CELEBRITIES

Η Jennifer Lawrence γυρίζει σειρά ντοκιμαντέρ για τα κινήματα Time’s Up και #MeToo

Evan Agostini/Invision/AP

«Υποτίθεται ότι δεν πρέπει να το ανακοινώσω αλλά θα το κάνω. Μαζί με την Catt Sadler θα δουλέψουμε πάνω σε ένα πρόγραμμα για τα κινήματα Time's Up, το MeToo και εκείνο της μισθολογικής ισότητας των φύλων». Η Jennifer Lawrence κατά τη διάρκεια της ομιλίας της προς τις εργαζόμενες του The Wing, μίας κοινότητας στη Νέα Υόρκη όπου απασχολούνται αποκλειστικά γυναίκες μίλησε για το προσεχές, πολύ σπουδαίο τηλεοπτικό project της.

Η Lawrence που σύντομα θα δούμε στη μεγάλη οθόνη με το «Κόκκινο Σπουργίτι» του Francis Lawrence θα είναι η executive producer μιας σειράς ντοκιμαντέρ γύρω από τα νέα κινήματα ισότητας και υπεράσπισης των γυναικών, τα οποία ξεκίνησαν από το Χόλιγουντ. Η ηθοποιός θα συνεργαστεί σ’ αυτό με τη δημοσιογράφο του Ε! Catt Sadler, η οποία δήλωσε παραίτηση όταν ανακάλυψε πως οι άντρες συνάδελφοί της εισέπρατταν διπλάσιους μισθούς από εκείνη.

Η Lawrence είναι μία από τις ηθοποιούς που έχουν μιλήσει ανοιχτά για τις μισθολογικές ανισότητες που επικρατούν και στο δικό της χώρο. Το 2015, μετά από διαρροή emails της Sony είχε αποκαλυφθεί πως πληρώθηκε λιγότερο από τους συμπρωταγωνιστές της  Christian Bale και Bradley Cooper στην ταινία Αmerican Hustle. Με αφορμή αυτό είχε γράψει μια επιστολή προς το lennyletter.com της  Lena Dunham και της Jenni Konner, περιγράφοντας την εμπειρία της ως εργαζόμενη στην κινηματογραφική βιομηχανία: «Είναι δύσκολο για μένα να μιλήσω για την εμπειρία μου ως εργαζόμενη γυναίκα γιατί μπορώ με ασφάλεια να πω ότι τα προβλήματα μου δεν είναι ακριβώς σχετικά. Όταν διέρρευσαν τα e-mails της Sony και έμαθα πόσο λιγότερο πληρωνόμουν σε σχέση με τους άντρες, δεν νευρίασα με την Sony. Νευρίασα με τον εαυτό μου. Είχα αποτύχει στην διαπραγμάτευση επειδή παραδόθηκα πολύ νωρίς. Δεν ήθελα να εξακολουθήσω να διεκδικώ δολάρια, ειλικρινά δεν τα χρειαζόμουν. Σας είπα δεν ήταν σχετικό, μην με μισήσετε. Για να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου, θα έλεγα ψέματα εάν δεν έλεγα ότι το γεγονός ότι ήθελα να είμαι αρεστή δεν επηρέασε την απόφασή μου να κλείσω την συμφωνία χωρίς να δώσω μια πραγματική μάχη. Δεν ήθελα να φανώ “δύσκολη” ή “κακομαθημένη”».

Η υπόθεση της Sony άνοιξε ακόμα περισσότερο τον διάλογο για τις μισθολογικές ανισότητες στη Μέκκα του κινηματογράφου. Λέγεται μάλιστα πως η Lawrence, στην αμέσως επόμενη ταινία της αμείφθηκε με 8 εκατομμύρια περισσότερα από τον συμπρωταγωνιστή της, Chris Pratt.

Αλλά ως γνωστόν, «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη». 

Κεντρική φωτογραφία: Evan Agostini/Invision/AP