DOVE

Τι κάνουν οι όμορφες γυναίκες ανά τον κόσμο για να χαλαρώσουν

Η ομορφιά είναι κινητήριος δύναμη, όπλο γοητείας και τρόπος ζωής. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η έννοια που κρύβεται μέσα σε αυτή τη λέξη έχει ρίζες βαθιές που φτάνουν σε αρχαίους πολιτισμούς από όλο τον κόσμο. Οι γυναίκες κάθε εποχής και κάθε εθνικότητας είχαν τα δικά τους μυστικά ομορφιάς που φυσικά συμβάδιζαν με τον τρόπο ζωής, τα χαρακτηριστικά αλλά και τα όσα τους προσέφερε η φύση.

Σήμερα, είσαι σε θέση να γνωρίζεις πολλά από αυτά τα μυστικά. Κάποια μπορείς να τα υιοθετήσεις, κάποια άλλα τα βρίσκεις κλεισμένα σε μαγικά μπουκαλάκια. Ωστόσο το ζήτημα είναι να μυηθείς στον τρόπο που οι γυναίκες ανά τον κόσμο απολαμβάνουν την ιεροτελεστία που θα τις κάνει να νιώσουν όμορφες. Γιατί την ομορφιά τη νιώθεις και τότε μόνο είναι πραγματική και αναβλύζει από μέσα σου. Έχει να κάνει με εσένα, το σώμα σου, την προσωπικότητά σου και είναι μοναδική.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να ταξιδέψεις, να γνωρίσεις και να χαλαρώσεις με διαφορετικές κουλτούρες και ιεροτελεστίες ομορφιάς. Αντίθετα το ταξίδι των αισθήσεων είναι προϋπόθεση για να αισθανθείς όμορφα και τα υπόλοιπα έρχονται από μόνα τους.

Κάθε κουλτούρα έχει τη δική της ομορφιά και κάθε γυναίκα τα δικά της μυστικά. Όταν αυτά τα δύο συνδέονται το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και οι πιο αποτελεσματικές συνταγές βρίσκονται στα χέρια σου. Τρανό παράδειγμα είναι η Ιαπωνία και οι γκέισες με την λευκή, αλαβάστρινη επιδερμίδα και τα απαλά μαλλιά. Το μυστικό τους είναι το γάλα ρυζιού, το οποίο της βοηθά ιδιαίτερα στο να διατηρήσουν τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας και τη λάμψη των μαλλιών τους. Σύμφωνα με μία παλιά πρακτική, οι γκέισες έβαζαν ρύζι μέσα σε νερό και το άφηναν για ώρες μέσα σε γυάλινα βάζα να μουλιάσει.

Προφανώς το νερό θόλωνε και τότε σούρωναν το ρύζι και είχαν αυτό το λεγόμενο ”γάλα ρυζιού”. Με αυτό έπλεναν το πρόσωπο τους για να καθαρίσουν τους πόρους και ξέβγαζαν τα μαλλιά τους.

A post shared by Dove Global Channel (@dove) on

 

Το άνθος λωτού, σύμβολο του ινδουισμού και του βουδισμού για την ηρεμία και τη χαλάρωση, είναι ένα ακόμα μυστικό ομορφιάς από την Ιαπωνία. Το εκχύλισμά του είναι γνωστό για τις καθαριστικές του ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα καταπραΰνει την επιδερμίδα.

Φεύγοντας από την Άπω Ανατολή όμως συναντά κανείς κι άλλα μυστικά ομορφιάς από διαφορετικούς πολιτισμούς, εξίσου χρήσιμα. Στην Ινδία για παράδειγμα, που οι οι γυναίκες έχουν μία δική τους ιδιαίτερη αντίληψη για την ομορφιά, το βασικό συστατικό των δικών τους τελετουργιών ομορφιάς είναι η καρύδα και πιο συγκεκριμένα το γάλα καρύδας.

Πλέον αποτελεί κοινό μυστικό. Οι ιδιότητες τις καρύδας για βαθιά ενυδάτωση και απαλότητα της επιδερμίδας είναι γνωστές εδώ και χρόνια με την αναγνώρισή τους από την Αγιουβερδική Ιατρική. Ωστόσο για να καθαρίσουν την επιδερμίδα τους και να την καταπραΰνουν, οι Ινδές χρησιμοποιούσαν το γάλα αμυγδάλου, ενός καρπού που έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό γενικότερα και την ομορφιά ειδικότερα.

A post shared by Dove Global Channel (@dove) on

 

Ένα ακόμα μυστικό ομορφιάς που έχεις υιοθετήσει σήμερα και οι ρίζες του εντοπίζονται 10.000 χρόνια πριν είναι το αβοκάντο.

 

Στην Κεντρική Αμερική, οι Μάγια της Γουατεμάλας είχαν το αβοκάντο σαν θεραπευτικό πολτό για τις πληγές τις επιδερμίδας. Μαζί χρησιμοποιούσαν και τη καλέντουλα, ένα θεραπευτικό βότανο που ακόμα και σήμερα είναι γνωστή για την ιδιότητάς της να ανακουφίζει από ερεθισμούς και να ξεκουράζει τα πόδια αφού βοηθά στην διατήρηση της σωστής κυκλοφορίας του αίματος.

A post shared by Dove Global Channel (@dove) on

 

Αυτά τα μικρά μυστικά είναι που κάνουν την καθεμία πιο όμορφη, μπορεί να σε συνεπαίρνουν, ωστόσο είναι δύσκολο να τα συμπεριλάβεις στην καθημερινή σου ρουτίνα. Αυτό όμως συνέβαινε μέχρι σήμερα, αφού πλέον μπορείς να ζήσεις μία μοναδική εμπειρία στο μπάνιο σου, την ώρα του ντους.

Έχει φροντίσει το Dove με τη σειρά Nourishing Secrets που είναι ικανή να σε ταξιδέψει ως την Ιαπωνία με το ευεργετικό γάλα ρυζιού που περιέχει το αφρόλουτρο και το body lotion Glowing Rituals ή να σε μεταφέρει για λίγο στην μακρινή Ινδία με την body cream και το body lotion, Restoring Rituals που μυρίζει πραγματική καρύδα. Αν θες όμως μια βόλτα ως την ζωηρή Κεντρική Αμερική, θα σου την προσφέρει το αφρόλουτρο και η body lotion με αβοκάντο της σειράς Invigorating Ritual.

Ζήσε το μαγικό ταξίδι των αισθήσεων. Διάλεξε πού θες να πας κι άσε όλες σου τις αισθήσεις να σε καθοδηγήσουν με τη βοήθεια του Dove και της πιο ταξιδιάρικης σειράς περιποίησης σώματος, Nourishing Secrets.

Το ντους πια δεν θα έχει μόνο πρακτικό χαρακτήρα. Μέσα στο μπάνιο θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις αρωματοθεραπεία, να περιποιηθείς μοναδικά την επιδερμίδα σου και να χαλαρώσεις με τις υπέροχες playlists που έχει φτιάξει το DOVE για σένα και θα βρεις στο Spotify. Συνδύασε το αφρόλουτρο, την κρέμα και τη μουσική και θα νιώσεις όμορφη με τον δικό σου μοναδικό τρόπο, ακόμα κι αν ”δανείζεσαι” μυστικά ομορφιάς.