ΣΩΜΑ

Ξέγνοιαστο καλοκαίρι με χρήσιμα tips για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής

Βρισκόμαστε σχεδόν στην καρδιά του καλοκαιριού με τις παραλίες να αποτελούν σχεδόν μονόδρομο. Ξέγνοιαστες στιγμές, ξεκούραση και ατέλειωτες ώρες στη θάλασσα και την άμμο είναι σχεδόν απαραίτητα συστατικά για τέλειες και ανέμελες διακοπές. Γι’ αυτό πρέπει να είσαι έτοιμη, έτσι ώστε να μειώσεις τους παράγοντες που θα τις επηρεαστούν αρνητικά!

Επειδή όμως αυτές οι στιγμές ξεγνοιασιάς είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τον ήλιο, τη θάλασσα και τις παραλίες, καλό είναι να λάβεις τα κατάλληλα μέτρα έτσι ώστε να χαρείς την ανεμελιά του καλοκαιριού. Θεωρώντας, λοιπόν, την αντηλιακή προστασία δεδομένη, η προσοχή σου πρέπει να στραφεί σε αυτή της ευαίσθητης περιοχής.

Γιατί όλα αυτά που σημαίνουν καλοκαίρι όπως η ζέστη, η άμμος και η θάλασσα μπορούν να χαλάσουν τις όμορφες στιγμές, διαταράσσοντας τη φυσική ισορροπία της ευαίσθητης περιοχής προκαλώντας λοιμώξεις που το καλοκαίρι γίνονται πιο επικίνδυνες, καθώς το περιβάλλον ευνοεί την ανάπτυξη μυκήτων και άλλων μικροβίων.

Για να είσαι όμως πάντα ήσυχη ότι τίποτα δεν θα επηρεάσει αρνητικά τη διάθεσή σου, πρέπει να λάβεις τα μέτρα σου και να κρατήσεις προστατευμένη την ευαίσθητη περιοχή με σύμμαχό σου το Lactacyd. Με πείρα 60 ετών, το Lactacyd είναι εξειδικευμένο για την προστασία της ευαίσθητης περιοχής και η σειρά των προϊόντων του καλύπτεις τις ανάγκες των γυναικών κάθε ηλικίας. 

Γι’ αυτό εδώ σου έχω μερικά tips για να μείνεις προστατευμένη και να ζήσεις ανενόχλητη κάθε στιγμή αυτού του καλοκαιριού, από τον Δρ. Θεόδωρο Καλαμπόκα, Μαιευτήρα Χειρουργό Γυναικολόγο, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, M.Sc. Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, BFS Certified IVF Specialist, Β’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, “Αρεταίειο” Νοσοκομείο.

 

– Φρόντισε η τσάντα παραλίας σου αν έχει πάντα ένα δεύτερο μαγιό, έτσι ώστε να μην μένεις για πολύ ώρα με το βρεγμένο. Η ζέστη και η υγρασία λειτουργούν συμμαχικά στην ανάπτυξη των μυκήτων και σε καμία περίπτωση δεν θέλεις να τους δημιουργήσεις εσύ το ιδανικό περιβάλλον. Φυσικά και τα Lactacyd Intimate Wipes θα σε βοηθήσουν να κρατάς την περιοχή καθαρή και στη παραλία, επομένως έχουν σίγουρα μία θέση στο νεσεσέρ σου.

Απόφυγε τα πολύ στενά ρούχα αλλά και τα εσώρουχα από πολυεστέρα καθώς δημιουργούν υγρασία και ανεβάζουν τη θερμοκρασία στην ευαίσθητη περιοχή με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για να δράσουν μύκητες και μικρόβια. Εξάλλου το καλοκαίρι επιβάλλει πιο άνετο ντύσιμο και χαλαρό στιλ με αέρινα φορέματα, φούστες και παντελόνες.

Προφυλάξου από τα μικρόβια που μπορεί να μεταφερθούν στον κόλπο σου κατά τη σεξουαλική επαφή. Η ούρηση πριν και μετά από την πράξη καθώς και το καλό πλύσιμο των χεριών θα σε προστατεύσουν από τη μεταφορά βακτηρίων αλλά και την δημιουργία λοιμώξεων στην ευαίσθητη περιοχή. Επιπλέον, η χρήση προφυλακτικού δεν λειτουργεί μόνο ως μέτρο αντισύλληψης και προστασίας από την μετάδοση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων αλλά και από αυτή των κολπικών λοιμώξεων.

– Η εξωτερική πλύση της ευαίσθητης περιοχής πρέπει να σου γίνει συνήθεια, αρκεί να την κάνεις σωστά, χρησιμοποιώντας τα σωστά προϊόντα, που είναι σχεδιασμένα ειδικά έτσι ώστε να προστατεύουν την περιοχή χωρίς να καταστρέφουν τη φυσική χλωρίδα του κόλπου. Τα διάφορα αφρόλουτρα και το πράσινο σαπούνι που τυχόν χρησιμοποιείς στην περιοχή, λόγω του αλκαλικού PH μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα, λοιμώξεις και γενικότερα μία δυσάρεστη αίσθηση. Το Lactacyd έχει προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για σένα που θα φροντίσουν να δημιουργήσουν μία όμορφη αίσθηση στην ευαίσθητη περιοχή.

– Η επίσκεψη στο γυναικολόγο σου –απαραίτητα μία φορά το χρόνο- θα σου δώσει τις πιο χρήσιμες συμβουλές που θα σε προστατεύσουν από διάφορες παθήσεις του κόλπου και φυσικά θα σου δώσει την κατάλληλη λύση σε περίπτωση που πρέπει κάτι να αντιμετωπίσεις.

 

Νιώσε καλά αυτό το καλοκαίρι και άσε την ξεγνοιασιά του να σε παρασύρει και να σε ταξιδέψει χωρίς καμία ενόχληση που θα σου χαλάσει τη διάθεση. Με το Lactacyd θα είσαι προστατευμένη, όπου κι αν βρίσκεσαι αυτό το καλοκαίρι.