ΔΕΡΜΑ

6 τρόποι να διατηρήσεις καθαρό το δέρμα σου στη διάρκεια του καλοκαιριού

Αυτό που αναζητάς περισσότερο το καλοκαίρι -και καλά κάνεις- είναι πώς θα περάσεις περισσότερες ώρες στην παραλία, σε πισίνες, σε συναυλίες, σε barbeques με φίλους.

Έχεις, όμως, αναρωτηθεί ποτέ τι αντίκτυπο έχουν όλες αυτές οι, κατά βάση, καλοακιρινές δραστηριότητες στο δέρμα σου;

Αν θες να εξασφαλίσεις το maximum της απόλαυσης με το minimum των επιπτώσεων για την καθαριότητα του δέρματός σου, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και ζήσε τις στιγμές σου ξέγνοιαστα, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

1) Καθάρισε καλά τον ιδρώτα

Ο ιδρώτας σαν φαινόμενο είναι επωφελές για τον οργανισμό γιατί μέσω αυτού αποβάλλονται οι τοξίνες από το σώμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μένει για ώρες στο δέρμα σου. Κάνε ένα καλό ντους με την πρώτη ευκαιρία ή αν βρίσκεσαι σε χώρο που δεν σου επιτρέπει κάτι τέτοιο, απλώς έχε μαντηλάκια ντεμακιγιάζ στην τσάντα σου και σκούπισε τον ιδρώτα με αυτά.

2) Μην πλένεις διαρκώς το πρόσωπό σου

Είναι λογικό να νιώθεις την ανάγκη να πλένεις διαρκώς το πρόσωπό σου αλλά αν το παρακάνεις, κινδυνεύεις τελικά να στεγνώσεις εντελώς το δέρμα σου, κάνοντάς το να παράξει περισσότερα οργανικά έλαια για να λιπανθεί.

3) Ανανέωσε τα προιόντα φροντίδας που χρησιμοποιείς

Όπως αλλάζεις την ντουλάπα σου ανάλογα με την εποχή, το ίδιο πρέπει να κάνεις και με τα διάφορα προιόντα. Για παράδειγμα, οι πολύ βαριές κρέμες που χρειάζεσαι για ενυδάτωση το χειμώνα, δεν ενδείκνυνται και για τους καλοκαιρινούς και ιδιατέρως ζεστούς μήνες.

4) Βάλε τα αντιοξειδωτικά στη ζωή σου

Ειδικά αν μένεις σε μεγαλούπολη, θα έχεις νιώσει να “κολλάει” το δέρμα σου όταν βρίσκεσαι για ώρα έξω. Λίγο η θερμοκρασία, λίγο το καυσαέριο είναι αρκετά για να επιβαρύνουν το δέρμα σου. Για να αποφύγεις όλη αυτή την αίσθηση, χρησιμοποίησε έναν αντιοξειδωτικό όρο πριν την ενυδατική/αντηλιακή σου κρέμα κάθε πρωί.

5) Ελάττωσε τα οστρακοειδή

Εννοείται ότι είναι νόστιμα και είναι το πρώτο φαγητό που σου έρχεται στο μυαλό το καλοκαίρι. Δεν παύουν όμως να είναι και “φορτωμένα” με ιώδιο, πράγμα που σημαίνει ότι προκαλούν ακμή και διάφορα άλλα “ξεσπάσματα¨ στο δέρμα σου. Περιόρισέ τα σε μία φορά την εβδομάδα το πολύ και προτίμησε άλλα θαλασσινά τρόφιμα που είναι και εξαιρετικά για το δέρμα, όπως ο σολωμός.

6) Περισσότερα λεμόνια και μούρα

Ορισμένα τρόφιμα, όπως τα λεμόνια και τα μούρα, βοηθούν τη λειτουργία του συκωτιού, το οποίο είναι υπεύθυνο για την αποτοξίνωση στον οργανισμό μας και και ενισχύουν την καταπολέμηση των διαφόρων φλεγμονών στο σώμα και το δέρμα. Για να διασφαλίσεις ότι τα έχεις εντάξει στην καθημερινότητά σου, στίψε μερικές σταγόνες λεμόνι στο νερό σου και βάλε μια χούφτα μούρα στο γιαούρτι ή το smoothie σου.