CELEBRITIES

Glamour Women of the Year Awards 2017: Οι υπέροχες γυναίκες που τιμήθηκαν

Τα τελευταία 27 χρόνια το Glamour τιμάει όλες τις γυναίκες που προάγουν τον πολιτισμό, σπάνε τους κανόνες, καινοτομούν σε όλους τους τομείς και τις βραβεύει για αυτό στα Women of the Year Awards.

Η φετινή τελετή απονομής ωστόσο είχε πιο δυνατές και συγκινητικές στιγμές από τις προηγούμενες, κυρίως εξαιτίας των γεγονότων που έχουν συγκλονίσει την κοινωνία αλλά και της όλο και πιο δυναμικής παρουσίας των γυναικών σε όλο τον κόσμο.

A post shared by Linda (@rindaray) on

Φέτος τιμήθηκαν γυναίκες από όλους τους χώρους, μεταξύ άλλων μια αστροναύτης, ένα μοντέλο, μια πρόσφυγας, μια βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, που βοήθησαν με το δικό τους τρόπο να βελτιωθεί η ζωή των γυναικών. Αναλυτικότερα οι γυναίκες που τιμήθηκαν και ανέβηκαν στη σκηνή για να μοιραστούν τις δικές τους ιστορίες ήταν οι:

Maria Crazia Chiuri- Καλλιτεχνική διευθύντρια Dior

Η Maria Chiuri είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του ιστορικού οίκου στα 70 χρόνια της ιστορίας του και έχει επαναπροσδιορίσει τρομερά το όραμά του. Θυμάσαι τα t-shirts με το λογότυπο ”We should all be feminists”, ναι, είχαν τη δική της υπογραφή. ”Το να βάλεις λέξεις σε μια μπλούζα δεν αλλάζει τον κόσμο, αλλά οι λέξεις έχουν σημασία, μπορούν να γίνουν η αρχή της αλλαγής” είπε χαρακτηριστικά όταν πήρε το βραβείο της.

Peggy Whitson- Αστροναύτης

Η Peggy Whitson έχει γράψει ιστορία, όχι μόνο γιατί είναι η μεγαλύτερη γυναίκα αστροναύτης σε ενεργό δράση, αλλά γιατί έχει συμπληρώσει τους περισσότερους διαστημικούς περιπάτους (10 συνολικά) και μετράει 665 συνεχόμενες μέρες στο διάστημα (περισσότερες από κάθε άλλο Αμερικάνο αστροναύτη) και είναι η πρώτη γυναίκα που έχει διοικήσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. ”Μεγάλωσα σε μια φάρμα και πάντα ονειρευόμουν να γίνω αστροναύτης. Και τα κατάφερα” είπε θέλοντας να τονίσει πόσο σημαντικό είναι να ακολουθείς τα όνειρά σου.

A post shared by TIME for Kids (@timeforkids) on

Muzoon Almellehan- Πρέσβειρα καλής θέλησης της Unicef

Η 18χρονη Muzoon Almellehan, η ‘Μαλάλα της Συρίας’ όπως είναι γνωστή στα μέσα έφυγε στα 14 της από τη Συρία με τους γονείς της κατά τη διάρκεια του πολέμου και το μόνο πράγμα που πήρε μαζί ήταν τα σχολικά βιβλία της. Τώρα είναι η πιο νεαρή γυναίκα που έχει λάβει τον τίτλο της ‘Πρέσβειρας καλής θέλησης’  και ταξιδεύει στον κόσμο παλεύοντας για τα δικαιώματα των προσφύγων στην εκπαίδευση και σε ένα καλύτερο μέλλον. ”Ξεκίνησα την αποστολή μου να φέρω όλα τα παιδιά στο σχολείο, όχι μόνο τα παιδιά από τη Συρία αλλά από όλο τον κόσμο” είπε και όλοι της χάρισαν το πιο δυνατό τους χειροκρότημα.

Patty Jenkins- Σκηνοθέτιδα

Η φανταστική Patty Jenkins, η γυναίκα που ζωντάνεψε το θρύλο της Wonder Woman και τίμησε την ιστορία της Diana βραβεύτηκε από τα χέρια της Lynda Carter, της τηλεοπτικής Wonder Woman, που ήταν και ο λόγος που ασχολήθηκε με το project. ”Βλέπω ένα κόσμο που έχει ανάγκη ένα νέο είδος ήρωα. Η Wonder Woman αντιπροσωπεύει κάτι πολύ καινούριο, είναι δυνατή, μπορεί να πολεμήσει τους κακούς αλλά μπορεί και να ερωτευτεί” είπε χαρακτηριστικά για την αγαπημένη της ηρωίδα.

Evan Agostini/Invision/AP

Maxime Waters- Γερουσιαστής

Η φανταστική Maxime Waters έκανε το γύρο των social media, όταν επιβλήθηκε στον Steve Mnuchin, που κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης τη διέκοπτε συνέχεια. Η ατάκα της ”Reclaiming my time” έγινε σύμβολο δύναμης για πολλές γυναίκες, που στο πρόσωπό της βρήκα το κουράγιο να αντισταθούν και να διεκδικήσουν αυτό που τους αξίζει. ”Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας. Μην τον αμφισβητείτε. Κάνετε αυτό που λέει η καρδιά σας ότι είναι σωστό” ήταν μια από τις συμβουλές που έδωσε στο κοινό και φυσικά όλοι την καταχειροκρότησαν.

Samantha Bee- Παρουσιάστρια late night show

Η περίπτωση της Samantha Bee είναι μοναδική, καθώς είναι η μόνη γυναίκα που έχει εκπομπή σε βραδινό talk show, στο οποίο σχολιάζει την επικαιρότητα και τις πολιτικές εξελίξεις. Δεν ξεχνιέται άλλωστε ο μονόλογός της μετά τις αποκαλύψεις για τον Weinstein. ”Πρέπει να είμαστε σε κάθε δωμάτιο και σε κάθε συζήτηση, και αν δεν μας αρέσει το δωμάτιο ας αλλάξουμε τη συζήτηση που γίνεται σε αυτό. Ας φτιάξουμε ένα κόσμο που είμαστε γυναίκες, που αγαπάμε τις γυναίκες και που πιστεύουμε τις γυναίκες” είπε κλείνοντας.

Cindi Leive- Διευθύντρια του Glamour

Μια από τις εκπλήξεις της βραδιάς ήταν η βράβευση της απερχόμενη διευθύντριας του Glamour από την Anna Wintour. Η έκπληκτη Leive παρέλαβε το βραβείο της και είπε στο κοινό ”Στα κορίτσια που ακούνε τώρα, ένα από τα πράγματα που σκεφτόμουν πάντα, όταν άκουγα γυναίκες να δίνουν λόγο και να λένε ότι όλα πήγαν καλά τη στιγμή που σταμάτησαν να ενδιαφέρονται για αυτά που έλεγαν για εκείνες, είναι ότι αν μπορούσαμε να επισπεύσουμε αυτή τη διαδικασία η μία για την άλλη, η ζωή θα ήταν τόσο καλύτερη”.

A post shared by Glamour Magazine (@glamourmag) on

Solagne Knowles- Τραγουδίστρια, ακτιβίστρια

Η Solagne και η δουλειά της ως τραγουδίστρια, ακτιβίστρια και performer, που αποτέλεσε έμπνευση για τις μαύρες γυναίκες και ειδικά για τα νεαρά κορίτσια ήταν ο λόγος που της χάρισε το βραβείο στη φετινή τελετή. Όταν ανέβηκε στη σκηνή, φανερά συγκινημένη, ευχαρίστησε τον κόσμο που την αποδέχτηκε ως καλλιτέχνη και για αυτό που πραγματικά είναι”.

A post shared by @rennobuko on

Gigi Hadid- Μοντέλο

Μια από τις γυναίκες που βραβεύτηκαν ήταν και η Gigi Hadid, ”Θέλω να σας πω ότι επειδή στέκομαι εδώ απόψε με αυτό το βραβείο, δεν σημαίνει ότι τα έχω καταφέρει. Είναι οk να μην αισθάνεσαι δυνατή κάθε μέρα, είναι φυσιολογικό” είπε αρκετά συγκινημένη στο κοινό.

Nicole Kidman- Ηθοποιός

Μετά το ιδιαίτερα τιμητικό introduction από τη Sofia Coppola ανέβηκε στη σκηνή η Nicole Kidman, η οποία είπε στο κοινό ”Ας εκμεταλλευτούμε αυτή τη στιγμή και ας γιορτάσουμε τα πράγματα που μας κάνουν αυτό που είμαστε” ενώ φυσικά δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τον άντρα της, λέγοντας ” Όσο δυνατή γυναίκα και να είμαι, χρειάζομαι βοήθεια και στήριξη”.

A post shared by Тетя Роза (@auntietalks) on

Διοργανώτριες του Women’s March

Η Tracee Ellis Ross, η περσινή παρουσιάστρια των βραβείων που έγιναν λίγες μέρες μετά την εκλογή του Donald Trump, βρέθηκε στη φετινή τελετή για να βραβεύσει τις γυναίκες που ήταν πίσω από το κίνημα ”Women’s March”, της μεγαλύτερης πορείας που έχει γίνει ποτέ στη σύγχρονη ιστορία. Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους των 25 γυναικών η Mia Ives- Rublee λέγοντας ότι αυτή η πορεία ήταν μόνο η αρχή ενώ κάλεσε τον κόσμο να πάει να ψηφίσει, να δώσουν το παρόν σε πορείες και να είναι ενεργοί πολιτικά και τον επόμενο χρόνο.

Μπορείς να παρακολουθήσεις ολόκληρη την τελετή στο βίντεο που ακολουθεί

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/File