CELEBRITIES

Η Kate Winslet αποκάλυψε πως σκόπιμα δεν ευχαρίστησε τον Harvey Weinstein όταν κέρδισε το Όσκαρ

Όχι ότι δεν αγαπούσαμε αρκετά την Kate Winslet, αλλά μετά την τελευταία της δήλωση σχετικά με το σκάνδαλο Weinstein, ανέβηκε ακόμα περισσότερο στα μάτια μας.

Η ηθοποιός μίλησε στους LA Times και είπε ότι το 2009, όταν κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία ”The Reader”, δεν ευχαρίστησε επίτηδες τον Harvey Weinstein.

Όπως αναφέρει στη συνέντευξή της, είχε σαφείς οδηγίες να ευχαριστήσει δεόντως τον παραγωγό σε περίπτωση που κερδίσει. Εκείνη όμως  προτίμησε να ευχαριστήσει 19 άτομα που την βοήθησαν να φτάσει εκεί που έφτασε αφήνοντας εκτός του ευχαριστήριου λόγου της τον Weinstein.

”Ήταν σκόπιμο. Ήταν απολύτως σκόπιμο. Θυμάμαι ότι μου είχαν πει πως πρέπει να ευχαριστήσω οπωσδήποτε τον Harvey αν κερδίσω και θυμάμαι επίσης να λέω πως όχι, δεν θα το κάνω. Και δεν έχει να κάνει καθόλου με το ότι δεν είμαι ευγνώμων. Αν οι άνθρωποι δεν συμπεριφέρονται σωστά γιατί να τον ευχαριστήσω; Το γεγονός ότι δεν πρόκειται να συνεργαστώ ποτέ ξανά με τον Harvey Weinstein είναι από τα καλύτερα πράγματα που μου έχουν συμβεί. Και είμαι σίγουρη πως αυτό αισθάνονται πολλοί” είπε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως ο παραγωγός σχολίαζε πάντα ότι είχαν συνεργαστεί μαζί στην πρώτη ταινία της, ”Ηeavenly Creature”.

”Σε όλη μου την καριέρα, όποτε τον πετύχαινα, μου έπιανε το χέρι και έλεγε Μην ξεχνάς ποιος σου έδωσε την πρώτη σου ταινία, λες και του χρωστούσα τα πάντα. Αργότερα, όταν κάναμε την ταινία ”The Reader” έκανε το ίδιο πράγμα, Θα σου δώσω μια υποψηφιότητα για Όσκαρ, Θα σου δώσω μια νίκη, Θα κερδίσω για σένα. Αλλά έτσι λειτουργούσε. Έκανε bullying και ήταν μοχθηρός. Σε επαγγελματικό επίπεδο, ήταν πάντα φοβερά δύσκολος, ήταν αγενής. Συνήθιζε να τηλεφωνεί στην ατζέντη μου και να την αποκαλεί με χυδαία ονόματα”.

Είμαστε ξεκάθαρα team Kate! Δες και τον προαναφερθέντα ευχαριστήριο λόγο της στο βίντεο που ακολουθεί.

 

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Mark J. Terrill