CELEBRITIES

Ανασκόπηση: Οι διάσημοι που πέθαναν το 2017

Το 2017 ήταν μια χρονιά που ανέδειξε πολλά αστέρια, αλλά παράλληλα είδαμε και πολύ περισσότερα να σβήνουν. Τους δώδεκα μήνες που πέρασαν, ήταν πολλοί οι διάσημοι που έφυγαν από τη ζωή και σε εγχώριο, αλλά και σε παγκόσμιο βεληνεκές.    

Στην ανασκόπηση, λοιπόν, αυτού του έτους, δε θα μπορούσαμε να μην δούμε όλους εκείνους τους ανθρώπους που έγιναν γνωστοί εξαιτίας της πορείας τους στο καλλιτεχνικό ή πολιτικό στερέωμα και απεβίωσαν μέσα στο 2017.

Chuck Berry

Getty Images / Ideal Image

Ο θρύλος του rock ‘n’ roll Chuck Berry πέθανε σε ηλικία 90 ετών, στις 19 Μαρτίου, αφήνοντας μια τεράστια πορεία και τραγούδια – διαμάντια ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Μαίρη Τσώνη

 

Η νεαρή ηθοποιός και τραγουδίστρια Μαίρη Τσώνη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 30 ετών στις 8 Μαΐου. Τη γνωρίσαμε μέσα από τον Κυνόδοντα και το συγκρότημα Mary & The Boy.

Chris Cornell

Photo by Casey Curry/Invision/AP

Ο Chris Cornell, τραγουδιστής των Soundgarden και των Audioslave, έφυγε από τη ζωή στις 18 Μαΐου στα 52 του.

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

NDP PHOTO AGENCY

Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών, στη μία τα ξημερώματα της 29ης Μαΐου, αφού τον τελευταίο καιρό της ζωής του, η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί και βρισκόταν στο σπίτι υπό ιατρική παρακολούθηση.

Roger Moore

AP Photo/Fabian Bimmer

O Sir Roger Moore, ένας από τους ηθοποιούς που υποδύθηκε τον James Bond (1973-1985) και έχει μείνει στην ιστορία για τον ρόλο του ως “Ο Άγιος” Simon Templar, πέθανε λίγο πριν κλείσει τα 89 του χρόνια.

Καίτη Παπανίκα

 

Η Καίτη Παπανίκα “πάλευε” με τον καρκίνο τα τελευταία 8 χρόνια. Άφησε την τελευταία της πνοή, στις 12 Ιουνίου, σε ηλικία 75 ετών.

Prodigy

AP Photo/Mark Lennihan

Το ιδρυτικό μέλος των Mobb Deep, ο ράπερ Prodigy, πέθανε σε ηλικία 42 ετών κατά τη διάρκεια της περιοδείας του με άλλους ράπερ, στις 21 Ιουνίου.

Μίνως Κυριακού

NDP Photo Agency

Ο εφοπλιστής και μεγαλοεπιχειρηματίας, Μίνως Κυριακού, με εκτενή δραστηριότητα και ισχυρή παρουσία και στο χώρο των Μedia, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών, στις 2 Ιουλίου.

Chester Bennington

Photo by Amy Harris/Invision/AP

Ο Chester Bennington, τραγουδιστής των Linkin Park, κρεμάστηκε στο σπίτι του, στο Palos Verdes στο Λος Άντζελες, την Πέμπτη, 20 Ιουλίου, σε ηλικία 41 ετών.

Αρλέτα

NDP PHOTO AGENCY

Μετά από πολύμηνη νοσηλεία στο νοσοκομείο εξαιτίας εγκεφαλικού επεισοδίου και εμφράγματος που είχε υποστεί, η Αρλέτα άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 72 ετών, στις 8 Αυγούστου.

Ζωή Λάσκαρη

NDP Photo Agency

Η Ζωή Λάσκαρη, μία από τις εμβληματικές ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου άφησε την τελευταία της πνοή στις 18 Αυγούστου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα πέθανε στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη, ενώ κοιμόταν.

Mireille Darc

AP Photo/Thibault Camus

Την είδηση του θανάτου της Mireille Darc επιβεβαίωσε ο σύζυγός της, Pascal Desprez, στο Europe 1. Η σπουδαία Γαλλίδα ηθοποιός βρισκόταν σε κώμα για τρεις ημέρες και πέθανε στα 79 της, στις 28 Αυγούστου.

Σοφία Ολυμπίου

NDP PHOTO AGENCY

Η ηθοποιός Σοφία Ολυμπίου πέθανε σε ηλικία 82 ετών, στις 26 Σεπτεμβρίου. Η αγαπημένη ηθοποιός είχε πάρει μέρος σε πολλά τηλεοπτικά σίριαλ τις δεκαετίες ’90 και ’00, ενώ είχε και σπουδαία θεατρική πορεία.

Hugh Hefner

AP Photo/Kristian Dowling

H ανακοίνωση του θανάτου του ιδρυτή του φαινομένου που λέγεται “Playboy” έγινε μέσω twitter από τον επίσημο λογαριασμό της αμερικανικής έκδοσης. O Hugh Hefner πέθανε σε ηλικία 91 ετών, στις 28 Σεπτεμβρίου.

Tom Petty

Owen Sweeney/Invision/AP

O 66χρονος ροκ σταρ, Tom Petty, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών, στις 3 Οκτωβρίου, έπειτα από καρδιακή προσβολή που υπέστη.

Βέτα Μπετίνη

 

Η Βέτα Μπετίνη έφυγε από τη ζωή στις 18 Οκτωβρίου. H ηθοποιός είχε βρεθεί στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου το 2015 και είχε αποκαλύψει το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, αφού είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο.

Azzedine Alaïa

AP Images

”Έφυγε” σε ηλικία 77 ετών, στις 18 Νοεμβρίου, ο Azzedine Alaïa, ο θρυλικός σχεδιαστής που έδωσε άλλο νόημα στη λέξη αισθητική και κατάφερε μέσω της δουλειά τους να εξυμνήσει το γυναικείο κορμί όσο ελάχιστοι μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει.

David Cassidy

 

Σε ηλικία 67 ετών έφυγε από τη ζωή, ο τραγουδιστής, ηθοποιός και κιθαρίστας David Cassidy, στις 22 Νοεμβρίου. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολυοργανική ανεπάρκεια, ενώ ο ίδιος είχε αποκαλύψει τον περασμένο Φεβρουάριο ότι έπασχε από άνοια.