CELEBRITIES

Το ηχηρό μήνυμα του Γιώργου Καπουτζίδη για την τραγωδία στο Ορλάντο

Με ένα μακροσκελές κείμενο στο Instagram το οποίο συνοδευόταν από σκηνή της σειράς "Εθνική Ελλάδος", ο Γιώργος Καπουτζίδης έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα για την ομοφοβία και το μίσος.

Λίγες ώρες μετά την τραγωδία στο Ορλάντο, όπου ένας 29χρονος σκότωσε 50 άτομα που βρίσκονταν σε gay club, ο γνωστός ηθοποιός και παρουσιαστής πήρε θέση και έγραψε ότι το μίσος σιγοβράζει και υπάρχει παντού. “Προσπαθώ συνεχώς να το εντοπίσω και αν το βγάλω απ’ τη ζωή μου” σημειώνει.

Η φωτογραφία είναι από σκηνή που ο ομοφυλόφιλος χαρακτήρας της “Εθνικής Ελλάδος”, Χρήστος Μελίτης, βλέπει ένα χυδαίο μήνυμα στην πόρτα του.

Όλο το κείμενο:

Κανεις δε γεννήθηκε με μίσος. Δε γεννιέσαι μ’αυτο, το μαθαίνεις. Το διδάσκεσαι. Στο σπίτι, στο σχολείο, στην τηλεόραση. Υπαρχει παντού, κρυμμένο και στα πιο αθώα πράγματα. Σε ενα ανέκδοτο που θα πει καποιος φίλος σε μια παρέα, σε χαλαρές συζητησεις που θα ακούσεις σε μια ψυχαγωγική εκπομπη με συνεντεύξεις η με κους κους. Κανεις δεν το αποκαλεί μίσος. Το λενε πλακα, άποψη, ειλικρίνεια, ελευθερία λόγου, βρίσκουν διαφορα όμορφα ονόματα για να μην το αποκαλέσουν μίσος. Και στο διδάσκουν. Οπως το εχουν διδαχτεί κι αυτοί. Και υπαρχει παντού. Σιγοβράζει. Και ξεσπά. Άλλοτε γινεται μια βρισιά που θα ακούσεις στο δρόμο, άλλοτε μια ζωγραφιά που θα βρεις στην πόρτα σου, και σε κάποιες περιπτώσεις, γινεται και σφαίρα. Προσπαθώ συνεχώς να το εντοπίσω και να το βγάλω απ’ τη ζωή μου. Και μαζι, και όλους αυτους τους ανθρώπους που ειναι πρόθυμοι να το διδάξουν, άθελα τους η και ηθελημένα!