ΣΟΥΡΕΑΛ ΣΤΙΓΜΗ

Ειρήνη Σκλήβα: Η στιγμή που αποκάλυψε ότι το φόρεμα που δημοπρατήθηκε στο Cash or Trash το είχε στη ντουλάπα της

Papadakis Press

Συμβαίνουνστις ζωντανές αλλά και στις μαγνητοσκοπημένες εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης. Καλό είναι όμως να μη συμβαίνουν. Στην εκπομπή Cash or Trash του Star, έχουν παρουσιαστεί ενδιαφέροντα αντικείμενα προς πώληση, αντικείμενα που έχουν τη δική τους ιστορία. Έτσι συνέβη και στην εκπομπή της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου. Αν και η ιστορία πίσω από το φόρεμα τελικά ήταν κάπως διαφορετική, όπως ξεκαθάρισε, με ανάρτησή της στο Facebook, η Ειρήνη Σκλήβα. Ας πάρουμε, όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η Αθηνά Τρανούλη έφερε στο πλατό του Cash or Trash ένα φόρεμα, το οποίο δημιούργησε ο πατέρας της, Θοδωρής και το οποίο, σύμφωνα με την ίδια, ήταν το φόρεμα της Στέψης της Ειρήνης Σκλήβα στα καλλιστεία Μις Κόσμος το μακρινό 1996. Η Ειρήνη Σκλήβα είχε αναδειχθεί Μις Κόσμος, φορώντας το χρυσοποίκιλτο φόρεμα. Αν και όχι ακριβώς αυτό που βρέθηκε στο πλατό, αλλά ένα άλλο που βρίσκεται στη ντουλάπα της.

«Είχαμε φτιάξει τότε τις εμφανίσεις της για την βραδιά των καλλιστείων για τα Σταρ Ελλάς και μας εμπιστεύτηκε και στη συνέχεια για τα Μις Κόσμος. Σε αυτό το φόρεμα της κρέμασαν την κορδέλα της Μις Κόσμος. Είναι υψηλή ραπτική, φτιάχτηκε πάνω στο σώμα της, είναι κεντημένο με χρυσή κλωστή, μεταξωτό ύφασμα», είπε η Αθηνά Τρανούλη σημειώνοντας ότι πήρε 2,5 μήνες να δημιουργηθεί. Οι επενδυτές του Cash or Trash, ενώ είχαν φτάσει σε μία προσφορά 4.000 ευρώ, αποφάσισαν οτι αυτό το φόρεμα ως ιστορικό κομμάτι θα έπρεπε να βρεθεί σε μία μεγαλύτερη δημοπρασία ίσως διεθνούς επιπέδου.

Ήρθε όμως η Ειρήνη Σκλήβα με ένα post της και ανέτρεψε, εν μέρει, τα δεδομένα. Καθώς αυτό είναι ένα φόρεμα σαν αυτό της στέψης, ίσως το μοναδικό αντίγραφο, αλλά ΤΟ φόρεμα δεν βρέθηκε ποτέ στο πλατό. Η Μις Κόσμος 1996 φυλά ακόμα στην ντουλάπα της το φόρεμα που φόρεσε τότε, 27 χρόνια πριν στο Μπανγκαλόρ της Ινδίας.

«Πολύ όμορφο το φόρεμα που μπήκε σε διαδικασία πλειστηριασμού αλλά ΕΓΩ αυτό που φόρεσα στην στέψη μου, το έχω εδώ και 27 χρόνια… υπό την κατοχή μου», έγραψε χαρακτηριστικά μέσω Facebook η Ειρήνη Σκλήβα.

Την εξήγηση πάντως για το πώς υπήρχε ένα δεύτερο ίδιο φόρεμα, την έδωσε η Νόνη Δούνια στην εκπομπή Ακόμα δεν είδες τίποτα, του Mega. Η Νόνη Δούνια είχε μιλήσει με την Ειρήνη Σκλήβα η οποία επιβεβαίωσε ότι το original φόρεμα που είχε φορέσει είναι σπίτι της.

«Πολλές φορές όμως ξέρετε, όταν πάμε σε διεθνείς διαγωνισμούς, για λόγους ασφάλειας σε περίπτωση που δεν φτάσει το φόρεμα από την Ελλάδα στη χώρα που ταξιδεύει ή κάτι πάθει το φόρεμα, πολλές φορές οι σχεδιαστές έχουν και μία δεύτερη εκδοχή του ίδιου φορέματος την οποία κρατούν για ασφάλεια. Μπορεί λοιπόν αυτό να είναι ένα φόρεμα που είχε κρατηθεί για ασφάλεια, η ρέπλικα του ρούχου αυτού. Πάντως το φόρεμα το έχει η Ειρήνη. Μπορεί επίσης ο σχεδιαστής να δημιούργησε ένα δεύτερο για το ατελιέ του, ακριβώς επειδή είχε επιτυχία», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ειρήνη Σκλήβα ζει μία ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας από τη στιγμή που αποφάσισε να αφήσει πίσω της την καριέρα της ως μοντέλο. Η δημόσια αυτή παρέμβασή της, μέσω των social media μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί σπάνια.

Η ίδια είχε μιλήσει στην εκπομπή Πρωινή Μελέτη το 2010 για την απόφασή της να απομακρυνθεί από τον χώρο της μόδας. «Δεν έχω συνηθίσει να αφήνω πράγματα που έχουν σημασία για μένα μέσα σε μια νύχτα. Οι αποφάσεις μου έχουν να κάνουν με το δικό μου σκεπτικό για τα πράγματα. Ήταν μια απόφαση που σκέφτηκα πάρα πολύ για να την πάρω, και νομίζω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να το κάνω. Ξεκίνησα αυτή τη δουλειά από το 1991. Έγινα αναγνωρίσιμη το 1996. Είχα διαλέξει έναν πάρα πολύ αργό και δύσκολο τρόπο να γίνω γνωστή, και το προσπαθούσα πάντα μέσα από τα αποτελέσματα της δουλειάς μου», είχε πει.

«Το να προβάλλω την προσωπική μου ζωή για να είμαι μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας ήταν κάτι που δεν ήθελα, και γιʼ αυτό σταμάτησα και τη δουλειά», συμπλήρωνε εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο θέλησε να αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας και να ζήσει με περισσότερη ιδιωτικότητα.