο ποτό, “μούδιαζαν” τα συναισθήματά μου, αλλά μετά αυτό γυρίζει μπούμερανγκ και σου κάνει κακό στον οργανισμό, στην εμφάνιση, στο μυαλό και κυρίως στα συναισθήματα. Τώρα επιλέγω να πω ότι είμαι θυμωμένος, ότι ντρέπομαι και ότι φοβάμαι. Θα περάσει. Ο εθισμός είναι αρρώστια, το κατάλαβα με την ψυχοθεραπεία. Είτε είναι τζόγος, είτε είναι ναρκωτικά, είτε το φαγητό».

«Θέλω να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί βρισκόμουν κάπου και ο Εκατομμυριούχος μου κρατούσε συντροφιά στον αγώνα που έδινα και δίνω ακόμη. Με βοήθησες πάρα πολύ. Η απεξάρτηση και η ανάρρωση είναι ένας προσωπικός αγώνας, ένα προσωπικό μονοπάτι. Στην απεξάρτηση λες κάθε μέρα “μόνο για σήμερα” αυτός είναι ο στόχος μου. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να αφεθείς, να δηλώσεις ανίσχυρος σε ό,τι σε κακοποιεί συναισθηματικά. Εγώ κακοποιούσα τον εαυτό μου» ανέφερε ο Αναστάσιος Ράμμος.

«Πολύς κόσμος εξαφανίστηκε και τώρα εμφανίζονται ξανά. Είναι μια ανακύκλωση. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να συνειδητοποιήσεις είναι ότι δεν έχεις εσύ στα χέρια του τη ζωή. Να δηλώσεις ανίσχυρος σε ό,τι σε κακοποιεί συναισθηματικά. Εγώ κακοποιούσα τον εαυτό μου. Τώρα μπορώ να πω στοπ, ακόμα δυσκολεύομαι όμως. Τώρα έχω ανθρώπους κοντά μου που τους κοιτάω στα μάτια και βλέπω πως δεν θέλουν να κερδίσουν τίποτα από εμένα, νιώθω πως με αγαπάνε» είπε κλείνοντας ο Αναστάσιος Ράμμος.