CELEBRITIES

Η Τζένη Μπαλατσινού κάνει κάτι που δεν το περίμενες στο Instagram: Μιλάει καλιαρντά

NDP Photo Agency

Μπορεί από τότε που χώρισε με τον Βασίλη Κικίλια, να καλύπτει μυστήριο την προσωπική ζωή της Τζένης Μπαλατσινού αλλά αυτό που μας αφήνει να δούμε μέσω των social media της είναι πως το πρώην μοντέλο και παρουσιάστρια έχει καλούς φίλους στο πλευρό της και περνάει όμορφες στιγμές μαζί τους.

Το ίδιο έκανε και χθες, όταν συναντήθηκε με την καλή της φίλη Σμαράγδα Καρύδη, την Έλενα Σκουλά και τη Μαρία Σολωμού και η έξοδός τους κατέληξε σε ένα στιγμιότυπο με πολύ γελαστά πρόσωπα. Η ίδια μοιράστηκε τη φωτογραφία της στο Instagram σχολιάζοντας: «Για όλα φταίνε τα αυγά #διπλής κι η Σολωμού και η Έλενα Σκουλά».

 

Το αστείο που προφανώς απευθυνόταν στην παρέα της σχολίασε η Σμαράγδα Καρύδη αποκαλύπτοντας μια άγνωστη λεπτομέρεια της φιλίας της με τη Τζένη Μπαλατσινού. Οι δύο γυναίκες μπορούν να συνομιλούν στα καλιαρντά και έδειξαν αυτές τις γνώσεις τους δημόσια. «Κακνά δικελτά» έγραψε η Σμαράγδα, δηλαδή «αυγά μάτια τηγανητά» και η Τζένη Μπαλατσινού αποκρίθηκε: «Κακνά μπουτ λατσά», δηλαδή «αυγά πολύ ωραία». Η Σμαράγδα Καρύδη πήρε τη σκυτάλη και έγραψε: «Κι η Σολωμού με το παγκρό ζουλου», όπου παγκρό βλέπε μαλλιά.

Instagram/Jennybalatsinou

 

Τα καλιαρντά, σε περίπτωση που δεν το ξέρεις, είναι μια αργκό που αναπτύχθηκε μεταξύ των ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1940 και προέκυψε από την ανάγκη τους να συνενοούνται χωρίς να τους αντιλαμβάνεται το εχθρικό κοινωνικό περιβάλλον της εποχής. Πλέον δεν θεωρούνται κρυφή γλώσσα αφού με την πάροδο του χρόνου όλο και περισσότεροι άνθρωποι την έμαθαν ενώ και οι λόγοι που συντέλεσαν στη δημιουργία της έχουν -ευτυχώς- περιοριστεί καθώς η κοινωνία -και πάλι ευτυχώς- προχωράει. Όσον αφορά τη σημασία των λέξεων που θα ακούσεις στα καλιαρντά, ο μόνος που προσπάθησε να καταγράψει διεξοδικά τη σημασία τους ήταν ο Ηλίας Πετρόπουλος που δημοσίευσε σχετικό λεξικό το 1971. Για αυτό μεταξύ άλλων δημοσιεύσεων φυλακίστηκε στα χρόνια της Δικτατορίας.

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency