CELEBRITIES

Brigitte Bardot: Η άποψή της για τη σεξουαλική παρενόχληση δεν είναι αυτή που περίμενες

AP

''Χάρισα την ομορφιά και τα νιάτα μου στους άντρες. Τη σοφία και την εμπειρία μου, όμως, θα τη χαρίσω στα ζώα''. Σε αυτά ακριβώς τα λόγια συνοψίζεται ο ώριμος εαυτός της Brigitte Bardot, της γυναίκας που λατρεύτηκε όσο καμία άλλη στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Αυτή τη φορά, όμως, το όνομα της Brigitte συζητιέται με έναν όχι και τόσο υπέρ της τρόπο. Η Γαλλίδα ηθοποιός, βλέπετε, πήρε θέση για το κίνημα των γυναικών #MeToo, καταδικάζοντας το και υποστηρίζοντας πως είναι ανόητο εκ μέρους τους να γίνεται λόγος για σεξουαλική παρενόχληση στον κόσμο των φώτων. Κάτι, που σίγουρα δεν συνάδει με την γενικότερη στάση των γυναικών ως προς το συγκεκριμένο θέμα.

Μιλώντας στην Paris Match, έγινε η επόμενη Γαλλίδα ηθοποιός μετά τη Catherine Deneueve που καταδίκασε το εν λόγω κίνημα, εκφράζοντας την άποψή της, η οποία σίγουρα δεν θα αρέσει καθόλου στο μεγαλύτερο μέρος των γυναικών.

Στις περισσότερες περιπτώσεις όσα ακούστηκαν είναι υποκριτικά, γελοία και καθόλου ενδιαφέροντα. Πολλές γυναίκες ηθοποιοί έχουν φλερτάρει με παραγωγούς για να κερδίσουν έναν ρόλο. Και μετά όταν διηγούνται την ιστορία, υποστηρίζουν ότι παρενοχλήθηκαν… κάτι που στην πραγματικότητα αντί αν τις ωφελεί τελικά, μάλλον τις βλάπτει”, δήλωσε και συνέχισε λέγοντας πως η ίδια δεν έχει πέσει ποτέ θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης:

Μου άρεσε να μου λένε πως ήμουν όμορφη ή ότι είχα έναν πολύ ωραίο, μικρό πισινό. Αυτού του είδους τα κοπλιμέντα είναι ευχάριστα”.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως η Bardott δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί το κοινό με τις δηλώσεις της. Η υποστήριξή της στην ακροδεξιά παράταξη είναι πλέον γνωστή, ενώ η ίδια ουδέποτε έδειξε να ενδιαφέρεται για το αν και πόσοι συμφωνούν ή διαφωνούν με τις απόψεις της και όσα πλέον, στα 83 της χρόνια, πρεσβεύει…

Ποιος μπορεί, όμως, να αμφισβητήσει ότι υπήρξε η πιο γοητευτική ίσως γυναίκα του παγκόσμιου κινηματογράφου;

Κεντρική φωτογραφία: AP