CELEBRITIES

Πάνος Βλάχος: Απαντά στο αν θα συνεχίσει να τραγουδά τον επίμαχο στίχο- αναφορά σε Πορτοσάλτε και Γεωργιάδη

Papadakis Press

«Κάνω απόπειρα τέχνης», είπε μεταξύ άλλων ο Πάνος Βλάχος στις τηλεοπτικές κάμερες που τον περίμεναν έξω από τον κατάμεστο Σταυρό του Νότου όπου εμφανίζεται. Ο καλλιτέχνης που εδώ και μέρες βρίσκεται στην επικαιρότητα έδωσε τη δική του ολοκληρωμένη απάντηση σχετικά με τον περίφημο στίχο «μέσα σε ένα σάκο βάλτε, Άδωνι και Πορτοσάλτε», απέκρουσε την κατηγορία ότι υποκινεί τη βία ενώ παράλληλα απευθύνθηκε προς τους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους με τους οποίους τον τελευταίο καιρό η σχέση του περνάει κρίση.

Σχετικά με τα αισθήματά του προς τον Άρη Πορτοσάλτε και Άδωνι Γεωργιάδη, τους οποίους σατιρίζει στο τραγούδι του, ο Πάνος Βλάχος μίλησε και είπε τα εξής: «Είναι δυνατόν να θέλω εγώ το κακό αυτών των ανθρώπων ή οτιδήποτε; Μόνο το καλό θέλω. Είναι αστείο μόνο και μόνο που το συζητάμε. Το μόνο που θέλω είναι να είναι καλά οι άνθρωποι, να τους συμβούν τόσο καλά πράγματα που να αλλάξουν απόψεις, ιδεολογίες, να αλλάξουν το επίπεδο της ενσυναίσθησής τους, τον τρόπο που γίνεται η προπαγάνδα, τον τρόπο που προσφέρουν κάτι σε αυτόν τον τόπο. Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν σκέφτηκα, ούτε έγραψα ποτέ κάτι για να γίνει προτροπή σε βία. Ούτε καν σε σκέψη για βία»

Και συνέχισε λέγοντας πώς ό,τι γράφει είναι κόντρα στη βία. «Δεν έχω τίποτα προσωπικό με αυτούς τους ανθρώπους. Αυτό το τραγούδι το λέω εδώ κι έναν χρόνο από την ημέρα που έγινε το δυστύχημα στα Τέμπη και η αγανάκτηση που είχα εκείνο το διάστημα για το πώς καλύπτονται τα πράγματα και πώς ο ένας υποστήριζε τον άλλον, ήταν ουσιαστικά στο ίδιο σακί, παράφρασα αυτόν τον στίχο. Έναν χρόνο λέγεται αυτό το πράγμα. Δεν μπορώ να έχω αντίλογο εγώ ίσο με αυτόν που έχετε εσείς προς εμένα και την εικόνα που φτιάχνετε. Ούτε στον τρόπο που χρησιμοποιείτε την οικογένειά μου, ούτε εμένα γιατί δεν με γνωρίζετε και καλά κάνετε. Ούτε κανένας σημαντικός άνθρωπος είμαι, ούτε τίποτα».

Κλείνοντας, ο Πάνος Βλάχος απευθύνθηκε προς τους επαγγελματίες που κρατάνε τα μικρόφωνα όσο εκείνος μιλάει: «Δεν έχω κανένα σκοπό να έρθω σε debate με εσάς. Έχετε χρόνο να φτιάξετε την εικόνα μου και την εικόνα της οικογένειάς μου και των ανθρώπων μου όπως νομίζετε, κάνετε ό,τι θέλετε, αλλά εγώ δε θα μπω σε αυτή τη διαδικασία. Θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ την τέχνη μου για να λέω τα πράγματα που εμένα με ικανοποιούν, ιδεολογικά και ψυχικά. Δεν πρόκειται να σταματήσω να λέω στιγμή αυτά που πιστεύω, να τα τραγουδάω, είτε έχει αξία είτε δεν έχει. Κάνω απόπειρα τέχνης»

«Το αν θα συνεχίσω να το λέω αυτό τραγούδι είναι δικό μου καλλιτεχνικό ζήτημα» ήταν η τοποθέτηση του Πάνου Βλάχου σχετικά με τον επίμαχο στίχο, τον οποίο ερμηνεύει πάνω από έναν χρόνο.