ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Πώς να αντιμετωπίζεις τον ιδρώτα και να διατηρείς απαλή την ευαίσθητη επιδερμίδα της μασχάλης

Σαν κορίτσι με απασχολεί πολύ το ζήτημα μιας στεγνής αλλά ταυτόχρονα βελούδινα απαλής επιδερμίδας. Εξάλλου σε ποια δεν αρέσει να τα έχει όλα; Το ζήτημα ωστόσο είναι ότι συχνά προκειμένου να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα αισθανόμαστε ότι πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς.

Ένα τέτοιο σημείο -τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου – είναι η περιοχή της μασχάλης. Είναι μία πολύ ευαίσθητη περιοχή που η σωστή περιποίησή της σχετίζεται με την καθαριότητα αλλά και τη γενικότερη αίσθηση που έχουμε καθώς κινούμαστε στη διάρκεια της ημέρας. Είτε είσαι γυναίκα, είτε άνδρας, έχεις να αντιμετωπίσεις τον ιδρώτα και την κακοσμία.

Έχω ακούσει πολλά σχετικά με το πώς ο καθένας χρησιμοποιεί το αποσμητικό. Θεωρίες ειδικών, εμπειρίες φίλων και δικές μου δοκιμές με οδήγησαν σε έναν πεντάλογο σχετικά με τα ζητούμενα που πρέπει να έχεις από το αποσμητικό σου και πώς να τα πετύχεις. Ξεκινάω λοιπόν:

1. Αρχικά η σύσταση του αποσμητικού είναι από τα πιο βασικά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου. Δεν είναι μία ακόμα βαρετή απαίτηση από τον κόσμο της ομορφιάς αλλά μία αναγκαιότητα για να έχεις τα αποτελέσματα που θες, όπως η αποτελεσματική προστασία από την εφίδρωση & το ευχάριστο άρωμα και κυρίως απαλή επιδερμίδα που μπορείς να δείχνεις άφοβα…

2. Σε αυτό το σημείο του σώματος οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν ξυραφάκι. Δεν θα σου πω να μην υπερβάλλεις γιατί το κάνω κι εγώ. Ξέρω ότι ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες το ξύρισμα στις μασχάλες είναι καθημερινή συνήθεια γιατί ακόμα κι αυτές οι τρίχες που ξεπροβάλλουν είναι αντιαισθητικές και σε κάνουν να αισθάνεσαι άσχημα. Επειδή με το ξύρισμα αφαιρούμε μέρος του ανώτερου στρώματος της επιδερμίδας, την κάνουμε πιο ευάλωτη και έτσι προκαλούνται τσούξιμο και κοκκίνισμα. Γι’ αυτό προσπάθησε να αποφεύγεις να περνάς το ξυραφάκι πολλές φορές από το ίδιο σημείο ενώ διάλεξε ένα αποσμητικό που θα σε βοηθήσει στη θρέψη και ενυδάτωση της επιδερμίδας.

3. Έλεγχος της ποσότητας του αποσμητικού. Δε χρειάζεται να χρησιμοποιείς υπερβολική ποσότητα αποσμητικού είτε χρησιμοποιείς roll on είτε spray. Για καλύτερα αποτελέσματα ένα λεπτό στρώμα αποσμητικού αρκεί για να σε προστατεύσει ενώ ένα αποσμητικό με ενυδατικά συστατικά όχι μόνο θα σου δώσει αίσθηση φρεσκάδας, αλλά θα φροντίσει και την επιδερμίδα σου.

4. Τα υφάσματα των ρούχων είναι ένας παράγοντας που παίζει ρόλο στην αποφυγή εφίδρωσης, στη σωστή δράση του αποσμητικού αλλά και στο να διατηρήσεις απαλή την περιοχή και κυρίως χωρίς δυσοσμίες. Προφανώς, τα βαμβακερά είναι ιδανικά. Προσπάθησε τουλάχιστον τις ώρες που είσαι σπίτι και κοιμάσαι να φοράς βαμβακερά t-shirts. Και θυμήσου να δοκιμάσεις να βάλεις αποσμητικό πριν κοιμηθείς -με την προϋπόθεση ότι δεν έχεις ξυριστεί. Κατά τη διάρκεια της νύχτας που το σώμα μας αναπαύεται, οι ιδρωτοποιοί αδένες είναι λιγότερο ενεργοί και η επιδερμίδα πιο δεκτική στο αποσμητικό.

5. Το τελευταίο, που είναι στη δικαιοδοσία μου και είμαι σίγουρη ότι όταν επιλέγεις αποσμητικό το υπολογίζεις αρκετά είναι η μυρωδιά. Έχω εμμονή με τις όμορφες μυρωδιές και είμαι φανατική αυτής που μυρίζει την μωρουδιακή καθαριότητα και έχεις στα ρουθούνια σου την αίσθηση της παιδικής πούδρας. Στην αγορά είναι αρκετά διαθέσιμα με άρωμα το ταλκ αλλά πρόσφατα ανακάλυψα το ιδανικό, το νέο Dove Talc Soft.

 

Η φρέσκια μυρωδιά πούδρας με υποψία από ελαφριές λουλουδάτες νότες είναι αυτό που με τράβηξε να το δοκιμάσω. Είναι ότι ακριβώς χρειάζομαι, αφού η εκλεπτυσμένη μυρωδιά του μου φτιάχνεις τη διάθεση χωρίς να είναι ενοχλητική αλλά με μεγάλη διάρκεια. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο όμως είναι ότι αφήνει τις μασχάλες απαλές, ακόμα και τις δικές μου που ήταν ταλαιπωρημένες και με σημάδια ξηρότητας.

Η ¼ ενυδατική κρέμα Dove που περιέχει ενυδατώνει την ευαίσθητη περιοχή και με προστατεύει από την εφίδρωση που αν και Σεπτέμβρης είναι ακόμα έντονη. Αυτό που θα σε κάνει να το αγαπήσεις όμως είναι ότι η γλυκιά μυρωδιά του, αυτή της βρεφικής πούδρας, θα εγείρει γλυκά τις αισθήσεις σου και δεν θα μπορείς να την αποχωριστείς.

Δοκίμασέ το και θα νιώσεις άνετα αφού το Dove Talc Soft θα σε συντροφεύει όλη την ημέρα για να νιώθεις δροσερή και ενυδατωμένη.