CELEBRITIES

Η Jane Fonda εξομολογείται: “Έχω πέσει θύμα βιασμού όταν ήμουν παιδί”

Η Jane Fonda δεν το είχε πει ποτέ μέχρι τώρα. Το 2014 σε μία συνέντευξή της είχε εξομολογηθεί ότι η μητέρα της είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά και πως αυτό το δραματικό γεγονός την είχε ωθήσει στην απόπειρα αυτοκτονίας όταν η ηθοποιός ήταν 12 ετών. Σήμερα κάνει μία ακόμα πιο προσωπική αποκάλυψη μέσα από τις σελίδες του περιοδικού EDIT, μιλώντας ανοιχτά για τη δική της αντίστοιχη δραματική εμπειρία.

Σε μια δημόσια συζήτηση-συνέντευξη με τη νεαρή συνάδελφό της, Brie Larson, η οποία είναι γνωστή υπέρμαχος των γυναικών που έχουν πέσει θύματα βιασμού (και η μόνη που δεν χειροκρότησε τον Casey Affleck στην τελετή των Όσκαρ), η Jane Fonda άνοιξε την καρδιά της και δήλωσε με απόλυτη ειλικρίνεια πως είχε βιαστεί όταν ήταν παιδί και πως ένιωθε ότι έφταιγε εκείνη.

Η σεξουαλική βία είναι επιδημία. Θα στηρίζω το Κέντρο Θεραπείας του Βιασμού (Rape Treatment Center) όσο ζω“, είπε μεταξύ άλλων η γενναία ηθοποιός, ενώ αποκάλυψε επίσης πως στο παρελθόν είχε απολυθεί από δουλειά γιατί αρνήθηκε να κάνει σεξ με το αφεντικό της, αλλά και το ότι γνωρίζει κορίτσια που δεν έχουν την αίσθηση πως η στάση κάποιων ανδρών απέναντί τους αποτελεί μια μορφή σεξουαλικής επίθεσης, γιατί “δεν ξέρουν τι ακριβώς είναι ο βιασμός“.

Ένα από τα πιο θαυμαστά πράγματα στα οποία έχει συμβάλλει το γυναικείο κίνημα είναι το ότι μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε πως δεν προκαλέσαμε κάτι εμείς. Δεχτήκαμε επίθεση και αυτό δεν είναι δικό μας λάθος“.

Η Jane Fonda είναι μία ακόμα διάσημη γυναίκα που με τα λόγια και τη δραστηριοποίησή της δίνει δύναμη σε όλες τις γυναίκες και κυρίως σ’ αυτές που έχουν αντίστοιχες εμπειρίες μ’ εκείνη.