CELEBRITIES

Ο μοναδικός βασιλικός κανόνας που άλλαξε μετά το γάμο του Κάρολου με την Νταϊάνα

AP Photo

Εν έτει 2018 η εκσυγχρονισμένη πλευρά της βρετανικής βασιλείας δέχεται, αποδέχεται και κάνει «σημαία» τη διαζευγμένη, Αφροαμερικανή κατά το ήμισυ, ηθοποιό Meghan Markle που θα παντρευτεί τον πρίγκιπα Harry και θα γίνει μέλος της βασιλικής οικογένειας. Δεκαετίες πίσω η φεμινίστρια και κατά 3 χρόνια μεγαλύτερη του Harry, Meghan, θα ήταν μία απαγορευτική επιλογή που θα έβλαπτε και θα αλλοίωνε το προφίλ του παλατιού.

Βασιλικό αίμα, νιάτα και παρθενία. Οι τρεις απαράβατες προϋποθέσεις που έθεσε η βασίλισσα Ελισάβετ στον Κάρολο όταν θέλησε να παντρευτεί την Καμίλα. Επιλέγει για εκείνον την Νταϊάνα καθώς θεωρείται πως είναι η κατάλληλη για να φέρει στον κόσμο τους διαδόχους του θρόνου. «Ακαταμάχητα αθώα» φέρεται να την χαρακτήρισε η Ελισάβετ. Χωρίς πρώην που μετά το γάμο θα μιλούσαν στις εφημερίδες για τη σχέση τους.

Οι κανόνες και το πρωτόκολλο αλλάζουν. Εκείνος ο -όχι και τόσο επιτυχημένος- γάμος καταδεικνύει πως το παλάτι καλείται να αλλάξει για να επιβιώσει. Η ευτυχία των μελών του δε θα μπορούσε πια να καθορίζεται από συνθήκες, όπως η παρθενία.

Μετά τον γάμο του Κάρολου με την Νταϊάνα οι γυναίκες που είχαν προγαμιαίες σχέσεις μπορούσαν να γίνουν μέλη της βασιλικής βρετανικής οικογένειας με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Καμίλα Πάρκερ.

Τα σύγχρονα ζευγάρια του παλατιού καλούνται να ζήσουν μία ζωή χωρίς το βάρος των προσδοκιών του παρελθόντος.

 

Κεντρική Φωτογραφία: AP Photo