CELEBRITIES

Μπλεγμένος σε σκάνδαλο ο Leonardo DiCaprio

Σε σκάνδαλο δισεκατομμυρίων του κρατικού επενδυτικού ταμείου 1MDB φέρεται να εμπλέκεται ο Leonardo DiCaprio, ο οποίος καλείται να παραιτηθεί από τη θέση που κατέχει για την κλιματική αλλαγή στα Ηνωμένα Εθνη.

Το ελβετικό φιλανθρωπικό ίδρυμα Bruno Manser Fund εισηγήθηκε ο ηθοποιός να χάσει την τιμητική θέση ως Αγγελιοφόρος της Ειρήνης. ”Αν ο DiCaprio είναι απρόθυμος να ομολογήσει, θα του ζητήσω να παραιτηθεί γιατί στερείται αξιοπιστίας για έναν τόσο σημαντικό ρόλο” δήλωσε ο διευθυντής Lukas Straumann.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ξεκίνησε έρευνες για το αν τα χρήματα του ταμείου διοχετεύτηκαν στην αγορά πολυτελών κατοικιών σε Αμερική και Ευρώπη, τυχερά παιχνίδια και πανάκριβα έργα τέχνης όσο και στην παραγωγή της ταινίας ”Ο Λύκος της Wall Street”. Τα χρήματα τα έλαβε από τον επιχειρηματία Jho Low, που είναι πρώην συνεργάτης του ηθοποιού.

To σκάνδαλο ξεσπά λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ του DiCaprio για την κλιματική αλλαγή. Θα κάνει πρεμιέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 21 Οκτωβρίου και εννέα μέρες μετά θα μεταδοθεί παγκόσμια μέσα από το κανάλι του National Geographic.