ΛΙΠΟΣ

Τοπικό λίπος; Όχι πια!

Το τοπικό πάχος είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες (αλλά και άνδρες) και επηρεάζει την εικόνα του σώματος αλλά και την αυτοπεποίθηση του ατόμου. Πολλές φορές μάλιστα, το να αντιμετωπιστεί με άσκηση ή/και διατροφή, δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο πλέον κατάλληλος τρόπος να απαλλαγούμε από το τοπικά συσσωρευμένo λίπος και να βελτιώσουμε αισθητά το περίγραμμα του σώματος, είναι η λιποαναρρόφηση vaser lipo. Πρόκειται για μία μέθοδο ελάχιστα επεμβατική, ανώδυνη, με μικρό χρόνο αποθεραπείας και προσιτό κόστος.

Τι είναι η λιποαναρρόφηση vaser lipo;

Είναι μία μέθοδος που πραγματοποιείται με υπερήχους, στοχεύοντας με ακρίβεια στα σημεία όπου είναι συσσωρευμένο το λίπος. Η υπερηχητική ενέργεια που παράγει το μηχάνημα διασπά τις μεμβράνες των λιποκυττάρων και υγροποιεί το εσωτερικό τους. Στη συνέχεια, το υγροποιημένο αυτό λίπος αναρροφάται με μία μικροκάνουλα. Εφαρμόζεται στην κοιλιά, στη μέση, στο προγούλι, στα μπράτσα, στην πλάτη και αλλού.

Πότε μπορώ να κάνω την επέμβαση;

Είστε κατάλληλη υποψήφια για τη vaser lipo όταν είστε υγιής και το βάρος σας διατηρείται σχετικά σταθερό. Η μέθοδος δε συνιστάται σε άτομα που σκοπεύουν να χάσουν αρκετό βάρος ή σε γυναίκες που βρίσκονται στη διάρκεια εγκυμοσύνης ή και λίγο μετά την κύηση, αφού το σώμα τους για να επανέλθει χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα.

Είναι ασφαλής μέθοδος;

Η όλη διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία και είναι εξαιρετικά ασφαλής. Τυχόν παρενέργειες είναι ιδιαίτερα σπάνιες και εύκολα αντιμετωπίσιμες, για παράδειγμα αν υπάρξει μόλυνση του χειρουργικού τραύματος αντιμετωπίζεται με τη χρήση αντιβιοτικού. Επίσης η διαδικασία της λιποαναρρόφησης vaser lipo δεν είναι επίπονη, ενώ η επέμβαση έχει σχετικά γρήγορη ανάρρωση.

Πώς είναι η αποθεραπεία;

Μετά τη διαδικασία της λιποαναρρόφησης τοποθετείται στην περιοχή ένας ειδικός κορσές τον οποίο θα πρέπει να φοράτε για ένα μήνα. Αυτός βοηθά στο να πετύχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα καθώς και να περιοριστεί το οίδημα.  Τις 2-3 πρώτες μέρες ίσως αισθανθείτε ελαφρύ πόνο που αντιμετωπίζεται με αναλγητικά και μπορείτε αμέσως μετά από το διάστημα αυτό να επιστρέψετε στην εργασία σας και σε ήπια δραστηριότητα, ενώ η πλήρης επάνοδος γίνεται 3-4 εβδομάδες μετά την επέμβαση. Το οίδημα καθώς και το ελαφρύ μελάνιασμα που θα υπάρχουν στην περιοχή που έχει αντιμετωπιστεί, υποχωρούν σταδιακά μέσα στις πρώτες 4-6 εβδομάδες.

Θα έχω ουλές;

Η μέθοδος αφήνει 2-3 πολύ μικρά σημάδια εκεί όπου εισέρχεται η μικροκάνουλα, τα οποία μάλιστα καλύπτονται εύκολα με τα ρούχα, τα εσώρουχα ή το μαγιό, ενώ σε δεύτερο χρόνο μπορούμε να εφαρμόσουμε και fraxel laser το οποίο θα κάνει τις μικρές αυτές ουλές σχεδόν αόρατες.

Πότε θα δω το αποτέλεσμα;

Αμέσως μετά την επέμβαση θα δείτε το περίγραμμα του σώματός σας αισθητά βελτιωμένο και τα αποτελέσματα μέσα στις επόμενες 4-6 εβδομάδες θα είναι όλο και καλύτερα. Τα τελικά αποτελέσματα είναι μόνιμα, εφόσον διατηρείτε ένα σχετικά σταθερό βάρος. Το σώμα σας θα είναι εμφανώς πιο καλλίγραμμο, με πιο ομοιόμορφο σχήμα και απαλλαγμένο από το ενοχλητικό τοπικό πάχος, ενώ η εικόνα του θα δημιουργεί και την εντύπωση απώλειας βάρους. Η συνολική σας εικόνα θα είναι πιο νεανική και αισθητά βελτιωμένη!

Ευχαριστούμε πολύ τον πλαστικό χειρουργό Χρήστο Μεγαπάνο για τις χρήσιμες πληροφορίες.