ΣΤΗΘΟΣ

9 περίεργες αλήθειες που πρέπει να παραδεχτείς για τις θηλές σου

Το γυναικείο σώμα σαφώς και δεν είναι ιδανικά πλασμένο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν "ατέλειες", οι οποίες ωστόσο μπορεί να είναι τέτοιες στο δικό σου κεφάλι. Τι εννοούμε; Οκ, καμιά φορά συμβαίνουν περίεργα πράγματα στο γυναικείο σώμα αλλά αφενός αυτά δεν τυχαίνουν μόνο σε σένα, αφετέρου τελικά δεν είναι και τόσο περίεργα όσο νομίζεις. Σε αυτό το άρθρο, την τιμητική τους έχουν οι -κατά τ' άλλα πολύ ερωτογενείς- γυναικείες θηλές.

Ναι, οι γυναικείες θηλές είναι αναμφίβολα μία από τις πιο ερωτικές περιοχές του γυναικείου σώματος, αυτό δε σημαίνει όμως ότι ακόμα κι εκεί δεν θα δεις να συμβαίνουν κάπως “αλλόκοτα” πράγματα.

1) Τριχοφυϊα

Δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη σε αυτό. Υπάρχει και κάτι που το λένε “ορμόνες”. Put the blame on them. Επίσης, ανήκεις ως άνθρωπος στην οικογένεια των θηλαστικών. Συμβαίνει σε όλα τα γυναικεία θηλαστικά.

2) Είναι υπερβολικά μεγάλες ή μικρές

Οι θηλές δε φτιάχνονται στα εργοστάσια, με ίδιο φασόν για όλα τα σώματα. Οπότε, το μέγεθός τους διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Είναι οκ, μην ανησυχείς.

3) Έχουν “ασυνήθιστο” χρώμα

Όπως και στο μέγεθος, έτσι στο χρώμα, υπάρχει μία γκάμα αποχρώσεων που μπορείς να συναντήσεις -από απαλό ροζ έως σκούρο καφέ. Όλες τους είναι κουλ και σέξι.

ΩΣΤΟΣΟ: Αν γίνουν ξαφνικά αρκετά ερυθρές, καλά θα κάνεις να απευθυνθείς στο γιατρό σου. Μαζί και με άλλα συμπτώματα, ΜΠΟΡΕΙ να είναι ένδειξη καρκίνου του μαστού.

4) Δεν “εκδηλώνονται” προς τα έξω

Υπολογίζεται ότι ένα 10-20% του γυναικείου πληθυσμού έχει “εσωστρεφείς” θηλές, δηλαδή αντεστραμμένες προς τα μέσα.

ΩΣΤΟΣΟ: Αν η αντιστροφή δεν υπήρχε ανέκαθεν και συμβεί ξαφνικά στην ενήλικη ζωή σου, καλό θα είναι να απευθυνθείς στο γιατρό σου. Μαζί και με άλλα συμπτώματα, ΜΠΟΡΕΙ να είναι ένδειξη καρκίνου του μαστού.

5) Υπάρχουν μικρά εξογκώματα (σαν πόροι) γύρω από αυτές

Δεν έχει εξακριβωθεί αλλά υπάρχουν θεωρίες που υποστηρίζουν ότι αυτά τα εξογκώματα είναι εκεί για να κατευθύνουν το μωρό στη διάρκεια του θηλασμού. Φυσικά κι εδώ ισχύει ότι και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις. Αν η εμφάνιση αυτών είναι ξαφνική, τότε συμβουλεύεσαι το γιατρό σου.

6) Εκκρίνουν υγρά

Σε ποσοστό έως και 20% των γυναικών που βρίσκονται σε ηλικία αναπαραγωγής, υπάρχει πιθανότητα το στήθος τους να εκκρίνει κάποια υγρά, αν πιεστεί η θηλή.

ΩΣΤΟΣΟ: Αν η έκκριση αυτών των υγρών είναι επίπονη, έχει αίμα ή είναι πράσινη σε χρώμα, συμβουλεύσου το συντομότερο δυνατό το γιατρό σου.

7) Άλλαξαν μέγεθος ή/και χρώμα όταν έμεινες έγκυος

Μία μελέτη που διεξήχθη το 2013 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι θηλές των γυναικών μάκρυναν και φάρδυναν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι αναμενόμενο.

8) Είναι πολύ ευερέθιστες ή καθόλου

Οι θηλές μπορούν να επιδείξουν όλων των ειδών τα συναισθήματα. Κάποιοι διεγείρονται στο άγγιγμα και μόνο της θηλής, άλλοι πάλι όχι. Όλα είναι φυσιολογικά.

9) Έχεις μία έξτρα θηλή

Ε και; Και ο Chandler Bing στα “Φιλαράκια” είχε 3η θηλή. Αλλά γοήτευσε ολόκληρη Courtney Cox. Not bad.