CELEBRITIES

Η απάντηση της Kendall Jenner στα επικριτικά σχόλια για την ακμή της

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Αναμφισβήτητα η Kendall Jenner ήταν μία από τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες της 75ης τελετής απονομής των Χρυσών Σφαιρών. Επιλέγοντας μία υπέροχη δημιουργία του Οίκου Giambattista Valli που την έκανε να μοιάζει με μαύρο κύκνο και τον άχαστο συνδυασμό στο beauty look της (cat eyes και glossy nude lips), το supermodel κατάφερε να μαγνητίσει τα βλέμματα όλων με την εμφάνισή του. Ή μήπως όχι;

Οι πρώτες κοντινές φωτογραφίες με τα σημάδια ακμής στο πρόσωπό της ήταν αρκετές για να δώσουν «κακή» τροφή σε «τέλειους σε όλα τους» haters της στα social media. Γιατί α) πώς είναι δυνατόν μία γυναίκα-supermodel  της γνωστής «αψεγάδιαστης» οικογένειας των Kardashian να έχει ακμή; β) πώς είναι δυνατόν να έχει σπυράκια στο πρόσωπό της και να εμφανίζεται στο κόκκινο χαλί; Η απάντηση ήρθε από την ίδια την Kendall μέσω του Twitter της: «Μην αφήσεις ποτέ αυτό το sh*t να σε σταματήσει», ενθαρρύνοντας πολλά κορίτσια εκεί έξω.

 

Αυτές οι γραμμές δε θα είχαν γραφτεί αν δεν υπήρχε αυτή η απάντηση του μοντέλου. Πολύ απλά, γιατί ΔΕΝ μπορούσα να διανοηθώ πως σήμερα θα μιλούσαμε ακόμη για ακμή- ταμπού- σπυράκια- αυτοπεποίθηση. Πολύ απλά, γιατί θεωρώ δεδομένο πως πλέον έχουμε εμπεδώσει οτι «είμαστε πολύ περισσότερα από την εμφάνισή μας και είναι πολύ ρηχό να κοροϊδεύεις κάποιον γι’ αυτό», όπως είπε η Hailey Wait από το Colorado που έγινε viral επειδή βρήκε τον τρόπο να αντιμετωπίσει όχι μόνο την πάλη με τον εαυτό της, αλλά και το bullying των άλλων. Και όπου «αυτό»- συμπληρώνω- μπορεί να είναι η ακμή, τα κιλά, η κυτταρίτιδα, οι ραγάδες, οι όποιες ατέλειες.

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

 

Όχι, δεν είμαι ούτε τέλεια, ούτε τόσο ρομαντική να πιστεύω πως δεν υπάρχει bullying, απλά πιστεύω πως η αυτοπεποίθηση πηγάζει από μέσα σου. Είναι ο τρόπος που ΜΟΝΟ ΕΣΥ αντιμετωπίζεις το σώμα, την επιδερμίδα, το πρόσωπό σου. Είναι ο τρόπος που ΕΣΥ τοποθετείς τον εαυτό σου μέσα σε ένα διαφορετικό σύνολο κάθε φορά και απέναντι στα εκάστοτε πρότυπα. Και ναι, υπάρχουν γυναίκες με πεντακάθαρο πρόσωπο που θα ζήλευαν την αυτοπεποίθηση της Kendall στο κόκκινο χαλί των Χρυσών Σφαιρών και της Wait, όπως έγραψε η Μάριον. Και ναι, μας αρέσει να βλέπουμε αληθινές φωτογραφίες με λιγότερα φίλτρα και ρετούς. Αυτά από εμένα. Περιμένω να μου στείλεις και τη δική σου άποψη.

 

Κεντρική Φωτογραφία:Photo by Jordan Strauss/Invision/AP