CELEBRITIES

Κάποιοι αποκάλεσαν την Emma Watson υποκρίτρια για αυτή τη φωτογραφία. Τι υποκρισία!

Πού ξεκινάει και πού σταματάει το δικαίωμα μιας γυναίκας να δηλώνει το αυτονόητο; Ότι δηλαδή γυναίκες και άνδρες έχουν τα ίδια δικαιώματα και πως όπου και όταν αυτό δεν συμβαίνει, πρέπει να δίνεται μια μάχη ώστε να ανατραπεί η ανισότητα; Για ορισμένους, σταματάει ή ακόμα καλύτερα, συγκρούεται με το δικαίωμά της να διαχειριζεται και άρα να εκθέτει το σώμα και την ψυχή της (κυρίως το πρώτο, που πάντα χτυπάει πιο πολύ) όπως και όσο αυτή θέλει. Το τελευταίο περιστατικό με την Emma Watson αυτό έχει να επιδείξει, πέρα από ατέλειωτους τόνους υποκρισίας. 

Η Βρετανίδα ηθοποιός κοσμεί το εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του Vanity Fair, το οποίο, με αφορμή την πρόσφατη ταινία της Η Πεντάμορφη και το Τέρας, της αφιερώνει αρκετές σελίδες. Μεταξύ των δημοσιευμένων φωτογραφιών είναι και η παρακάτω, η οποία ξεσήκωσε τα πλήθη (καλά, όχι) στα social media. “Πώς είναι δυνατόν η Emma Watson, η οποία δηλώνει τόσο φεμινίστρια, να φωτογραφίζεται με γυμνό στήθος; Αυτό είναι υποκρισία”. Σεντόνια από σχόλια στην ανάρτηση του Vanity Fair στο Instagram, ο κακός χαμός.  Μια μικρή Σταυροφορία. “Ψεύτρα, με απογοητεύεις” έγραφε κάποια.

Εν συντομία, “υποκρίτρια” η Emma Watson επειδή δηλώνει υπέρμαχος των γυναικείων δικαιωμάτων, τα οποία προασπίζεται κι από τη θέση της ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ. Υποκρίτρια επειδή ενώ στις ομιλίες της επιχειρεί να προωθήσει την ισότητα ανάμεσα στα 2 φύλα, έχοντας εκφράσει επαναλαμβανόμενα πως ο φεμινισμός δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως κάτι μη ελκυστικό γιατί απλά δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτό, γιατί είναι κάτι πιο βαθύ και ουσιαστικό.

Οι άνθρωποι ακόμα και το 2017 δεν καταλαβαίνουν πως όσο δικαίωμα έχει μια γυναίκα να κάψει το σουτιέν της, άλλο τόσο μπορεί και να το βγάλει απλά. Γιατί το στήθος, όπως και το σουτιέν είναι δικά της και τα κάνει ό,τι θέλει.

Φεμινισμός είναι πάνω απ’ όλα η ελευθερία της επιλογής. Και υποκρισία είναι όταν εξισώνεις τον καθωσπρεπισμό με την ελεύθερη επιλογή . Όχι, βασικά αυτό το τελευταίο είναι ξερή ανοησία.