CELEBRITIES

Ελένη Φουρέιρα: “Δε θα κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα γιατί είμαι από την Αλβανία;”

ndp

Η Ελένη Φουρέιρα βρέθηκε για μία ακόμη φορά στο στόχαστρο, ύστερα από την ανακοίνωσή της ότι θα εκπροσωπήσει την Κύπρο, στον φετινό 63ο διαγωνισμό της Eurovision στην Πορτογαλία. Η αλβανική καταγωγή της τραγουδίστριας είναι αυτή που την ακολουθεί σε κάθε της βήμα και δίνει στον κόσμο αφορμή για ρατσιστικά σχόλια και υπαινιγμούς κάθε είδους. Το «Fuego» με το οποίο θα διεκδικήσει την είσοδο της Κύπρου στον τελικό του διαγωνισμού φαίνεται να έχει ανάψει φωτιές πολύ πριν το ερμηνεύσει στην Altice Arena της Λισαβόνας.

Η γνωστή τραγουδίστρια σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Τετ α Τετ» και το ΡΙΚ κάνει ανασκόπηση των όσων τις έχει καταλογίσει ο κόσμος κατά καιρούς και το πώς η καταγωγή της έχει κλείσει πόρτες στην καριέρα της. Ανέφερε χαρακτηριστικά «Όταν πηγαίνεις σε μια δισκογραφική και σε διώχνουν γιατί είσαι από την Αλβανία, λες «τι θα κάνω τώρα εγώ; Δεν θα κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα γιατί είμαι από την Αλβανία; Πρέπει αυτό να σταματήσει».

Η 31χρονη τραγουδίστρια μεταξύ άλλων μίλησε για τους γονείς της, για τον ρατσισμό που συνεχίζει να δέχεται ακόμα μετά από τόσα χρόνια στη χώρα μας αλλά και πως νιώθει «ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο», καθώς έχει τρεις πατρίδες. 

Στην συνέντευξη που έδωσε στον Τάσο Τρύφωνος είπε χαρακτηριστικά πως δεν έχει πεινάσει ποτέ, καθώς οι γονείς της θα έμεναν νηστικοί προκειμένου να μην στερηθεί εκείνη το παραμικρό. Συνέχισε λέγοντας πως παλιότερα δισκογραφική εταιρεία της έχει κλείσει την πόρτα λόγω της καταγωγής της. Σε συνέντευξή της στο DownTown Κύπρου είχε δηλώσει επίσης, «πως ένα παιδί που θα σου πει στο σχολείο ”δεν σε κάνω παρέα γιατί είσαι από την Αλβανία”, δεν το κάνει επειδή το πιστεύει, το κάνει γιατί κάτι έχει ακούσει απ’ τον μπαμπά του ή τη μαμά του. Οπότε, αυτό το παιδί δεν γεννήθηκε ρατσιστής. Έγινε. Γι’ αυτό το δικαιολογώ πια. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο».

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency