CELEBRITY STYLE

Cate Blanchett: 10 υπέροχες εμφανίσεις της που αποδεικνύουν ότι το στιλ δεν έχει ηλικία

AP Photo John Shearer/Invision

Είμαι υπέρ της μοναδικότητας. Όταν ένας άνθρωπος έχει το θάρρος να «βγάζει» τη μοναδικότητά του προς τα έξω, τον θαυμάζω. Η Cate Blanchett είναι μοναδική. Σε βαθμό που ξεπερνάει το ανθρώπινο είδος. Υπάρχει μια ουσιαστική μοναδικότητα στην παρουσία της που πιστεύω ότι λίγοι άνθρωποι έχουν.

 

Είναι ο τρόπος που Cate Blanchett φέρει τον εαυτό της. Είναι αυτή η πηγαία κομψότητα που εκπέμπει. Είναι η αντίληψη που έχει για τον εαυτό της. Σαν να αντιλαμβάνεται τον εαυτό της με τέτοιο τρόπο που ξεπερνάει κάθε ταμπού, κάθε ανασφάλεια ή φόβο που μπορεί να τριγυρίζει το μυαλό μιας γυναίκας, κατά τη διάρκεια της ζωής της.

Νομίζω ότι περιγράφω έναν υπεράνθρωπο, γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος χωρίς ανασφάλειες. Η Cate Blanchett όμως, ίσως να είναι αυτή η  “more than human” περίπτωση ή έτσι ελπίζω μέσα μου να είναι. Μια γυναίκα που το στιλ της αψηφά κλισέ και ηλικιακούς περιορισμούς, τάσεις ή κανόνες. Γιατί το “ageless style” της, όπως πολλοί το χαρακτηρίζουν, είναι δικό της. Δεν εμπλέκονται οι παραπάνω εξωτερικοί παράγοντες. Είναι μόνο αυτή. Η αισθητική της Cate και οι δημιουργίες σχεδιαστών που έχει μπροστά της.

Η Cate Blanchett δεν σταμάτησε ποτέ να πειραματίζεται

Σίγουρα αυτό έρχεται με τα χρόνια. Στα 51 της, η Cate Blanchett είναι ζωντανό παράδειγμα ότι το «καλό στιλ» έρχεται με τη σοφία και την εμπειρία των χρόνων. Παρ’ όλα αυτά, η ηλικία δεν την σταμάτησε ποτέ από το να πειραματίζεται, ούτε παλαιότερα, ούτε τώρα. Και αυτό γιατί οι επιλογές της δεν είναι καθοδηγούμενες. Είναι δικές της επιλογές. Την εκφράζουν και γι’ αυτό και μόνο, τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά.

Οι πυλώνες του στιλ της

Με τη βοήθεια της στιλίστριάς της, Elizabeth Steward, η  Cate καταφέρνει να συνδυάσει φανταστικά, κλασικά και διαχρονικά κομμάτια, με πιο εντυπωσιακά. Τολμάει, δείχνει «δέρμα», χρησιμοποιεί τα κοσμήματα και αξεσουάρ προς όφελός της και δεν βαριέται. Κάθε φορά που θα τη δεις στο κόκκινο χαλί ή ακόμα και στη μεγάλη οθόνη, θα σταματήσεις ό,τι κάνεις για να δεις τι φοράει. Είναι αυτή η μοναδικότητά της. Η Cate Blanchett είναι μία στο εκατομμύριο.

Παρακάτω οι αγαπημένες μας εμφανίσεις που αποδεικνύουν ότι το στιλ της δεν έχει ηλικία (και δεν είχε ποτέ).

1999

Cate Blanchett εμφανίσεις WireImage / Barry King

Από μικρή ηλικία έδειξε την τόλμη και το απαράμιλλο στιλ της. Με ένα εκπληκτικό ημιδιάφανο John Galliano column dress, με ανοιχτή πλάτη που αποκάλυπτε ελαφρώς το εσώρουχό της, κατάφερε να ξεχωρίσει. Εδώ είναι το 1999 στο Oscars party του Vanity Fair.

2007

Cate Blanchett AP Photo / Amy Sancetta

Η καλή σχέση της με τον οίκο Armani ξεκίνησε από τότε. Το 2007 η Cate Blanchett επέλεξε ένα φανταστικό ασημί φόρεμα με έναν ώμο. του ομώνυμου οίκου για την εμφάνισή της στα βραβεία Oscars. Το φόρεμα ήταν αψεγάδιαστο και κάθε πόντος του ήταν σωστά υπολογισμένος για να εφαρμόζει άψογα στο κορμί της.

2008

Cate Blanchett εμφανίσεις AP Photo / Damian Dovarganes

Με ένα κοστούμι Armani, η Cate Blanchett πήρε το “stamp of approval” από το Hollywood, όταν παρέλαβε το αστέρι της στο Walk of Fame. Αυτό το outfit είναι ζωντανό παράδειγμα, ότι μπορεί να φορέσει άψογα κλασικά κομμάτια, όπως ένα ριγέ σακάκι και ένα λευκό παντελόνι. Είναι το style όμως των ρούχων της που κάνουν όμως τη διαφορά και την Cate να ξεχωρίζει για ακόμη μια φορά.

2011

AP Photo / Matt Sayles/Chris Carlson

Μόνο η Cate Blanchett θα μπορούσε να είχε υποστηρίξει την εποχή εκείνη, ένα τέτοιο φόρεμα. Ένα από τα πιο όμορφα, πρωτοποριακά, one-of-a-kind φορέματα στην ιστορία των Oscars. Το εκπληκτικό Givenchy Couture φόρεμά της, εκτός της εξαιρετικής κατασκευής του, είχε drama, ήταν μπροστά για την εποχή του (και σήμερα να το φορούσε θα ήταν «μπροστά») και γενικά ήταν απλά μοναδικό. Υποκλινόμαστε.

2013

Cate Blanchett εμφανίσεις Getty Images / Lisa Maree Williams

Με λίγο goth, λίγο vampy και πολύ σεξαπίλ, το φόρεμα αυτό είναι η επιτομή του “ageless fashion”. Δεν έχει σημασία ποια είναι η ηλικία σου. Αν εκφράζει την αισθητική σου ένα κατακόκκινο φόρεμα με παγιέτες και έντονο ντεκολτέ, τότε φόρα το. Αυτό έκανε η Cate και βγήκε κερδισμένη. Δημιουργία του Armani Prive.

2014

Cate Blanchett AP Photo / John Shearer/Invision

Προσφέροντας από τις πιο κομψές αλλά και glamorous παράλληλα εμφανίσεις, το Giorgio Armani φόρεμα της Blanchett στις Χρυσές Σφαίρες, κόβει την ανάσα. Από τα ρετρό vibes του hairlook, την ντελικάτη δαντέλα και τη mermaid γραμμή του φορέματος, όλα ήταν φανταστικά. Τα credits μας στην Cate που εξέπεμπε κομψότητα με αυτό το look.

2014

Cate Blanchett εμφανίσεις AP Photo / Chris Pizzello/Invision

Η Cate Blanchett και το εκπληκτικό Armani Privé φόρεμα που φόρεσε το 2014 είναι από τις πιο iconic εμφανίσεις στην ιστορία των Oscars.Εκτός από το γεγονός ότι το φόρεμα της Blanchett ήταν από τα πιο όμορφα αλλά και από τα πιο ακριβά που έχουμε δει στο red carpet των Oscars (το φόρεμα κόστιζε 100.000 δολάρια). Το 3D φλοράλ print και η κομψότητα της ουδέτερης μπεζ απόχρωσης, πρόσφεραν από τα πιο όμορφα looks που έχουμε δει στον θεσμό.

2015

Getty Images / Jacopo Raule

Για το opening του Armani Silos στο Μιλάνο, η Cate απέδειξε ότι μπορείς να εντυπωσιάσεις και με λιγότερο «φαντεζί»ρούχα. Το Armani κοστούμι της ήταν μια μίξη άρτιας ιταλικής κατασκευής, με αναφορές στην ανατολική ενδυματολογική κουλτούρα. Το αποτέλεσμα αψεγάδιαστο.

2016

AP Photo / Joel Ryan/Invision

Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις. Τη statuesque φιγούρα της και την τόλμη της με τη μόδα, απέδειξε η ηθοποιός για ακόμη μια φορά. Το Alexander McQueen φόρεμά της ήταν ένα ποίημα. Η αντιπαράθεση του φορέματος, στο πάνω και κάτω τμήμα του, πρόσφερε ένα μοναδικό αποτέλεσμα και μια εμφάνιση που μας έμεινε χαραγμένη στο μυαλό.

2018

Cate Blanchett AP Photo / Alessandra Tarantino

Με 80s αναφορές, το σούπερ γαλαξιακό και φουτουριστικό αυτό statement φόρεμα είναι από τα αγαπημένα μας. Η Cate Blanchett επιβεβαιώνει την «επικαιρότητά» της με τη μόδα, μέσα απ’ αυτό το εκπληκτικό Maison Margiela φόρεμα που επέλεξε στη Ρώμη. Μια κλασική γραμμή ρούχου που συνδυάστηκε με ένα σύγχρονο design. Μόνο η Cate θα μπορούσε να το είχε υποστηρίξει τόσο άψογα.