CELEBRITIES

8 διάσημες στο εξώφυλλο του Elle. Πώς είναι να είσαι γυναίκα στο Hollywood;

Πώς είναι να είσαι γυναίκα στο Hollywood; Πώς είναι να απαντάς μόνο σε ερωτήσεις που αφορούν μόνο τα ρούχα και το μακιγιάζ σου; Πώς είναι να υποδύεσαι κακογραμμένους ρόλους και να θεωρείσαι ξεπερασμένη αν πατήσεις τα 40;

Οκτώ διάσημες γυναίκες, που έχουν κατακτήσει επάξια τη θέση τους στη βιομηχανία του Hollywood και έχουν αποδείξει ότι ο ρόλος της γυναίκας δεν περιορίζεται σε αυτόν της σέξι/αθώας/μητέρας/single ηρωίδας που ψάχνει μονίμως το άλλο της μισό για να καταλάβει ότι έχει λόγο ύπαρξης, εξομολογούνται στο Elle τις εμπειρίες τους και τι θέλουν να αλλάξουν σε αυτό το χώρο.

Στο επετειακό τεύχος του Elle ”The Women In Hollywood Issue” πρωταγωνιστούν οι Tessa Thompson, Laura Dern, Cicely Tyson, Margot Robbie, Riley Keough, Kathleen Kennedy και Jennifer Lawrence.

Tessa Thompson

”Νομίζω η αντίληψη που είχαμε για το πώς θα έπρεπε να είναι ένα μαύρο νεαρό άτομο ή ένας νεαρός Μεξικανός ή ένα λευκό άτομο δεν ήταν όσο διευρυμένη είναι τώρα. Με έκανε να πιστεύω ότι έπρεπε να χωρέσω σε ένα κουτάκι, θα ήμουν ή η μονοδιάστατη φίλη ή η θρασεία μαύρη κολλητή, ρόλοι που δεν μου ταίριαζαν καθόλου”.

Laura Dern

Στα είκοσί μου, οι χαρακτήρες που μου ζητούσαν να παίξω ήταν περιορισμένοι στις κατηγορίες είναι απλά ένα κορίτσι’, ‘δεν εννοεί αυτά που λέει’ ή ‘δεν ξέρει ποια είναι’. Οπότε ξεκίνησα να παίζω γυναίκες που δεν ξέρουν πώς να πετύχουν – δεν είναι κορίτσια, αλλά δεν το έχουν καταλάβει ακόμη. Είναι κάτι που μπορώ να ταυτιστώ απίστευτα. Περνάω πολύ καλά με αυτό!”

Cicely Tyson

”Στην αρχή της καριέρας μου, είχα μια καθηγήτρια που τον έλεγαν Vinnette Carroll, είχε σκηνοθετήσει αρκετές παραστάσεις του Broadway. Μου έλεγε συνέχεια ‘Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα με τις όμορφες γυναίκες; Έχουν την τάση να βασίζονται στην ομορφιά τους’ και εγώ έλεγα πόσο λάθος ήταν! Ποτέ δεν με θεωρούσα όμορφη, σκεφτόμουν τι είναι αυτά που λέει; Δουλεύω τόσο σκληρά. Και δούλευα. Αλλά έμαθα από εκείνη πόσο σημαντικό είναι να μαθαίνεις καλά την τέχνη σου. Όταν όλα τα άλλα θα αποτύχουν, αυτό θα σου έχει μείνει μόνο”.

Margot Robbie

”Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι ήθελα να γίνω παραγωγός. Ήθελα πάντα να σκηνοθετήσω και να γράψω σενάρια, αλλά έφτασα σε ένα σημείο ως ηθοποιός, που ένιωθα μαριονέτα στα χέρια των άλλων. Σκέφτηκα, γιατί δεν μπορώ να πω την άποψή μου για αυτό που δημιουργώ;”

Riley Keough

”Θα ήθελα να κάνω την ιστορία πιο ενδιαφέρουσα και να πω ότι ήταν πολύ δύσκολο για μένα… αλλά δεν βρίσκω το γυμνό δύσκολο. Η Αμερική αισθάνεται πολύ.. ‘Ω θεέ μου, στήθος! Αλλά εμένα δεν με ενόχλησε” δήλωσε αναφορικά με τις γυμνές της σκηνές στη σειρά Girlfriend Experience.

Kathleen Kennedy

”Δεν μου αρέσει να βγαίνω μπροστά από την κάμερα, αλλά αν μπορώ να γίνω ένα πρότυπο για τις γυναίκες ώστε να αναγνωρίσουν ότι μπορούν να κάνουν και εκείνες μια ταινία, τότε θα το κάνω όποτε μπορώ με μεγάλη μου χαρά”.

Jessica Chastain

”Για μένα, είναι η εύρεση και η δημιουργία ευκαιριών για γυναίκες και μειονότητες που δεν έχουν κάποιον εκπρόσωπο, είτε αυτός είναι ένας συγγραφέας, ένας ηθοποιός ή ένας σκηνοθέτης. Είναι σημαντικό για μένα να δημιουργήσω αυτά τα σκαλοπάτια” δήλωσε αναφορικά με την εταιρεία παραγωγής της, ‘Freckle Films’.

Jennifer Lawrence

”Η μοναδική στιγμή που με ανησυχεί το αποτέλεσμα είναι όταν είμαι στα γυρίσματα γιατί δουλεύω όλη μέρα και όταν επιστρέφω σπίτι ο εγκέφαλός μου είναι σε φάση ‘Για ποιο πράγμα πρέπει να πανικοβληθούμε τώρα’. Μόλις τελειώσει το διαδικαστικό κομμάτι ωστόσο έχει τελειώσει το θέμα για μένα. Έχω κάνει τη δουλειά μου και έχω βγάλει από μέσα μου ότι έπρεπε- έχω πραγματοποιήσει τους στόχους μου. Δεν έχει σημασία τι θα συμβεί μετά”.