CELEBRITIES

Το κοινό γιουχάρει την Ivanka Trump όταν λέει ότι ο πατέρας της στηρίζει τις γυναίκες

Η Ιvanka Trump δουλεύει ουσιαστικά ως βοηθός του μπαμπά της και προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump. Ως μία από τις γυναίκες που θεωρητικά παίζουν βασικό ρόλο στον Λευκό Οίκο, η Ivanka παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση της Angela Merkel στο πρώτο συνέδριο W20, στο Βερολίνο.

Σε ένα πάνελ που αποτελούνταν από την ίδια την καγκελάριο Angela Merkel, τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde, την Υπουργό Εξωτερικών του Καναδά, Chrystia Freeland, τη βασίλισσα Maxima της Ολλανδίας και την επιχειρηματία τεχνολογιών, Juliana Rotich, η Ivanka βρέθηκε με διαφορά στην πιο δύσκολη θέση – όχι ότι θα τη λυπηθούμε βέβαια.

Όταν η συντονίστρια της συζήτησης, Miriam Meckel, έφτασε στην Ivanka, την ρώτησε απευθείας ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος της στον Λευκό Οίκο, “επειδή το γερμανικό κοινό δεν είναι εξοικειωμένο με τον τίτλο της “πρωτότοκης κόρης“. Εκείνη απάντησε πως ακόμα μαθαίνει τα καθήκοντά της (έχουν περάσει βέβαια και τρεις μήνες από τότε που ανέλαβε).

Στη συνέχεια η κουβέντα πήγε στο ζήτημα της ασφάλειας και της φροντίδας των παιδιών, με την Ivanka να εκθειάζει τον πατέρα της και το πόσο εκείνος στηρίζει το θεσμό της οικογένειας και τις γυναίκες, βοηθώντας τες να εξελιχθούν και να πετύχουν.

Τότε ήταν που ακούστηκαν τα γιουχαρίσματα από μερίδα του κοινού – το οποίο αποτελούνταν αποκλειστικά από γυναίκες, γεγονός που η Meckel δεν άφησε ασχολίαστο “ακούτε την αντίδραση του κόσμου, οπότε πρέπει να θέσω κι ένα ακόμα ζήτημα στην κουβέντα. Ορισμένες συμπεριφορές του πατέρας σας στο παρελθόν, μπορούν να κάνουν κάποιον να διερωτηθεί κατά πόσο είναι τελικά υποστηρικτής των γυναικών. Πώς το βλέπετε αυτό; Αλλάζουν τα πράγματα;

Ivanka: “Σίγουρα έχω ακούσει την κριτική που διαιωνίζουν τα media, αλλά η προσωπική μου εμπειρία, όπως και από αυτή των χιλιάδων γυναικών που έχουν δουλέψει με και για τον πατέρα μου εδώ και δεκαετίες, όταν εκείνος ήταν στον ιδιωτικό τομέα, είναι απόδειξη της άποψης και της πεποίθησής του για τις δυνατότητες των γυναικών και την ικανότητά τους να κάνουν τη δουλειά το ίδιο καλά που θα την έκανε και κάθε άντρας“.

Λίγη ώρα νωρίτερα, βέβαια, η Meckel ζήτησε από τις παρευρισκόμενες να σηκώσουν το χέρι τους αν θεωρούν πως είναι φεμινίστριες. Η Ivanka δεν το σήκωσε, αλλά δήλωσε “Δηλώνω φεμινίστρια και το υποστηρίζω με μια ευρύτερη έννοια“.

Φωτογραφία εξώφυλλου: © Getty Images / Ideal Image