VIVIANE' S BEAUTY TALKS

Οι αντηλιακές πούδρες που λατρεύουμε ακόμη και όταν ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο

24 media

Αν έριχνες μία κλεφτή ματιά στο καλοκαιρινό νεσεσέρ μου,  πριν κάμποσα χρόνια, σίγουρα δε θα έβλεπες αυτά τα καλλυντικά που υπάρχουν τώρα μέσα σ' αυτό. Λογικό σου ακούγεται και λογικό είναι. Οι άνθρωποι αλλάζουμε, εξελισσόμαστε και μαζί μας εξελίσσονται και ένα σωρό άλλα πράγματα, μέσα σε αυτά και ο κόσμος του beauty. Τότε λοιπόν, θα έβλεπες σίγουρα το αντηλακό, την ενυδατική και πολλά μα πάρα πολλά καλλυντικά, τα περισσότερα- πλην των μολυβιών και της μάσκαρα- σε μορφή πούδρας.

Τα χρόνια πέρασαν και η αλήθεια είναι πως οι πιο κρεμώδεις υφές στα καλλυντικά μου, τουλάχιστον στο καλοκαιρινό μακιγιάζ μου, με κέρδισαν. Θέλεις επειδή αισθάνομαι ότι δε «βαραίνουν» τόσο την επιδερμίδα μου, ότι μπορώ να τις δουλέψω καλύτερα στο πρόσωπό μου, ότι θεωρώ το τρίγωνο ζέστη-ιδρώτας- πούδρα τόσο «φοβιστικό», όσο αυτό των Βερμούδων και οι πούδρες δεν είναι πλέον στη λίστα με τα 5 must have καλλυντικά μου.

Θέμα γούστου. Όλα αυτά, πριν βάλω στη ζωή μου τις αντηλιακές πούδρες. Πούδρες, δηλαδή, που συνδυάζουν αντηλιακή προστασία, ενυδατικές ιδιότητες και τις δυνάμεις του foundation και συμφέρουν. Plus: Σώζουν από τη λιπαρότητα, αποτρέποντας την εμφάνιση της ενοχλητικής γυαλάδας, κάνοντας παράλληλα ένα γρήγορο ρετούς, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι.

Κάπως έτσι, αποφάσισα να συγκεντρώσω τις αγαπημένες μου, αυτές που με βγάζουν και θα συνεχίζουν να με βγάζουν ασπροπρόσωπη ακόμη και όταν οι 40 βαθμοί λιώνουν το κορμί! (Στα πλεονεκτήματά τους, το ενσωματωμένο καθρεφτάκι και το σφουγγαράκι.)

24 media

Φωτογραφίες: Ειρήνη Προβίδα

Η best seller- ίσως η πιο γνωστή- και από τις πιο αγαπημένες μου αντηλιακές πούδρες. Η UV Protective Compact Foundation SPF 30 της Shiseido έχει ανάλαφρη σύνθεση, απλώνεται ομοιόμορφα χαρίζοντας ένα ματ φυσικό τελείωμα το οποίο παραμένει αναλλοίωτο για ώρες.

24 media

 

Πριν λίγο καιρό σου μιλήσαμε για τη μπρονζέ πούδρα της Lancaster, που μπήκε πρόσφατα στο νεσεσέρ μας και έχει γίνει από τις αγαπημένες μας. Εξίσου αγαπημένη στην κατηγορία της,όμως, είναι και η 365 Sun Compact SPF 30. Μέσα από την πιο διευρυμένη από ποτέ τεχνολογία, Lancaster Full Light (UVB+UVA+ΦΥΣΙΚΟ ΦΩΣ+ΥΠΕΡΙΩΔΕΙΣ) περιποιείται και προστατεύει την επιδερμίδα από τον ήλιο, αφήνοντας ματ αποτέλεσμα. Τι περιμένεις για να τη βάλεις στο νεσεσέρ σου;

24 media

 

Με αδιάβροχη σύνθεση, η Water Resistant Protective Powder SPF 25 της Erre Due, προσφέρει μία ολοκληρωμένη καθημερινή προστασία της επιδερμίδας. Χάρη στην υψηλής απόδοσης σύνθεση της προσφέρει εξαιρετική εφαρμογή για λείο και ομοιογενές αποτέλεσμα με ματ τελείωμα. Τα φίλτρα UVB/UVA που περιέχονται προστατεύουν την επιδερμίδα από τη γήρανση, τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς.

24 media

 

Ανθεκτική στο νερό και στον ιδρώτα, η Bioderma Photoderm MAX Compact teinté claire SPF 50+ προστατεύει από τις ακτίνες UVA/UVB και τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου (ηλιακά εγκαύματα, κλπ.) , ενώ παράλληλα, καταπολεμά την πρόωρη γήρανση του δέρματος και εμποδίζει την εμφάνιση των κηλίδων. Απλώνεται πολύ εύκολα και μειώνει τις ατέλειες προσφέροντας αμέσως υγιή λάμψη.

24 media

 

Extra Tip: Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις είτε με στεγνό σφουγγαράκι για φυσικό αποτέλεσμα, είτε με βρεγμένο για μεγαλύτερη κάλυψη.