CELEBRITIES

Jessica Alba: “Φυσικά και έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση”

Photo by Chris Pizzello/Invision/AP

Με το θόρυβο από τις αλλεπάλληλες περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης ακόμα στ' αυτιά μας και με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του Harvey Weinstein να μαρτυρούν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, η Jessica Alba έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τις ηθοποιούς του Hollywood που δυστυχώς έχουν να πουν μια προσωπική ιστορία στην οποία είχαν το ρόλο του θύματος μέσα σ' ένα σύστημα που δεν σέβεται τις γυναίκες. 

Η 37χρονη ηθοποιός μίλησε πρόσφατα στην εκπομπή TalkAsia του CNN και όσα είπε ήταν για άλλη μία φορά δυσάρεστα. «Φυσικά και έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση. Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής».

Η Alba ξεκίνησε την πορεία της όταν ήταν 12 ετών, παίζοντας στην ταινία “Camp Nowhere”, το οποίο σημαίνει ότι έχει ήδη 25 χρόνια ένσημα στην αμερικανική βιομηχανία του θεάματος. Όπως είπε, η σεξουαλική παρενόχληση «θεωρείται αναπόφευκτη» στο Hollywood για τις νεαρές ηθοποιούς.

«Δεν ξέρω, φαντάζομαι δεν θα ‘πρεπε να δέχεσαι κάτι τέτοιο, αλλά σαν νέα ηθοποιός που έχει μεγαλώσει μέσα στη βιομηχανία αυτή, απλά αποδέχεσαι το γεγονός ότι θα σου φερθούν έτσι», είπε, προσθέτοντας ότι η παρενόχληση έχει πολλά «πρόσωπα». «Υπήρξαν πολλές διαφορετικές περιπτώσεις. Κάνω αυτή τη δουλειά από τα 12. Φανταστείτε πώς ήταν όλο αυτό».

Μπορεί οι δηλώσεις τις Alba να μη μας κάνουν να πέφτουμε από τα σύννεφα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σοκάρει το γεγονός ότι για κάποιους θεωρείται προϋπόθεση το να περάσεις από το κρεβάτι ενός παραγωγού ή ενός σκηνοθέτη για να κάνεις καριέρα. Το γεγονός ότι η σεξουαλική παρενόχληση- σε όποια μορφή κι αν αυτή συμβαίνει- έχει πάρει διαστάσεις κανονικότητας είναι κάτι που επιβάλλεται να εκλείψει εδώ και τώρα. «Έχω βρεθεί σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις αυτού του είδους και γι’ αυτό είναι σημαντικό για μένα να μιλάω με τις κόρες μου για όλα αυτά, ώστε να μάθουν γιατί είναι τόσο σημαντικό να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του κορμιού τους . Υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να διακρίνουμε και αυτό το αίσθημα στο στομάχι, το οποίο πρέπει να ακούμε πάντα», είπε η ηθοποιός.

Κεντρική φωτογραφία: Photo by Chris Pizzello/Invision/AP