CELEBRITIES

Ο Harvey Weinstein πρόκειται να παραδοθεί στην αστυνομία

Οι συστάσεις και τα λόγια είναι περιττά. Την ιστορία του πάλαι ποτέ μεγάλου παραγωγού του Hollywood, Harvey Weinstein, τη γνωρίζεις μέσα από τις ιστορίες δεκάδων γυναικών του Hollywood στις οποίες επιτέθηκε και εξανάγκασε σεξουαλικά.

Gwyneth Paltrow, Ashley Judd, Angelina Jolie, Salma Hayek είναι μόνο λίγες από τις 70 και βάλε ηθοποιούς που τον έχουν καταγγείλει ενώ από τη μέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο. Η λίστα δεν έχει σταματήσει να μεγαλώνει (όχι μόνο των θυμάτων, αλλά και των θυτών αφού, με αφορμή τις καταγγελίες για τον Weinstein, απομυθοποιήθηκαν πολλά ακόμα «μεγάλα» ονόματα βλ. Dustin Hoffman, Kevin Spacey). Παράλληλα, το κίνημα #metoo να προσκαλεί όλο και περισσότερες γυναίκες να μιλήσουν ανοιχτά καταγγέλοντας και δικές τους τραυματικές σεξουαλικές εμπειρίες. 

Σήμερα, Παρασκευή, 25 Μαΐου, σχεδόν 8 μήνες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ, Harvey Weinstein, αναμένεται να παραδοθεί στην αστυνομία της πόλης της Νέας Υόρκης για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμούς.

Ο δικηγόρος του, Benjamin Brafman δεν έχει σχολιάσει ακόμα την πράξη του Weinstein να παραδώσει τον εαυτό του στις αστυνομικές αρχές από τις οποίες θα λογοδοτήσει για τις κατηγορίες βιασμού πρώτου και τρίτου βαθμού.   

Κεντρική φωτογραφία: Associated Press