CELEBRITIES

Πώς η Ellen DeGeneres έγραψε τηλεοπτική ιστορία και κέρδισε 87 εκατ. δολάρια φέτος

APimages

Η Ellen DeGeneres δε χρειάζεται συστάσεις στην Αμερική. Για την ακρίβεια δεν είναι απαραίτητο να την συστήσουμε ούτε εδώ στο ελληνικό κοινό. Ηθοποιός, stand up comedian και παρουσιάστρια, αποτελεί έναν από τους υψηλότερα αμειβόμενους celebrity της τελευταίας δεκαετίας. Πριν από ενάμιση περίπου μήνα, ανακοίνωσε την συμφωνία της με το Netflix, προκειμένου να παρουσιάσουν ένα special επεισόδιο με εκείνη να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε τι. Να αυτοσαρκάζεται, να σατιρίζει και να προσφέρει γέλιο σε ένα Stand Up Comedy Show. 

«Τους είπα ότι θα πρέπει να το σκεφτώ και 30” δευτερόλεπτα μετά τους είπα ναι» σχολίαζε στα τέλη Μαΐου η παρουσιάστρια και ηθοποιός που δηλώνει ενθουσιασμένη να επιστρέψει στις ρίζες της, έπειτα από 15 χρόνια απουσίας από το Stand Up Comedy.

Κι αν για καιρό, ο αριθμός 15 ήταν ο σημαντικότερος για την εν λόγω συμφωνία, πλέον αυτός έγινε 20. Τουτέστιν 20 εκατομμύρια δολάρια! Το αστρονομικό αυτό ποσό είναι η αμοιβή της από το Netflix για το one and only show – εκτός κι αν πάθει Scorpions και επιστρέψει – καθιστώντας την μια από τους 15 πιο ακριβοπληρωμένους επωνύμους στις ΗΠΑ.

Το 2018 υπήρξε ιδιαίτερα προσοδοφόρο για την παρουσιάστρια, αφού άγγιξε για πρώτη χρονιά τα 87,5 εκατομμύρια από τις δραστηριότητές της σε τηλεόραση και διαδίκτυο. Παράλληλα, σύμφωνα με το Forbes, η συνολική περιουσία της Degeneres την κατατάσσει στη λίστα με τις πλουσιότερες, αυτοδημιούργητες γυναίκες στην Αμερική.

Με το budget του Netflix να αγγίζει πλέον τα 8 δις δολάρια, μια αμοιβή 20 εκατομμυρίων μοιάζει σταγόνα στον ωκεανό. Ωστόσο, η παρουσιάστρια έχει φανατικό κοινό που την ακολουθεί ανελλιπώς σε social media και τηλεόραση, στο οποίο προσβλέπει το δίκτυο, προκειμένου να προσελκύσει ακόμη περισσότερους τηλεθεατές.

Η Ellen ξεκίνησε την καριέρα της στο stand-up comedy στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Η συμμετοχή της σε ταινία ήρθε το 1996, ενώ δύο χρόνια νωρίτερα είχε ήδη αρχίσει να γίνεται γνωστή στον κόσμο, μέσα από το sitcom, Ellen. Η απογείωση ήρθε με την εκπομπή The Ellen DeGenered Show, με το οποίο η Ellen DeGeneres έχει κερδίσει 30 βραβεία EMMY, 20 Βραβεία Κοινού και την απεριόριστη συμπάθειά μας.

Κεντρική φωτογραφία: APimages

Μπες κι εσύ στην παρέα μας στο Facebook. Σε περιμένουμε!