CELEBRITIES

Σκάνδαλο Weinstein: Και η ‘Cersei Lannister’ ένα από τα θύματα του παραγωγού

Η Lena Headey είναι μια από τις πιο δυναμικές παρουσίες στο Hollywood. Την έχουμε δει ως Sarah Connor στη σειρά ''The Sarah Connor Chronicles'', ως την πανέξυπνη γυναίκα του Λεωνίδα, Γοργώ στους ''300'' και φυσικά ως την αφόρητα σατανική και ύπουλη Cersei Lannister στο ''Game of thrones'', που δεν αφήνει τίποτα και κανέναν να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της.

Όπως όλες οι λαμπερές και πετυχημένες γυναίκες του Hollywood, έτσι και αυτή στα μάτια μας φαντάζει σαν υπερηρωίδα, που δεν μπορεί να της πάει τίποτα στραβά. Και μετά διαβάζεις πόσο ανίσχυρη ένιωσε όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με τον Harvey Weinstein και *ξανά* μουδιάζεις, γιατί σκέφτεσαι πως η λίστα με τα θύματα του παραγωγού δεν έχει σταματήσει να μεγαλώνει και κάθε μέρα αναρωτιέσαι ποια άλλη γυναίκα θα βρει το θάρρος να πει την ιστορία της.

Η Lena αποκάλυψε τη δική της ιστορία στο twitter.

”Την πρώτη φορά που συνάντησα τον Harvey Weinstein ήμουν στο Φεστιβάλ της Βενετίας, όπου προβλήθηκε η ταινια ”The Brothers Grimm” (κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων έπεσε θύμα bullying από τον σκηνοθέτη Terry Gilliam). Κάποια στιγμή ο Harvey μου ζήτησε να πάω βόλτα μαζί του στο νερό, περπάτησα μαζί του και εκείνος σταμάτησε, έκανε κάποιο σχόλιο, μια χειρονομία και γέλασα, αλλά ήμουν πραγματικά συγκλονισμένη. Θυμάμαι ότι σκεφτόμουν πως πρέπει να αστειεύεται, είπα κάτι τύπου Έλα, τώρα φίλε ;! Θα ήταν σαν να φιλάω τον μπαμπά μου, πάμε να πιούμε ένα ποτό, πάμε πίσω με τους υπόλοιπους, δεν ήμουν ποτέ ξανά σε ταινία της Miramax”.

”Την επόμενη φορά ήμουν στο Λος Άντζελες. Χρόνια μετά. Πάντα σκεφτόμουν ότι δεν θα επιχειρούσε να κάνει ποτέ ξανά κάτι, ειδικά μετά το γεγονός ότι γέλασα και του είπα ούτε σε ένα εκ. χρόνια. Πίστευα ότι θα σεβόταν τα όριά μου και ότι μάλλον ήθελε να μιλήσουμε για πιθανή συνεργασία.

”Ζήτησε να βρεθούμε για πρωινό. Φάγαμε, μιλήσαμε για ταινίες και μου έκανε ορισμένες ερωτήσεις για την ερωτική μου ζωή. Άλλαξα τη συζήτηση σε κάτι λιγότερο προσωπικό, μετά πήγε στο μπάνιο. Επέστρεψε και είπε Πάμε πάνω στο δωμάτιο, θέλω να σου δώσω ένα σενάριο, μπήκαμε στο ασανσέρ και η ενέργεια άλλαξε αμέσως. Ολόκληρο το σώμα μου τέθηκε σε υψηλό συναγερμό, το ασανσέρ ανέβαινε και του είπα Δεν ενδιαφέρομαι για τίποτα άλλο πέρα από δουλειά, σε παρακαλώ μην νομίζεις ότι μπήκα εδώ μαζί σου για κάποιον άλλο λόγο, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Δεν ξέρω τι με οδήγησε να μιλήσω εκείνη τη στιγμή, αλλά είχα την αίσθηση ότι δεν ήθελα να με πλησιάσει.

Ήταν ήσυχος αφού μίλησα, αλλά φαινόταν έξαλλος. Βγήκαμε από το ασανσέρ και πήγαμε στο δωμάτιό του. Το χέρι του ήταν στην πλάτη μου και με έσπρωχνε μπροστά, δεν έλεγε λέξη, ένιωθα τελείως ανίσχυρη, προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα με το κλειδί του και δεν τα κατάφερνε και θύμωσε πολύ. Με πήγε πίσω στο ασανσέρ και με συνόδευσε έξω από το ξενοδοχείο, κρατώντας σφιχτά το χέρι μου, πλήρωσε για το αυτοκίνητό μου στο πάρκινγκ και ψιθύρισε στο αυτί μου Μην πεις σε κανέναν για αυτό, ούτε στον μάνατζερ, ούτε στον ατζέντη σου. Μπήκα στο αυτοκίνητο και ξέσπασα σε κλάματα”.

Κεντρική φωτογραφία: Jordan Strauss/Invision/AP