BEAUTY TIPS

Φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσεις την κυτταρίτιδα

Η σκέψη για την κυτταρίτιδα έρχεται πάντα μαζί με αυτή για την αγορά του μαγιό. Αν και δεν υπάρχει όλο το χρόνο, το καλοκαίρι που είναι η ώρα της παραλίας, η κυτταρίτιδα γίνεται ένας μικρός εφιάλτης. Αρχικά, θέλω να σου ξαναπώ ότι δεν είναι ανάγκη να πάθεις μικρές κρίσεις πανικού για τα σημάδια της κυτταρίτιδας στους γλουτούς σου, αφού απασχολεί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των γυναικών, επομένως δύσκολα θα το αποφύγεις. Έπειτα, είναι κι αυτή η αναπόφευκτη κληρονομικότητα η οποία και στην προκειμένη, παίζει το ρόλο της.

Γι’ αυτό μην πανικοβάλλεσαι και πάρε την κατάσταση στα χέρια σου. Μπορείς σίγουρα να βελτιώσεις αυτά τα σημάδια που σε ενοχλούν οπτικά, αλλά δυστυχώς δεν μπορείς να την εξαφανίσεις. Η μάχη είναι άνιση αλλά τα όπλα σου για να κερδίσεις έδαφος δεν είναι λίγα. Υπάρχουν εξειδικευμένες θεραπείες, κρέμες και σπιτικές συνταγές που θα σε βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Με αυτές τις τελευταίες θα ασχοληθούμε ευθύς αμέσως.

1. Εντάξει, δεν είναι καμία μυστική συνταγή αλλά το πολύ νερό είναι ο καλύτερος σου σύμμαχος για έναν υγιή οργανισμό αλλά και για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Μην ξεχνάς να πίνεις το λιγότερο 8 ποτήρια ημερησίως, αλλά και περισσότερο αν μπορείς.

2. Το τοπικό μασάζ στη περιοχή που εντοπίζεις το πρόβλημα την ώρα του μπάνιου με ειδικά φυτικά σαπούνια θα βοηθήσει αρκετά. Κάνε δυνατές κυκλικές κινήσεις, μέχρι να δεις την περιοχή να κοκκινίζει. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί με την βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος (η κακή κυκλοφορία του αίματος είναι μία από τις αιτίες εμφάνισης της κυτταρίτιδας) με αποτέλεσμα να μειώνει τα σημάδια της όψης φλοιού πορτοκαλιού.

3.  Ένα ήπιο scrub με κόκκους καφέ και ελαιόλαδο στην περιοχή είναι εξίσου αποτελεσματικό. Εκτός του ότι και ο καφές βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, θα απομακρύνει και τα νεκρά κύτταρα κι έτσι θα έχεις μία πιο λεία αλλά και λαμπερή επιδερμίδα στην περιοχή.

Ωστόσο, να σου θυμίσω ότι πρέπει να κουραστείς και λίγο παραπάνω αν θες τα αποτελέσματα να είναι καλύτερα. Σήκω από την καρέκλα και βάλε την κίνηση στην καθημερινότητά σου. Δεν εννοώ μόνο το γυμναστήριο, αλλά και το περπάτημα ή τώρα το καλοκαίρι το κολύμπι. Μην πλατσουρίζεις μόνο, κολύμπησε κουνώντας τα πόδια σου και σύντομα οι κυτταρίτιδα θα μειωθεί αρκετά. Γνωρίζεις επίσης ότι η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στην εμφάνιση όσο και στην καταπολέμησή της, οπότε βάλε κι εκεί ένα πρόγραμμα. Τέλος, το πιο σημαντικό: Νιώσε καλά με το σώμα σου και τότε όλα θα δείχνουν καλύτερα πάνω σου.