ΣΩΜΑ

Πώς να εφαρμόσεις σωστά την κρέμα αδυνατίσματος

Είτε λεπτές είτε παχουλές, η κυτταρίτιδα απασχολεί τις γυναίκες όλων των σωματότυπων σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%. Απενοχοποιήσου λοιπόν! Σκέψου στρατηγικά και ακολούθησε τις συμβουλές του Gil Amsallem, κινησιοθεραπευτή και συγγραφέα οδηγού αυτομασάζ. Για να καταπολεμήσες την τόσο αντιπαθητική κυτταρίτιδα άπλωσε την κρέμα αδυνατίσματος με ένα εξειδικευμένο μασάζ που προσφέρει άμεσα και διαρκή αποτελέσματα.

Κρέμα αδυνατίσματος: η αποτελεσματική τακτική για να πετύχεις τους στόχους σου

Αρχικά, προσδιόρισε τον τύπο κυτταρίτιδας που δημιουργεί πρόβλημα στη σιλουέτα σου: – Η κυτταρίτιδα είναι λιπώδης όταν σχετίζεται με υπερβολική αποθήκευση λίπους. – Είναι η λεγόμενη ινώδης σε περίπτωση δυσλειτουργίας του κολλαγόνου. – Και μιλάμε για κυτταρίτιδα οφειλόμενη σε κατακράτηση νερού όταν επικρατεί κακή κυκλοφορία του αίματος και κακή λεμφική κυκλοφορία. Τα διάφορα μασάζ κατά της κυτταρίτιδας που υπάρχουν δρουν σε όλα τα μέτωπα, στοχεύοντας αποτελεσματικά στις περιοχές που παρουσιάζουν πρόβλημα. Σε συνδυασμό με μια κρέμα αδυνατίσματος, αυτές οι κινήσεις δρουν στην κατεύθυνση της αποσυμφόρησης των λιπωδών κυττάρων, τη διασπορά υγρών, την τόνωση του επιδερμικού ιστού και του μυικού ιστού. Δρώντας στο σύνολο αυτών των φαινομένων, επιτρέπουν τη βελτίωση της κατάστασης της επιδερμίδας. Είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις; Δράση! 5 ημέρες την εβδομάδα, πρωί και βράδυ, 10 λεπτά αφιερωμένα στην εφαρμογή της κρέμας αδυνατίσματος και τα αποτελέσματα θα φανούν!

Άπλωσε σωστά την κρέμα αδυνατίσματος: ένα οπλοστάσιο τεχνικών

Άπλωσε τις κρέμες αδυνατίσματος με μεγάλες κινήσεις Ξεκινώντας από τα πόδια, άφησε τα χέρια σου να γλιστρήσουν σε ολόκληρο το μήκος της κάθε γάμπας και προχώρησε με αργές ανοδικές κινήσεις προς τους γοφούς. Επανάλαβε την κίνηση 20 φορές στο μπροστινό μέρος των ποδιών, στο πίσω, στην εσωτερική και στην εξωτερική πλευρά. Με αυτό τον τρόπο, ξανασμιλεύεις τη σιλουέτα σου. Συνέχισε ασκώντας ελαφριά πίεση. Τώρα που έχεις διεγείρει την κυκλοφορία της επιδερμίδας, απάλλαξε τα κύτταρα απ’ ότι είναι περιττό ασκώντας πίεση στις κοιλότητες του σώματός σου, όπως είναι οι καμάρες των πελμάτων, οι κοιλότητες πίσω από τα γόνατα, οι κοιλότητες από τη βουβωνική χώρα ως την κλείδα, οι κοιλότητες κάτω από το βραχίονα και στην περιοχή του λαιμού. Η πίεση πρέπει να είναι ήπια, ρυθμική, επαναλαμβανόμενη. Μέτρα περίπου 3-5 κινήσεις ανά περιοχή. Και τέλος… ρόλαρε! Για να απλώσεις μια κρέμα αδυνατίσματος αποτελεσματικά, ολοκλήρωσε τη διαδικασία με την πιο γνωστή κίνηση στα πλαίσια του μασάζ αδυνατίσματος, ”ρολάροντας” την επιδερμίδα σου.. Αυτή η τονωτική κίνηση βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας και της υγείας της επιδερμίδας σου. Πες αντίο στην όψη ”φλοιού πορτοκαλιού”. Πιάσε την επιδερμίδα ανάμεσα στον αντίχειρα και στο δείκτη, ανασήκωσέ τη και ”ρόλαρέ” την κατά μήκος και κατά πλάτος. Η τεχνική αυτή είναι πολύ αποτελεσματική στους γλουτούς, στο εσωτερικό των μηρών, στη μέση, στην κοιλιά, αλλά και στο εσωτερικό του μπράτσου. Το ρολάρισμα θα μειώσει ορατά το τοπικό πάχος.

Οι χαριστικές βολές ενάντια στην κυτταρίτιδα

Επωφελήσου από τις διακοπές, το μπάνιο στη θάλασσα ή στην πισίνα για να κάνεις ασκήσεις που να περιλαμβάνουν χτυπηματάκια των ποδιών και κινήσεις στο νερό σαν να κάνετε ποδήλατο. Επίσης, ”περπάτα” μέσα στο νερό ή κάνε μια βόλτα στην παραλία. Έτσι, τονώνεις την κυκλοφορία του αίματος από τα πόδια ως την καρδιά. Γέμισε με οξυγόνο, αφιέρωσε χρόνο ώστε να τρως καλύτερα και να κοιμάσαι περισσότερο και δοκίμασε το μασάζ με παγάκια. Κάθε πρωί, ολοκλήρωσε το αυτομασάζ σου χρησιμοποιώντας ένα παγάκι. Το ψύχος θα τονώσει την κυκλοφορία και θα δράσει ως αναλγητικό και αντιφλεγμονώδες. Με τις παραπάνω κινήσεις, θα έχεις το μέγιστο όφελος από την κρέμα αδυνατίσματος.